Onze hoofdmacht speelde vandaag de uitwedstrijd bij kampioen HZVV. De Hoogeveners hadden de vorige week het kampioenschap behaald bij Broekster Boys. Voor de thuisploeg stond er dus niets meer op het spel dan de eer en de wil om in de laatste thuiswedstrijd zich nog eens, als kampioen, goed te presenteren voor het eigen publiek. Voor ons waren de belangen groter: de 3e plek in de eindranglijst is, na de nederlagen van de afgelopen weken, behoorlijk onder druk komen te staan. Natuurlijk, er ontbreken de nodige mensen en ook vandaag was de lijst absenten ook nog weer gegroeid: Rogier Krohne  en doelman Germen Bouwman waren niet aanwezig.

Ruim na drie uur floot arbiter Rutgers voor het begin van de wedstrijd. Al in de eerste minuut was er een vlotte combinatie tussen Jan Hup, Fabian Stevens en Jan Hup over rechts, waarna de laatste goed doorliep richting de achterlijn en een voorzet gaf waarbij Romano Djabadoe zomaar voor het doel mocht inkoppen. De spits van HZVV knikte de bal prima naar de grond tegendraads naar de 1e paal en dat betekende de snelle voorsprong: 1 – 0. Daar zagen we er niet best uit. Een minuut later werd de diepgaande Thomas Kauw precies op tijd aangespeeld. Thomas kwam alleen voor doelman Hidde Streutker, maar die had wel een antwoord op de inzet van Thomas. De rebound viel voor de voeten van Kay Bootsma, maar ook die was niet doortastend genoeg om de kans af te maken: de doelman wist de poging opnieuw te keren.

 

 

HZVV Winsum 6 2 1 kopieDe rebound valt voor de voeten van Kay Bootsma, maar opnieuw komt doelman Hidde Streutker als winnaar uit het duel (Foto: Albert Haaima)

Aan de andere kant liet de thuisploeg zien hoe het wel moet. Na een pass naar rechts waar Jan Hup opnieuw diep ging, kwam er een voorzet achterin het zestienmetergebied. Yoran Popovic nam de bal in één keer op de pantoffel en via de verre paal eindigde de bal achter doelman Wouter Meijer in het net: 2 – 0. Hierbij was de doelman kansloos.

HZVV Winsum 6 2 6 kopie

 Het schot van Yoran Popovic valt via de 2e paal binnen  (Foto: Albert Haaima)

Twee minuten later gaf Tim Hoff een prima passje op de diepgaande Wouter Bloem. Wouter was sneller dan de beide centrale verdedigers en kwam alleen voor doelman Streutker.  De bal was niet scherp genoeg ingeschoten, waardoor de doelman kon redden. De corner door Reinder Haaksema werd door Roy Streppel naast gekopt. Een minuut later werd de bal in onze defensie zomaar ingeleverd bij Luke Millar. Millar stoomde op, had een paar schijnbewegingen in huis waarna de spits vrij baan leek te krijgen, maar knullig onderuit ging over de op de grond liggende Heinze Andringa. In de 14e minuut was het opnieuw raak.

HZVV Winsum 6 2 75 kopie

 Een vrije trap van Kay Bootsma vanaf rechts wordt door de HZVV-doelman gepakt  (Foto: Albert Haaima)

Na een voorzet van Romano Djabadoe vanaf rechts viel de bal, na een kopduel tussen Noah ten Brinke en Heinze Andringa precies voor de voeten van Fabian Stevens en die had van dichtbij weinig moeite om de bal in het doel te trappen: 3 - 0. Dit was wel een bizarre start van een wedstrijd waarbij er aan beide kanten dramatisch werd verdedigd, maar waarbij de thuisploeg een stuk effectiever was voor de goal. Na zo’n 25 minuten spelen was er sprake van een goed lopende aanval over links met Reinder Haaksema, Tim Hoff en Wouter Bloem. De laatste gaf een prima voorzet op de diepgaande Thomas Kauw. De pass was precies in de loop, maar de kopbal van Thomas ging net naast de 1e paal. Qua kansen had het gelijk kunnen staan, maar wel moet worden gezegd dat het veldspel van de thuisploeg er een stuk beter uit zag. Wij hadden teveel moeite met de nauwkeurigheid. Een paar minuten later werd een voorzet van Thomas Kauw gemist door 2 verdedigers en leek Kay Bootsma een enorme kans te krijgen, maar Kay was te verrast door de misser, waardoor de bal weg caramboleerde. In de 37e minuut was het wel raak. Reinder Haaksema speelde Kay Bootsma in het centrum aan en die gaf een net steekballetje op de diepgaande Wouter Bloem. Wouter kwam opnieuw vrij voor de keeper, wilde deze nu omspelen, maar werd neergelegd. Referee Rutgers was resoluut: strafschop. Deze werd prima benut door Wouter Bloem: 3 – 1.

