Vanmiddag speelde onze hoofdmacht onder prima weersomstandigheden de thuiswedstrijd tegen vv Groningen. Na de bekerwinst van afgelopen dinsdag tegen BCV startte trainer/coach Bert Vos met dezelfde 11 namen. In de pers wordt overigens geschreven dat iedere geplaatste halve bekerfinalist de som van € 10.000 krijgt overgemaakt, maar daar is geen sprake van. Tijdens de beide kwalificatierondes is (alleen bij een uitwedstrijd) sprake van een compensatie van reiskosten en een vergoeding voor gederfde inkomsten. De eerste kwalificatieronde is op zaterdag  17 augustus en de eventuele 2e kwalificatieronde is op woensdag 21 augustus. Er is sprake van knock-outwedstrijden, dus na 1 ronde kan het afgelopen zijn. Terug naar vanmiddag.

Evenals afgelopen dinsdag moest Wouter Meijer 1e doelman Germen Bouwman vervangen; die was nog onvoldoende hersteld van zijn enkelblessure. Wouter had het niet heel erg moeilijk en speelde een gedegen partij. We begonnen niet scherp aan de wedstrijd. In de eerste minuut mocht Giovanni Salvo na een ingooi de bal in het centrum controleren en terug leggen op de inkomende Aksanti Kalswe. Zijn schot ging via een Winsumer been net naast de goal. De corner werd strak voor het doel getrapt en maar half geraakt door onze defensie, waardoor de bal precies voor het hoofd van Tim van der Molen bij de 2e paal viel. Die had van dichtbij weinig moeite om de bal in het doel te knikken: 0 – 1.

Winsum vv Groningen 4 2

 Verslagenheid in de Winsumer ploeg na de snelle achterstand (Foto: Albert Haaima)

Het voordeel van zo’n vroege goal is wel dat er nog veel tijd is om het te herstellen. In de 9e minuut stuurde Reinder Haaksema Wouter Bloem over links weg. Wouter liep door naar de achterlijn en gaf een prima voorzetje richting Thomas Kauw bij de 2e paal. De kopbal van Thomas werd prima gepareerd door doelman Steven de Haan. De rebound was ook voor Thomas, maar schoot hij van dichtbij via de paal naast.

Winsum vv Groningen 4 17

 De niet zichtbare Thomas Kauw heeft zojuist de bal via de paal naast geschoten  (Foto: Albert Haaima)

Dat was een behoorlijke kans. In deze fase van de wedstrijd speelden wij overigens nog wat onrustig. Na een klein kwartier spelen gaf Wouter Bloem vanaf rechts een prima pass over de Groninger defensie naar Reinder Haaksema op links. Reinder kwam alleen op doelman de Haan af en schoot de bal door de benen van de doelman tegen de touwen voor de 1 – 1.

Winsum vv Groningen 4 26

 Reinder Haaksema (met naast hem Nordin Philipsen) heeft zojuist afgedrukt voor de 1 - 1  (Foto: Albert Haaima)

Hierna begonnen wij beter te spelen en zetten wij onze gasten met de rug tegen de muur. Toch duurde het tot de 22e minuut voordat we opnieuw scoorden. Eerst kon een strakke vrije trap van Tim Hoff nog net door Tim van der Molen corner worden gekopt, voordat Thomas Kauw van dichtbij kon inkoppen. De corner werd door Wouter Bloem strak en indraaiend gegeven. Heinze Andringa timede beter dan de VVG-verdedigers en dat gaf de mogelijkheid voor  een kopbal en dat deed Heinze bekwaam in de verre hoek: 2 – 1.

Winsum vv Groningen 4 48

 Heinze Andringa heeft hier zojuist gekopt en hij verlengt de bal prima naar de lange hoek voor de 2 - 1  (Foto: Albert Haaima)

Winsum vv Groningen 4 51

 Nu ziet Heinze zelf ook waar de bal is geëindigd: in het net  (Foto: Albert Haaima)

Een paar minuten later was Heinze opnieuw belangrijk, maar nu aan de andere kant van het veld. Jasper Ludema stuurde Davy Wilkens over rechts weg. Deze rappe speler gaf een harde lage voorzet achter de defensie langs waarna Giovanni Salvo de bal met een sliding in het doel leek te kunnen glijden, maar Heinze wist de bal voor het doel nog te raken en ook nog over de lat te krijgen. De corner van dezelfde Wilkens werd door Jasper Ludema hoog over het doel geschoten.

