Vanmiddag speelde onze hoofdmacht thuis tegen de Zeerobben uit Harlingen. Onze gasten stonden tot vandaag op de 10e plek en stonden zeker nog niet veilig om te ontkomen aan een nacompetitie voor handhaving. Zelf staan we er goed voor met uitzicht op een periodetitel. Zowel in de 3e periode als ook voor de vervangende 1e periode staan we er goed voor. Trainer Arjen Postma kon beschikken over nagenoeg zijn voltallige selectie, maar onze trainer Bert Vos had te maken met dezelfde absenten als de afgelopen week, al was Maikel Hoormann voor een paar dagen nog even teruggevlogen vanuit Koeweit om nog wat minuutjes te maken.

Onder bijna zomerse omstandigheden werd om half drie afgetrapt onder leiding van scheidsrechter Pascal Souhuwat. Wij begonnen best wel aardig aan de wedstrijd. De eerste mogelijkheid was voor Reinder Haaksema na zo’n 5 minuten, maar het schot werd door de Harlinger defensie geblokt. Na een kleine 10 minuten ontstond de eerste mogelijkheid voor onze gasten. Nadat onze defensie een verre ingooi liet stuiteren ontstond er luchtduel voor de neervallende bal. In dit duel kwam de bal tegen de arm van Thomas Kauw en scheidsrechter Souhuwat beoordeelde dit als strafbaar en dus kreeg Zeerobben een vrije trap op zo’n 20 meter van ons doel. Dylan Drent trapte de bal over de muur prima hoog richting de 1e paal, maar doelman Wouter Meijer was attent en tikte de bal uit de hoek.

Winsum Zeerobben 1 2 3

Doelman Wouter Meijer tikt de vrije trap van Dylan Drent uit de kruising. Yander Zandbergen (nr 9) is attent....(Foto: Albert Haaima)

De bal bleef echter binnen en de attente Yander Zandbergen was als eerste bij de bal, maar uit de draai schoot hij de bal in het zijnet. Onze gasten begonnen wat meer druk te zetten, waardoor wij steeds meer moeite kregen om de vrije man te vinden. Het spel werd rommeliger, wat ook mede werd veroorzaakt doordat scheidsrechter Souhuwat coulant was bij toch een aantal stevige overtredingen van onze gasten.  Daarnaast was het veld droog en doordat de grasmat maar dun is, is het lastig om de bal onder controle te krijgen en/of te houden. In de 23e minuut leverde onze defensie de bal zomaar in bij Kristian Feenstra. Die probeerde de iets voor zijn doel staande Wouter Meijer met een boogbal in de verre hoek te verschalken, maar Wouter zag het aankomen en kon de bal redelijk simpel pakken. Twee minuten later was het wel raak. Na een rare eigen ingooi ter hoogte van ons eigen strafschopgebied stuiterde de bal een paar meter voor Heinze Andringa. Die kreeg de bal daarna met het hoofd niet weg. Higor da Silva kwam in balbezit en speelde daarna de geheel vrijstaande Dylan Drent in het centrum aan en die schoot de bal hard, via Wouter Meijer, tegen de touwen voor de 0 – 1. Dit was wel heel knullig.

Winsum Zeerobben 1 2 20

Dylant Drent (nr 7) heeft zojuist de bal onder Wouter Meijer door geschoten voor de 0 - 1 (Foto: Albert Haaima)

Zeerobben rook meer en ze waren feller/scherper dan wij. Na een klein half uur spelen trapte Kristian Feenstra een vrije trap strak indraaiend voor het doel. De meegekomen verdediger Patrick Amels verlengde de bal met het hoofd, maar die ging net voorlangs de verre paal. Wij probeerden het wel, maar kwamen er maar niet echt langs en als dat al lukte dan kwam de voorzet niet aan. Nee, we zaten zeker niet lekker in de wedstrijd en we wisten ook geen kansen te creëren.