HZVV Winsum 6 2 84

 De niet zichtbare Wouter Bloem heeft de strafschop tegen de touwen geschoten voor de 3 - 1  (Foto: Albert Haaima)

Een minuut later veroverde het Winsumer middenveld de bal. Na een goede combinatie werd Kay Bootsma aangespeeld die, hoewel zelf ook in schietpositie, de bal passte op de lopende Reinder Haaksema. Die pass werd onderschept. Zo had er ook een hele andere stand op het scorebord kunnen staan. Een paar minuten later weer een enorme kans. Bij een snelle uitval op links tussen Kay Bootsma en Reinder Haaksema werd Wouter Bloem aangespeeld op rechts. Die kwam helemaal vrij alleen op doelman Streutker af, en die laatste wist het te zwakke schot te keren.

HZVV Winsum 6 2 103

 Thomas Kauw speelt verdediger Reza Hosseini prima uit, maar dan is er nog doelman Streutker......  (Foto: Albert Haaima)

De thuisploeg was het in deze fase ook een beetje kwijt. De concentratie nam, na de erg gemakkelijke voorsprong, af. Vlak voor de pauze schoot Arjan Akkerman uit een teruggelegde bal van Jan Hup ineens op doel, maar hier had Wouter Meijer goed het zicht op en wist het schot te pakken.

HZVV Winsum 6 2 127

 Wouter Meijer stopt het schot van Arjan Akkerman  (Foto: Albert Haaima)

In de laatste minuut van de eerste helft kregen we nog een grote kans. Nadat Flaviou Fatima Reinder Haaksema over links wegstuurde gaf die de bal op de diepgaande Wouter Bloem in het centrum. Wouter kwam wederom alleen voor doelman Streutker, maar die wist het schot tot corner te verwerken. Er werd in deze helft ongelooflijk zwak verdedigd, maar de thuisploeg profiteerde daar veel beter van dan wij.

In de eerste minuut van de 2e helft gebeurde bijna hetzelfde als in de eerste helft. Na erg simpel balverlies in onze defensie kwam Romano Djabadoe in balbezit die direct Fabian Stevens alleen voor Wouter Meijer zette. Wouter redde nu prima met de voet. Twee minuten later kwam Reza Hosseini goed over links naar binnen en schoot laag richting de verre paal, maar deze poging ging juist voorlangs de goal. Weer iets later stuurde Noah ten Brinke Reza Hosseini over links weg. Bij de voorzet liet onze defensie zich veel te simpel aftroeven, waarna Romano Djabadoe de bal ineens op de pantoffel nam en raak schoot bij de 1e paal: 4 – 1 en toch was de wedstrijd nog steeds niet helemaal gespeeld.

HZVV Winsum 6 2 154

 De niet zichtbare Romano Djabadoe heeft de bal zojuist op de pantoffel genomen en gescoord: 4 - 1  (Foto: Albert Haaima)

In de tegenaanval was Thomas Kauw sterk in een duel en passte daarna op de diepgaande Wouter Bloem. Wouter kwam opnieuw alleen voor doelman Streutker en opnieuw wist de doelman de poging voorlangs het doel te werken. Twee minuten later was het wel raak. Kay Bootsma passte prima op de juist ingevallen Gerbrand de Boer. Gerbrand kwam alleen voor de HZVV-doelman en liet zien hoe het wel moest: 4 – 2. Direct hierna had Reza Hosseini een prima pass in huis op de diepgaande Fabian Stevens, maar die schatte de trap niet op waarde in en kopte de bal simpel in de handen van Wouter Meijer. Ondertussen was de geblesseerde Yoran Popovic vervangen door Kelly Joao.  Die liet zien hoe snel die is door direct op de brommer langs twee Winsumer verdedigers te snellen, maar gelukkig ging de bal nog over de achterlijn.  Aan de andere kant kreeg Kay Bootsma een goeie kopkans na een voorzet van Thomas Kauw, maar nu ging de kopbal via het hoofd van een verdediger naast. Na een afgeslagen corner van HZVV speelde Wouter Bloem de bal daarna terug op Wouter Meijer, maar zag Kelly Joao volledig over het hoofd. Die had hierna weinig moeite om de 5 – 2 tegen de touwen te schieten.