Winsum vv Groningen 4 36

 Wouter Bloem wordt achtervolgd door Davy Wilkens  (Foto: Albert Haaima)

Direct hierna kregen onze gasten nog een kans na slap verdedigen van onze zijde. Jasper Ludema kwam vanaf rechts en stiftte de bal netjes over doelman Wouter Meijer heen, maar de bal ging net voorlangs onze goal en kon daarna corner worden getikt. Nee, ons spel oogde niet echt scherp in deze fase. Vooral door slordigheden van onze zijde kwamen de gasten er soms uit, al ontstonden er niet echt grote kansen.

Winsum vv Groningen 4 69

 De niet zichtbare Jasper Ludema heeft de bal over Wouter Meijer gestift, maar de bal zal voorlangs de goal gaan  (Foto: Albert Haaima)

Vlak voor de pauze raakte Marcel Pannekoek geblesseerd aan de knie na een stevig duel met Giovanni Salvo. Hij probeerde het nog wel, maar kon niet door. Bauke Hoekstra viel in, ging rechtsachter spelen en Heinze schoof naar het centrum. In deze fase kregen we nog een behoorlijke mogelijkheid toen Thomas Kauw een pass vanuit de Groninger defensie onderschepte. Hij stoomde op richting het doel en zag niet dat Wouter Bloem op volle snelheid aan kwam snellen en zo richting het Groninger doel kon lopen. Thomas hield de bal bij zich en leverde daarna de bal zomaar in bij de Groninger defensie. In de blessuretijd van de eerste helft scoorden we nog tweemaal. Eerst gaf Rogier Krohne een heerlijke strakke voorzet achter de defensie langs waarna Thomas Kauw de bal bij de 2e paal simpel kon binnen trappen voor de 3 – 1 en een minuut later volgde een aanval over veel schijven op rechts. Thomas Kauw passte naar het centrum.

Winsum vv Groningen 4 93

 Na een heerlijke voorzet van Rogier Krohne is het voor Thomas Kauw niet moeilijk om de 3 - 1 tegen de touwen te schieten  (Foto: Albert Haaima)

Daar stapte Wouter Boem handig over de bal waarna die op de zestienmeterlijn in de voeten kwam van Rogier Krohne. Die speelde 2 man uit, dreigde met schieten, maar gaf af op Tim Hoff die de bal daarna simpel in de lange hoek schoof voor de 4 – 1. Dat was eigenlijk al de beslissing in de wedstrijd.

Winsum vv Groningen 4 111

 Rogier Krohne heeft de bal breed gelegd en Tim Hoff schiet de bal onder Curly Selassa door in de lange hoek voor de 4 - 1  (Foto: Albert Haaima)

Na de pauze kwamen dezelfde 22 spelers weer binnen de lijnen. Onze ploeg leek de ingezette lijn van vlak voor de pauze door te zetten. Nadat een voorzet van Rogier Krohne nog net corner kon worden gekopt door Tim van der Molen trapte Tim Hoff deze corner strak voor het doel. Rogier Krohne kon de bal net niet voldoende met het hoofd raken, waarna Wouter Bloem de bal met een omhaal vol raakte: via de lat stuiterde de bal het veld weer in. Dat was pech.

Winsum vv Groningen 4 246

 Wouter Bloem in duel met verdediger Aksanti Kalswe. De uitstekende scheidsrechter Jan van Dijk volgt het spel op de voet  (Foto: Albert Haaima)

Hierna kregen onze gasten een kansje nadat onze defensie de bal maar niet weg kreeg. Tim van der Molen probeerde het met een kopbal in de verre hoek, maar die bal ging net voorlangs. Aan de andere kant had Rogier Krohne een prima actie in huis. Hij soleerde soepel langs drie in het centrum en wilde de bal daarna vanaf de zestienmeterlijn geplaatst in de hoek schieten. Doelman Steven de Haan had hier goed het zicht op en wist de bal uit de hoek te werken. Na ruim een kwartier spelen werd Reinder Haaksema net buiten de lijnen neergelegd. De vrije trap werd genomen door Rogier Krohne.  De geplaatste bal ging nu net voorlangs de goal.

