Vandaag speelden we de uitwedstrijd tegen de Broekster Boys uit Damwoude. De ploeg van trainer/coach Patrick Zwart presteerde bij de start van deze competitie gewoon zwak, maar na de verrassende overwinning tegen de aanstaande kampioen HZVV behaalde men behoorlijke resultaten en lijkt de ploeg zelfs de nacompetitie te kunnen ontwijken. Doordat trainer/coach Bert Vos vandaag behoorlijk wat moest improviseren (of ook eigenlijk niet, want er waren niet zo heel veel keuzes te maken: er ontbraken maar liefst 8 spelers, waarvan vele routiniers en doelpuntenmakers) gingen we niet met een heel gerust gevoel richting Friesland. Nadat vlak voor de wedstrijd er nog een fikse bui was, konden we onder redelijke omstandigheden starten, al woei er wel een koude en straffe wind dwars over het veld. Wederom bleek een tribune een eigenlijk gewoon noodzakelijke voorziening. Het publiek zat droog, al maakte de koude wind, die er recht in blies, het nog niet direct heel aangenaam. De eerste mogelijkheid in de wedstrijd was voor de thuisploeg, maar na de strakke voorzet van Hedgar Hoekstra kon de attente doelman Wouter Meijer de bal weg stompen voordat één van de andere voorwaartsen van de thuisploeg bij de bal kon komen.

Broeksterboy Winsum 0 1 3

 Hier plukt doelman Sijbren Terlouw een voorzet voordat Reinder Haaksema gevaarlijk kan worden (Foto: Albert Haaima)

Na een klein kwartier spelen trapte Tim Hoff een corner vanaf rechts. Heinze Andringa verlengde de bal bij de 1e paal prima met het hoofd, waarna een verdediger de bal met de hand over de achterlijn werkte. Alle Winsumers schreeuwden om een strafschop, maar de jonge scheidsrechter Kevin Moed, die goed startte, maar gaandeweg de wedstrijd steeds mee onbegrijpelijke beslissingen nam, beoordeelde dit niet als strafbaar en gaf een hoekschop. Die leverde niets op. Drie minuten later speelde Juryan Dantuma Vincent Hoekstra op links aan. Die ging goed door richting de achterlijn en gaf terug op Piet Wessel Dijkstra, maar diens schot ging vanaf de rand van het zestienmetergebied hoog over de ballenvanger.

Broeksterboy Winsum 0 1 7

 Een hoogstandje tussen Kay Bootsma en aanvoerder Riemer Doornbos van de thuisploeg  (Foto: Albert Haaima)

Een minuut later kwamen we goed weg, nadat een misverstand tussen Heinze Andringa en Wouter Meijer een corner opleverde voor de thuisploeg. Die werd uitverdedigd, maar daarna ineens volley op de pantoffel genomen door Hedgar Hoekstra. Via de lat caramboleerde de bal weer terug in het veld, waarna de verdediging kon opruimen. Doelman Wouter Meijer was volstrekt kansloos geweest, en hier ontsnapten we.

Broeksterboy Winsum 0 1 11

 Kay Bootsma zet veel druk op aanvoerder Riemer Doornbos  (Foto: Albert Haaima)

In de 22e minuut werden wij gevaarlijk. Na een aanval over links werd Wouter Bloem in het centrum aangespeeld. Die legde terug op Roy Streppel die direct de op  rechts opkomende Joshua van Dijk aanspeelde. Joshua, die vandaag voor het eerst dit seizoen in de basis startte, haalde vol uit, maar zijn schot ging voorbij de 1e paal naast.

Broeksterboy Winsum 0 1 35

 Het schot van de niet zichtbare Joshua van Dijk gaat juist langs de 1e paal naast  (Foto: Albert Haaima)

Na een klein half uur spelen stuurde de geïnspireerd en prima spelende Reinder Haaksema Kay Bootsma over links weg. Kay had veel ruimte, maar produceerde een matige voorzet. Dat zijn mogelijkheden die we gewoon beter moeten uitspelen. In deze fase was ons spel overigens in zijn geheel te onnauwkeurig. Een minuut of vijf later opnieuw dezelfde passer en ook dezelfde voorzetgever, maar nu was de voorzet een stuk beter. Nu kon verdediger Jos Regnerus de bal net weg koppen, voordat Wouter Bloem vrij voor doelman Terlouw zou komen. Na een slechte uittrap van doelman Terlouw kwam Thomas Kauw in balbezit. Thomas werd vlak voor de zestienmeterlijn neergelegd. De vrije trap werd genomen door Tim Hoff. Die trapte de bal prima richting de verre hoek, maar via de buitenkant van de paal ging de bal naast. Dat was pech.