Winsum Zeerobben 1 2 33

Pieter Westra lijkt weinig oog voor de bal te hebben, maar werkt de bal wel weg (Foto: Albert Haaima)

Vlak voor de pauze nog een vlot lopende aanval over vele schijven door onze gasten, en het was maar goed dat Hans Zwakenberg goed oplette, anders had Dylan Drent zo kunnen doorlopen naar Wouter Meijer. Het was voor iedereen duidelijk dat er wel wat moest veranderen. Toch kwamen dezelfde 22 mannen in de 2e helft terug. Direct na de pauze werd er op rechts een goede combinatie opgezet tussen Thomas Kauw en Wouter Bloem, waarna Thomas doorliep en via de achterlijn naar binnen kwam. Wouter sprintte door richting het doel, maar kreeg de lage voorzet net niet in de voeten om van dichtbij te kunnen afronden. In de 52e minuut werd er voor het eerst gewisseld. Flaviou Fatima kwam voor Joshua van Dijk en volgden wat omzettingen in onze defensie. In deze fase begonnen onze gasten zich wat terug te trekken tot achter de middenlijn, maar nog wel loerend op de counter met hun snelle spitsen. In de 57e minuut stuurde Tim Hoff Thomas Kauw over rechts weg. De strakke voorzet vanaf de achterlijn kon net niet worden gehaald door Wouter Bloem, maar Reinder Haaksema dook nog daarachter op, maar ook die kwam niet balbezit omdat verdediger Brent de Groot de bal van dichtbij nog over het eigen doel wist te trappen. Zo ontstond er langzamerhand wat druk op het doel van de ervaren goalie Jacob de Vries. Trainer Bert Vos had inmiddels Maikel Hoormann en Gerbrand de Boer gebracht en met Maikel is er in de “zestien” in elk geval een aanspeelpunt. Dat bleek een minuut later al. Maikel controleerde een voorzet prima en gaf daarna een voorzetje achter de 2epaal naar Wouter Bloem. Die controleerde de bal en probeerde het daarna met een omhaal: naast.

Winsum Zeerobben 1 2 93

De niet zichtbare Wouter Bloem heeft zojuist met een omhaal op doel geschoten, maar de bal gaat naast (Foto: Albert Haaima)

Twee minuten later een voorzet over rechts via Thomas Kauw. Die legde de bal in het zestienmetergebied. Hans Zwakenberg ging naar de bal, werd neergelegd op de rand van het zestienmetergebied, en waar een fluitsignaal werd verwacht, liet referee Souhuwat doorspelen. Dat leek toch echt een overtreding. In de 66e minuut ging Reinder Haaksema op rechts prima door. Hij gaf een voorzet in het zestienmetergebied. Wouter Bloem sprintte naar de bal en werd tegen de vlakte gelopen door Albert Beuker. Nu was scheidsrechter Souhuwat wel resoluut: geel voor Beuker en een strafschop. Specialist Rogier Krohne stond helaas in burger buiten de lijnen en jongeling Tim Hoff was de eerstvolgende op de lijst. De strafschop werd echter zonder overtuiging geschoten en routinier Jacob de Vries wist de bal prima te pakken.

Winsum Zeerobben 1 2 115

Doelman Jacob de Vries "leest"  en pakt de strafschop van Tim Hoff prima (Foto: Albert Haaima)

Dat was een uitgelezen mogelijkheid om de wedstrijd te kantelen. Een paar minuten later werd er in onze defensie niet resoluut opgetreden, waarna Yander Zandbergen er op links vandoor kon gaan en op weg ging naar het doel van Wouter Meijer. In een gezamenlijke poging de bal te blokken wisten Hans Zwakenberg en Wouter Meijer de bal over de achterlijn te krijgen. De corner werd door Dylan Drent ineens op de pantoffel genomen: over. Aan de andere kant had Reinder Haaksema een goeie actie en hij stuurde daarna Tim Hoff over links weg. Tim gaf een lage voorzet achter de defensie langs, maar de bal had net teveel snelheid om gehaald te kunnen worden door Thomas Kauw. Twee minuten later werd Maikel Hoormann in de zestienmeter in de voeten aangespeeld. Maikel kapte en kapte en draaide daarna langs zijn man en werd neergelegd. De referee wuifde het voorval simpel weg, maar hier had ook een andere beslissing genomen kunnen en misschien wel moeten worden.

Winsum Zeerobben 1 2 160

Heinze Andringa wordt met een sliding van de bal gezet door Godert Attema (Foto: Albert Haaima)

Vier minuten later aan de andere kant ook een dubieuze situatie. Dylan Drent ging op rechts goed door en legde de bal terug op de inkomende Kristian Feenstra op de rand van het zestienmetergebied. Feenstra leek een duw in de rug te krijgen, waardoor hij niet tot een schot kon komen. Alle Harlingers schreeuwden om een fluitsignaal, maar ook hier wuifde de arbiter het voorval simpel weg, terwijl dit toch ook een overtreding was. In de 81e minuut dan ineens een gevaarlijke situatie voor het Zeerobben-doel na een vrije trap van Tim Hoff. De kopbal van Heinze Andringa was prima, maar ging net voorlangs de 1e paal naast.