Winsum vv Groningen 4 182

 De vrije trap van Rogier Krohne gaat net voorlangs de verre paal. Doelman Steven de Haan kijkt de bal, als het ware, naast de goal  (Foto: Albert Haaima)

Twee minuten later was het aan de andere kant wel raak. Onze defensie kreeg de bal maar niet weg waarna Giovanni Salvo de bal veroverde en breed legde op de zojuist ingevallen Virgil Muller. Die schoot de bal van dichtbij laag in de verre hoek: 4 – 2.

Winsum vv Groningen 4 193

 Virgil Muller weet, geheel vrijstaand, de bal langs Wouter Meijer in de verre hoek te schieten voor de 4 - 2  (Foto: Albert Haaima)

In deze fase was het allemaal te slap aan onze kant. Natuurlijk, de wedstrijd leek beslist, maar toch kun je daarna ook zomaar nog in de problemen komen. We hadden geluk dat een paar minuten later een schot van dezelfde Muller net via de rug van Heinze Andringa naast het doel caramboleerde. We verloren in deze fase ook de controle over de wedstrijd. Verdediger Wesley Walstra strooide van achteruit met prima passes en met de pijlsnelle en behendige Virgil Muller heeft de ploeg een echt wapen. We ontsnapten nog een keer na een harde vrije tap van Wesley Walstra. Doelman Wouter Meijer wist het schot wel te keren, maar de bal ging niet naar de zijkant maar viel in het volle strafschopgebied. Gelukkig kon de bal daarna worden weggewerkt.

Winsum vv Groningen 4 274

 Roy Streppel blijft rustig in eigen zestienmetergebied en omringd door VVG-spelers  (Foto: Albert Haaima)

Aan de andere kant had de zojuist ingevallen Maikel Hoormann een prima actie in huis. Maikel liep vanuit de draai langs zijn man en leek de bal in de verre hoek te schuiven, maar Curly Selassa wist de bal nog voor de doellijn weg te werken. Hierna lukte bij ons niets meer. Onze gasten hadden veelvuldig de bal, maar raakten op den duur ook steeds vermoeider. Echte kansen ontstonden er daarom ook niet meer.

Winsum vv Groningen 4 314

 Kay Bootsma glijdt soepel langs verdediger Aksanti Kalswe  (Foto: Albert Haaima)

Zo eindigde deze niet hoogstaande wedstrijd in een nette overwinning. Onze concurrent voor de 3e plaats op de eindranglijst, Drachtster Boys, ging bij Bedum onderuit. We staan nu 7 punten voor met nog een wedstrijd minder gespeeld. Ook in de 3e periode staan we er goed voor, al hebben we nog maar 3 wedstrijden gespeeld. Komende zaterdag spelen we de uitwedstrijd tegen Broekster Boys. Die ploeg lijkt op redelijke afstand te staan van de gevaarlijke plekken, maar heeft zeker nog wat punten nodig. We kunnen ons dan ook voorbereiden op een tegenstander die er volle bak voor zal gaan.

 

vv Winsum 1     -   vv Groningen 1           4 – 2 (4 – 1)

02.

0 – 1

Tim van der Molen

14.

1 – 1

Reinder Haaksema

22.

2 – 1

Heinze Andringa

45.

3 – 1

Thomas Kauw

45+2.

4 – 1

Tim Hoff

66.

4 – 2

Virgil Muller

     

 

Scheidsrechter: De heer Jan van Dijk uit Dronten

Geel:  Davy Wilkens (VVG)

Rood: -

 

Opstelling Winsum

Doel:  Wouter Meijer

Achter: Heinze Andringa, Marcel Pannekoek (44. Bauke Hoekstra), Hans Zwakenberg, José Bello

Midden:  Thomas Kauw, Roy Streppel ,Tim Hoff

Voor:  Wouter Bloem, Rogier Krohne (64. Kay Bootsma), Reinder Haaksema (71. Maikel Hoormann)

 

Opstelling: vv Groningen

Doel:  Steven de Haan

Achter: Davy Wilkens, Wesley Walstra, Tim van der Molen, Aksanti Kalswe

Midden: Jasper Ludema (58. Virgil Muller), Curly Selassa, Mustafe Ahmed (90. Jackie Venema)

Voor: Nordin Philipsen, Giovanni Salvo, Yoshi Supriata

 

HS