HZVV Winsum 6 2 179

 Kelly Joao schiet deze bal bij de 1e paal binnen voor de 5 - 2  (Foto: Albert Haaima)

Hierna was de wedstrijd wel gespeeld en bloedde de wedstrijd een beetje dood. Na een hoge trap van Wouter Bloem kopte invaller Rick Schaaphok de bal voor de voeten van Gerbrand de Boer. Het schot werd geblokt, maar viel voor de voeten van Thomas Kauw. Die probeerde het met een schot in de lange hoek, maar doelman Streutker wist de bal te keren.

HZVV Winsum 6 2 202

 Het schot van Thomas Kauw (nr 6) wordt gekeerd door doelman Streutker  (Foto: Albert Haaima)

De bal caramboleerde voor het hoofd van Rick Schaaphok die via de grond op doel kopte, maar nu wist Jan Hup de bal met de voet voor de doellijn te keren. Ruim 10 minuten voor het eindsignaal passte Arjan Akkerman op de ingevallen Sander Dzemidzic op rechts. De voormalige ACV-speler kwam op rechts in een erg moeilijke hoek vlak voor de achterlijn, maar hij wist de bal toch nog langs  verdediger José Bello en doelman Meijer in het doel te schieten: 6 – 2.

HZVV Winsum 6 2 224

 Sander Dzemidzic scoort uit een bijna onmogelijke hoek de 6 - 2  (Foto: Albert Haaima)

Nee, dit was niet onze wedstrijd. Het was een foutenfestival zoals je maar zelden ziet op dit niveau. Het was maar goed dat de thuisploeg niet de gehele wedstrijd vol gas gaf. Nu lieten ze ons terug komen en speelde ze eigenlijk zichzelf uit de wedstrijd.

Het enige voordeel van deze wedstrijd was dat Rick Schaaphok weer een paar minuten maakte en dat Niels van Dalen weer op de bank zat. Marcel Pannekoek heeft voorzichtig al weer wat veldoefeningen gedaan. Er zijn dus een paar jongens weer onderweg terug. Alleen…… het seizoen is bijna ten einde.

Komende zaterdag spelen we de laatste competitiewedstrijd tegen Gorecht. De ploeg uit Haren is al veroordeeld tot het spelen van de nacompetitie. Door de uitslagen op de andere velden hebben wij zaterdag aan één punt genoeg om ons te plaatsen voor de nacompetitie. Spelen voor een punt is echter ook vragen om problemen. In elk geval moet er zaterdag beter worden verdedigd dan vanmiddag. Helaas kan ik er zaterdag niet bij zijn, wegens een vriendenweekend. Ja, inderdaad, wie bedenkt zoiets op de laatste competitiedag…… Nou ja, als je met 12 man weg wilt, moet je wel eens een concessie doen. Succes mannen!

 

HZVV 1   -   vv Winsum 1               6 – 12(3 – 1)   

01.

1 – 0

Romano Djabadoe

03.

2 – 0

Luke Millar

14.

3 – 0

Fabian Stevens

37.

3 – 1

Wouter Bloem (p)

49.

4 – 1

Romano Djabadoe

53.

4 – 2

Gerbrand de Boer

66.

5 – 2

Kelly Joao

79.

6 – 2

Sander Dzemidzic

     

 

Scheidsrechter: De heer Wijnand Rutgers uit Dinxperlo

Geel:  Hidde Streutker (HZVV) en Tim Hoff (Winsum)

Rood: -

 

Opstelling: HZVV

Doel:  Hidde Streutker

Achter: Jan Hup, Alex Zomer, Yannick Manusiwa, Reza Hosseini

Midden:  Noah ten Brinke, Arjan Akkerman, Fabian Stevens (62. Daan Wijma)

Voor: Romano Djabadoe (70. Sander Dzemidzic), Yoran Popovic (53. Kelly Joao), Luke Millar

 

Opstelling Winsum

Doel:  Wouter Meijer

Achter: Joshua van Dijk (52. Gerbrand de Boer), Heinze Andringa, José Bello, Flaviou Fatima

Midden:  Reinder Haaksema (70. Rick Schaaphok), Roy Streppel ,Tim Hoff

Voor:  Thomas Kauw Wouter Bloem, Kay Bootsma

 

HS