Broeksterboy Winsum 0 1 64

 Doelman Sijbren Terlouw duikt wel, maar kan de bal niet raken. De bal zal via de paal naast gaan  (Foto: Albert Haaima)

Een minuut later kwam Reinder Haaksema prima door. Hij dreigde te schieten, maar gaf af op Tim Hoff. Die loste een strak schot, maar het schot eindigde precies in de handen van doelman Terlouw. Na ruim een half uur spelen leek een verre trap van de thuisploeg ongevaarlijk, maar doordat geen enkele verdediger ingreep leek de situatie ineens wel gevaarlijk te worden. Door een domme overtreding van Juryan Dantuma op Joshua van Dijk werd het gevaar in de kiem gesmoord. Hierna waren er nog mogelijkheden voor ons (schot Tim Hoff over het doel en een schot van Reinder Haaksema ging via de voet van de wat ongelukkig spelende Kay Bootsma net over de achterlijn), en ook voor de gastheren, maar goalie Wouter Meijer pakte een vrije trap van Piet Wessel Dijkstra attent.

Broeksterboy Winsum 0 1 79

 Kay Bootsma in duel met Jos Regnerus  (Foto: Albert Haaima)

Zo brak de rust aan met een terechte brilstand. Beide ploegen speelden te onnauwkeurig en met te weinig drang naar voren om echt aanspraak te kunnen maken op een voorsprong.

Na de pauze, waarin een forse sneeuwbui alle mensen naar binnen joeg, kwamen dezelfde 22 spelers terug. Na een paar minuten spelen leek Tim Hoff door het centrum door te komen, maar werd gestuit door een overtreding van aanvoerder Riemer Doornbos. Waar iedereen een vrije trap voor ons had verwacht besloot referee Moed dat de trap door de thuisploeg mocht worden genomen. Twee minuten later gaf de referee voordeel aan de thuisploeg na een lichte overtreding, maar nadat de thuisploeg in de aanval balverlies leed kwam de scheids terug op zijn eerdere beslissing en gaf alsnog een vrije trap op de plek van de eerdere overtreding. Vreemd.

Broeksterboy Winsum 0 1 103

 Doelman Sijbren pakt een niet al te lastige voorzet uit de lucht. Reinder Haaksema krijgt geen kans  (Foto: Albert Haaima)

In deze fase speelden beide ploegen erg onnauwkeurig, maar zat ook scheidsrechter Moed niet echt lekker in de wedstrijd. In de 53e minuut gaf Kay Bootsma een prima pass vanaf rechts naar de in het centrum opduikende Wouter Bloem. Die dreigde van net binnen het strafschopgebied te schieten, maar legde af op Reinder Haaksema. Die kapte zijn man handig uit en schoot van net binnen de lijnen hard en laag bij de 1e paal binnen. Doelman Sijbren Terlouw was hierbij volstrekt kansloos: 0 – 1.

Broeksterboy Winsum 0 1 104

 Hier passeert Reinder Haaksema doelman Sijbren Terlouw met een hard en laag schot bij de 1e paal voor de 0 - 1  (Foto: Albert Haaima)

Broeksterboy Winsum 0 1 115

 De doelpuntenmaker steekt zijn vuist omhoog en wordt gefeliciteerd door zijn teamgenoten  (Foto: Albert Haaima)

 Vier minuten later kwam Kay Bootsma, na een prima pass van achteruit, alleen voor doelman Terlouw. Kay schoot de bal prima langs de keeper, maar had pech dat de bal via de paal weer het veld in caramboleerde. De verdediging kon daarna de bal wegwerken. Na precies een uur spelen gaf Wouter Bloem een heerlijk voorzetje op Kay Bootsma bij de 2e paal. Bauke-Jan Douma kon de bal nog net met het hoofd raken, waardoor het niet tot een doelpoging kwam.

