Vanmiddag speelde onze hoofdmacht de uitwedstrijd op sportpark De Kring in Groningen tegen PKC ’83. Bij PKC was routinier Erdem Yeni weer “van stal” gehaald om leiding te geven aan de defensie. De kampbewoners behaalden de vorige week in het inhaalduel tegen d’Olde Veste 3 punten en hadden voor de wedstrijd eigenlijk nog 3 punten nodig om min of meer veilig te zijn. Datzelfde gold ook voor ons. Om 3e te worden op de ranglijst hadden wij ook nog 3 punten nodig. Onder prima weersomstandigheden (al was de noordelijke wind nog wel wat fris) werd er om 14:30 uur afgetrapt onder leiding van scheidsrechter Ronald Spoler uit Almelo.

De eerste kans in de wedstrijd was na zo’n 5 minuten spelen. Jordy van Rijszen ging er over rechts van door en legde de bal laag terug richting de zestienmeterlijn. Thomas Kauw wist de bal te onderscheppen, maar die viel precies voor de voeten van Jivan Vroom. Zijn harde/lage schot ging juist voorlangs de verre paal. Daar kwamen we goed weg. Aan de andere kant trapte Kay Bootsma een corner mooi strak richting de 1e paal waar Rogier Krohne goed opdook, maar pech had dat zijn kopbal via het hoofd van een verdediger naast het doel ging.

PKC Winsum 2 1 8 kopie

 De kopbal van Rogier Krohne gaat via het hoofd van een verdediger net naast de goal (Foto: Albert Haaima)

De volgende corner werd gepakt door doelman Ben Meedendorp die direct zijn voorwaartsen aanspeelde. Jivan Vroom controleerde de bal en speelde de diepgaande Koen Hateboer aan. Die ging richting de achterlijn en gaf een voorzet, maar….. niemand voor het doel en dus geen gevaar. In deze fase van de wedstrijd waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, al speelden de Stadjers wel iets nauwkeuriger dan wij.

PKC Winsum 2 1 16 kopie

Rogier Krohne wordt onder druk gezet door Abdel Allaoui en Sip Jaap Bos, maar weet de bal er toch langs te passen  (Foto: Albert Haaima) 

PKC Winsum 2 1 33 kopie

Hier pakt doelman Ben Meedendorp de bal voordat Gerbrand de Boer gevaarlijk kan worden  (Foto: Albert Haaima)

Na een klein kwartier spelen kwam een weggewerkte corner in de voeten van Tim Hoff. Die speelde Kay Bootsma op rechts aan. Kay speelde zijn man handig uit en krulde met buitenkant links de bal heerlijk om de beide centrale verdedigers op de diepgaande Wouter Bloem. Wouter speelde de bal net te ver voor zich uit, waardoor doelman Ben Meedendorp kon ingrijpen. Iets later kreeg Wouter Bloem veel ruimte in het centrum, maar eindigde het schot hoog in de ballenvanger.

PKC Winsum 2 1 37 kopie

Thomas Kauw blokkeert het schot van Bryan Inge   (Foto: Albert Haaima)

PKC Winsum 2 1 42 kopie

De voorzet vanaf links gaat aan Rogier Krohne voorbij  (Foto: Albert Haaima)

Na een klein half uur spelen zette Rogier Krohne Wouter Bloem met een slim passje vrij voor de keeper, maar wel in een lastige hoek. Het schot ging voorlangs de goal. Aan de andere kant kreeg Koen Hateboer een kopkans na een voorzet van Bryan Inge, maar ook die poging ging naast het doel. Het viel in deze fase op dat er met name op ons middenveld  sprake was van teveel simpel balverlies.

PKC Winsum 2 1 52 kopie

Flaviou Fatima kopt de bal weg  (Foto: Albert Haaima) 

PKC Winsum 2 1 76

Hier werkt Thomas Kauw de bal weg uit de defensie  (Foto: Albert Haaima)

Na een ruim een half uur spelen ging Bryan Inge, na een duel met Flaviou Fatima (en niet voor het eerst en niet voor het laatst) met veel lawaai tegen het gras. Scheidsrechter Spoler tuinde er in en gaf de thuisploeg een vrije trap halverwege de Winsumer helft en het werd er één met gevolgen. De bal werd hoog en traag in het zestienmetergebied getrapt. Doelman Wouter Meijer dacht dat hij de bal simpel kon pakken, maar Koen Hateboer handelde iets actiever en kopte de bal over de doelman in het lege doel: 1 – 0.