Winsum Zeerobben 1 2 169

Doelman Jacob de Vries ziet de kopbal van Heinze Andringa juist voorlangs de paal naast gaan (Foto: Albert Haaima)

We zetten wel wat druk, maar echte kansen kwamen er niet veel. Nee, we moesten oppassen voor de snelle counters, maar ook in een 4 : 2 situatie wisten de aanvallers van Zeerobben het niet uit te spelen tot een kans. Nee, wij worstelden met ons zelf, met de tegenstander, met het veld en we leken niet meer boven te komen. Toch kwamen we nog gelijk. In de 90e minuut trapte Thomas Kauw een corner strak voor het doel. Hans Zwakenberg ging prima naar de bal en kopte die prima via de grond in de verre hoek voor de niet meer verwachte 1 – 1.

Winsum Zeerobben 1 2 201

Hans Zwakenberg (nr 4) heeft zojuist gekopt. Doelman Jacob de Vries is onderweg naar hoek ..... (Foto: Albert Haaima)

Winsum Zeerobben 1 2 202

maar komt te laat om de 1 - 1 te voorkomen (Foto: Albert Haaima)

Het was op zich niet onverdiend: de eerste helft was duidelijk voor onze gasten en in de 2e helft hadden wij veel meer balbezit, maar we deden er niet heel erg veel mee en deze 1 – 1 leek in deze situatie het maximaal te behalen resultaat. Na veel te simpel balverlies in onze voorhoede, mocht Zeerobben in de 3e minuut van de blessuretijd nog een aanval opzetten over links. Nadat Patrick Amels teveel ruimte kreeg kon de verdediger een voorzet geven. Die werd door Yander Zandbergen met het hoofd verlengd en de bal viel precies in het zijnetje van de verre hoek: 1 – 2 achter een kansloze Wouter Meijer.

Winsum Zeerobben 1 2 222

In de slotseconden weet Yander Zandbergen (geheel links) de 1 - 2 nog binnen te koppen (Foto: Albert Haaima)

Dat was een heel zuur einde van deze wedstrijd. We hebben gedurende deze competitie al een paar keer op een dergelijke manier  gewonnen en nu stonden we aan de andere kant van de streep. Een puntendeling was, denk ik, wel terecht geweest, maar soms krijg je meer dan je verdiend en soms ook minder. Dat hoort bij sport. Komende zaterdag zijn we vrij (Koningsdag) en op zaterdag 4 mei spelen we het inhaalduel tegen Balk. Balk is weliswaar veilig, maar die wedstrijd is voor Balk wel van belang voor het behalen van de 3e periode. Zelf willen we graag de 3e plek op de ranglijst houden. Het zou mooi zijn als er een aantal blessuregevallen terug zouden keren binnen de lijnen, dan kan het nog een heel mooi einde van dit seizoen worden.

vv Winsum 1   -   Zeerobben 1   -              1 – 2 (0 – 1)

25.

0 – 1

Dylan Drent

90.

1 – 1

Hans Zwakenberg

90+3

1 – 2

Yander Zandbergen

     

 

Scheidsrechter: De heer Pascal Souhuwat uit Eelderwolde

Geel:  Higor da Silva en Albert Beuker (Zeerobben) en Reinder Haaksema en Wouter Bloem (Winsum)

Rood: -

Opstelling Winsum

Doel:  Wouter Meijer

Achter: Joshua Van Dijk (52. Flaviou Fatima), Heinze Andringa, Hans Zwakenberg, José Bello

Midden:  Thomas Kauw, Roy Streppel  (59. Maikel Hoormann),Tim Hoff

Voor:  Wouter Bloem, Kay Bootsma (55. Gerbrand de Boer), Reinder Haaksema 

Opstelling: Zeerobben

Doel:  Jacob de Vries

Achter: Brent de Groot, Patrick Amels, Pieter Westra, Godert Attema

Midden: Kristian Feenstra, Albert Beuker, Marcel Visser

Voor: Dylan Drent, Yander Zandbergen, Higor da Silva (77. David van der Pol)

 

HS