Broeksterboy Winsum 0 1 136

 Bauke-Jan Douma kan de bal nog net raken voordat Kay Bootsma kan inkoppen  (Foto: Albert Haaima)

Een minuut later gaf Kay een prima passje op de diepgaande Wouter Bloem. In het sprintduel met verdediger Hedzer Prins gingen beide spelers tegen het gras: scheidsrechter Moed besliste dat de overtreding door Wouter was begaan. Dat was een makkelijke beslissing die niet bij iedereen op begrip kon rekenen. De thuisploeg speelde deze wedstrijd zonder heel veel vertrouwen. Trainer/coach Patrick Zwart spoorde zijn ploeg voortdurend aan om meer druk te zetten, om naar voren te spelen, om meer duels te winnen, maar dat zat er voor de thuisploeg vandaag niet in. Onze defensie speelde geconcentreerd en bleef redelijk simpel overeind en de beste kansen waren voor ons. In de 78e minuut kwam Thomas Kauw vanaf rechts goed naar binnen. Met een overtreding vlak buiten het zestienmetergebied werd Thomas gestuit. De vrije trap werd door Tim Hoff laag en hard richting de verre hoek getrapt, maar doelman Terlouw wist de bal ten koste van een corner naast het doel te tikken. In de 82e minuut trapte doelman Wouter Meijer de bal ver uit. Nadat een verdediger de bal half miste, kwam Wouter Bloem alleen voor doelman Sijbren Terlouw. Wouter probeerde het met een lobje, maar de doelman kreeg er nog net een vinger tegenaan, waarna de bal net naast het doel stuiterde: corner. Zo waren wij ook niet resoluut bij de kansen die we kregen. De strakke corner van Thomas Kauw werd door Wouter Bloem op doel gekopt, maar nu werd de bal tegen het lichaam van Kay Bootsma gekopt, waardoor de bal niet in het doel verdween. Zo hadden we eigenlijk ruim voor moeten staan, maar bleef het verschil slechts één goal. In de slotfase van de wedstrijd pompte de thuisploeg alle ballen voor het doel, maar echte kansen vloeiden er niet uit voort. Één keer viel een klutsbal op de doelgebiedlijn voor de voeten van de thuisploeg, maar kon de doelpoging worden geblokt door invaller Gerbrand de Boer. Zo had de gelijkmaker nog wel kunnen vallen, maar zou dat eigenlijk niet verdiend zijn geweest. De thuisploeg speelde zonder vertrouwen in een goed resultaat en wist eigenlijk geen enkele echte kans te creëren. Ook wij speelden niet fantastisch, maar creëerden in elk geval kansen en dan is het niet vreemd dat je dan ook als winnaar van het veld stapt. Door de resultaten op de andere velden staan wij er ineens heel goed voor op de ranglijst voor de 3e plaats met 9 punten voorsprong op Noordscheschut met bovendien een wedstrijd minder gespeeld en moet onze tegenstander van vanmiddag ineens ook weer oppassen om niet in aanmerking te komen voor de nacompetitie voor handhaving. Om dit laatste te voorkomen zal er wel uit een ander vaatje moeten worden getapt dan vanmiddag. Komende zaterdag spelen wij de thuiswedstrijd tegen Zeerobben. Ook deze ploeg is nog niet veilig en zal voor ieder punt gaan strijden.

 

Broekster Boys 1   -   vv Winsum 1          0 – 1 (0 – 0)

53.

0 – 1

Reinder Haaksema

     

 

Scheidsrechter: De heer Kevin Moed uit Klazienaveen

Geel:  Joshua van Dijk en Wouter Bloem (Winsum)

Rood: -

 

Opstelling: Broekster Boys

Doel:  Sijbren Terlouw

Achter: Hedzer Prins, Kas Huizenga, Jos Regnerus, Niels Westerlaan

Midden: Riemer Doornbos, Piet Wessel Dijkstra, Bauke-Jan Douma (61. Sander Jongsma)

Voor: Hedgar, Hoekstra, Juryan Dantuma, Vincent Hoekstra

 

Opstelling Winsum

Doel:  Wouter Meijer

Achter: Joshua Van Dijk, Heinze Andringa, Hans Zwakenberg, José Bello

Midden:  Thomas Kauw, Roy Streppel ,Tim Hoff

Voor:  Wouter Bloem (90. Deshley Storm), Kay Bootsma (89. Flaviou Fatima), Reinder Haaksema  (86. Gerbrand de Boer)

 

HS