PKC Winsum 2 1 85

Koen Hateboer (rechts naast doelman Wouter Meijer) heeft de bal hier zojuist over de doelman gekopt voor de 1 - 0   (Foto: Albert Haaima)

Door veel balverlies aan onze zijde kwamen wij eigenlijk niet meer aan aanvallen toe, maar ook de thuisploeg speelde niet briljant. Jordy van Rijszen speelde nog eens Koen Hateboer aan, maar het schotje van de bonkige spits ging naast. In de 42e minuut kreeg de thuisploeg op zo’n 35 meter van het doel een vrije trap te nemen. Daar hebben ze een specialist: Bryan Inge. Die heeft ons al vaker de das om gedaan met een vrije trap ineens, en hij probeerde dat nu opnieuw. De trap was fantastisch richting de kruising bij de 1e paal, maar deze keer was Wouter Meijer attent en tikte de bal prima uit de bovenhoek: corner. Vlak voor de pauze kwamen wij er via Kay Bootsma nog een keer goed uit. Kay speelde Rogier Krohne aan in het centrum. Rogier probeerde, met alleen Erdem Yeni nog voor zich, deze uit te kappen, maar dit lukte niet helemaal, waardoor het niet tot een kans kwam.

PKC Winsum 2 1 114

 Rogier Krohne probeert hier Erdem Yeni uit te kappen, maar dit mislukt jammerlijk  (Foto: Albert Haaima)

Na de pauze kwamen twee ongewijzigde teams het veld weer in. Vooral aan Winsumer zijde leek er reden te zijn om te wisselen, maar daar werd nog even mee gewacht. Direct na de pauze gaf Thomas Kauw een prima pass op de diepgaande Wouter Bloem, die alleen door een overtreding van Erdem Yeni kon worden afgestopt. De hieruit volgende vrije trap eindigde te simpel in de handen van doelman Ben Meedendorp. Een paar minuten later was het wel raak. Thomas Kauw stuurde Rogier Krohne over rechts weg. De voorzet achter de defensie langs kwam precies voor de voeten van de doorgelopen Thomas Kauw. Doelman Ben Meedendorp wist het schot van dichtbij echter op miraculeuze wijze met één hand te keren.

PKC Winsum 2 1 148

 De niet zichtbare Thomas Kauw heeft hier zojuist op doel geschoten, maar de bal wordt gekeerd door doelman Ben Meedendorp  (Foto: Albert Haaima)

De rebound was opnieuw voor Thomas Kauw, maar hij kon de bal niet helemaal vol raken. De poging kon in een gezamenlijke actie van doelman Meedendorp en verdediger Erdem Yeni nog net op/voor de doellijn worden weggewerkt.

PKC Winsum 2 1 160

 De rebound is opnieuw voor Thomas, maar ook nu gaat de bal er niet in  (Foto: Albert Haaima)

De bal viel opnieuw in de voeten van Rogier Krohne op rechts die opnieuw een prima voorzet gaf. Nu nam Wouter Bloem de bal ineens op de pantoffel en nu had doelman Ben Meedendorp geen antwoord: 1 – 1 en een prima goal.

PKC Winsum 2 1 166

 3x is scheepsrecht; Wouter Bloem schiet de bal achter de PKC-doelman voor de 1 - 1  (Foto: Albert Haaima)

In deze fase trokken wij het initiatief in de wedstrijd naar ons toe en leken we te kunnen doordrukken. In de 55e minuut kreeg Roy Streppel  de bal voor zijn voeten en hij haalde ineens uit: bal net over de kruising. Tim Hoff kopte een voorzet van Kay Bootsma naast. Direct hierna had Rogier op rechts een prima actie in huis, waarbij hij 2 man uitspeelde. Het tikje breed op de inkomende Kay Bootsma had net niet de juiste snelheid, waardoor de PKC-verdediging kon ingrijpen. We kwamen steeds beter in de wedstrijd. Na een prima crosspass van Heinze Andringa naar de linkervleugel controleerde Rogier Krohne de bal prima, stoomde op en schoot hard op doel: goalie Ben Meedendorp pakte het schot bij de 1e paal bekwaam.

PKC Winsum 2 1 203

 Rogier Krohne schiet op doel, maar doelman Ben Meedendorp pakt het schot bij de 1e paal  (Foto: Albert Haaima)

Twee minuten later gaf Kay Bootsma een prima passje op de diepgaande Rogier Krohne die de bal prima langs doelman Meedendorp in het doel prikte, maar deze treffer werd geannuleerd wegens buitenspel. Dat was scherp gevlagd. Direct hierna viel er wel een goal, maar aan de andere kant. De juist ingevallen Simon Schreiber werd niet scherp genoeg gedekt. De oud-Buitenpostspeler tikte de bal breed waarna Koen Hateboer de bal ineens laag in de verre hoek trapte voor de 2 – 1. Dat was sterk tegen de verhouding in, maar er werd in deze situatie ook niet goed verdedigd. Een paar minuten later speelde Rogier Roy Streppel in het PKC-strafschopgebied aan. Roy legde de bal prima breed/terug op Wouter Bloem, maar diens schot vloog via verdediger Geadly Salomé net naast het doel. Pech! Vermeldenswaard is dat er een debutant werd ingebracht: Xander Anema. Deze 1e-jaars senior heeft zich, vanuit de jeugd, goed ontwikkeld in het tweede team en verdiende het om nog dit seizoen zijn eerste minuten te maken in het 1e elftal. De jongeling anticipeerde goed bij een verre trap van Heinze Andringa, maar zijn kopbal ging naast het PKC-doel. In deze fase speelden wij overigens niet meer heel erg slim. We hadden het meer over de vleugels moeten doen, maar probeerden het veelal door het centrum.

PKC Winsum 2 1 177

 Koen Hateboer aan de bal tussen veel Winsumers  (Foto: Albert Haaima)

De thuisploeg leek uitgeblust, maar kwam er toch nog een keer snel uit. Martijn van Roeden ging er op rechts van door en legde de bal prima terug op de zestienmeterlijn waar Koen Hateboer ineens uithaalde. Doelman Wouter Meijer was al geklopt, maar Heinze Andringa wist de bal voor de doellijn weg te werken. Een paar minuten voor het einde viel een verlengde verre ingooi van Rogier Krohne voor de voeten van Wouter Bloem. Die schoot ineens, van binnen het strafschopgebied, hard en laag richting de verre hoek, maar doelman Ben Meedendorp had een geweldige redding in huis: corner. De corner werd door Rogier gecontroleerd en teruggelegd op Reinder Haaksema: schot over de verre kruising. Ook de laatste mogelijkheden waren voor ons, maar het schot van Roy Streppel ging via een verdediger naast en de hieruit volgende corner werd door Flaviou Fatima over het doel gekopt.

Zo eindigde deze wedstrijd in een zuur verlies. Er was eigenlijk maar één ploeg die, na de 1 -1,  de overwinning had verdiend en dat waren wij. Het spel, met name op ons middenveld, moet echter wel beter. Drie van de vier ploegen direct onder ons wonnen en staan nu op een overbrugbare achterstand van 4 en 6 punten. Komende zaterdag spelen wij de niet gemakkelijke uitwedstrijd tegen de kampioen HZVV. Als we met z’n allen top zijn, dan hebben we zeker een kans. Ik zou zeggen: Ga er voor!

PKC ’83 1   -   vv Winsum 1          2 – 1 (1 – 0)   

33.

1 – 0

Koen Hateboer

52.

1 – 1

Wouter Bloem

69.

2 – 2

Koen Hateboer

     

 

Scheidsrechter: De heer Ronald Spoler uit Almelo

Geel:  Hein van Veen en Sip Jaap Bos (PKC ’83) en Reinder Haaksema (Winsum)

Rood: -

 

Opstelling: PKC ‘83

Doel:  Ben Meedendorp

Achter: Geadly Salomé, Erdem Yeni, Jeffrey Noordveld, Abdel Alloui (63. Hein van Veen)

Midden:  Jordy van Rijszen, Jivan Vroom (61. Simon Schreiber), Sip Jaap Bos (86. Jorn Middel)

Voor: Martijn van Roeden, Koen Hateboer, Bryan Inge

 

Opstelling Winsum

Doel:  Wouter Meijer

Achter: Thomas Kauw, Heinze Andringa, José Bello, Flaviou Fatima

Midden:  Gerbrand de Boer (65. Reinder Haaksema), Roy Streppel ,Tim Hoff

Voor:  Wouter Bloem, Rogier Krohne, Kay Bootsma (75. Xander Anema)

 

HS