Vanmiddag speelden we in Noordscheschut tegen de plaatselijk vv. De thuiswedstrijd tegen deze ploeg was precies 4 weken geleden. Die wedstrijd eindigde enigszins tumultueus met een hele late winnende en maar amper verdiende goal van Rogier Krohne. De Schutters hadden dan ook aangekondigd dat ze nog een appeltje met ons hadden te schillen. Een mooi gebaar was dat voor de wedstrijd een vervangend exemplaar werd overhandigd van een in Winsum kapot getrapte prullenmand. De KNVB had een jonge, maar talentvolle, scheidsrechter naar Noordscheschut gestuurd en dat bleek, achteraf, een prima keuze. De jonge Bert Agricola heeft het duel resoluut, consequent en rustig in uitstekende banen geleid: mijn complimenten!

Onder prima weersomstandigheden begon de wedstrijd ook uitstekend voor ons. Na een eerste aanval van de thuisploeg werd de bal naar Rogier Krohne op het middenveld geplaatst. Die had vrijheid en stoomde op en speelde de bal op het juiste moment af op de diep sprintende Thomas Kauw. Thomas kwam alleen voor doelman Wiebe Zinger, speelde die simpel uit en schoot de bal in het lege doel voor de 0 – 1.

Noordscheschut Winsum 1 2 07

 Thomas Kauw is onderweg naar de 0 - 1 in de 1e minuut. Hier passeert hij doelman Wiebe Zinger simpel (Foto: Albert Haaima)

Dat ging wel erg simpel, maar wel een heerlijke start van de wedstrijd. Misschien is zo’n hele snelle goal (1e minuut) eigenlijk wel helemaal niet zo gunstig. Na deze goal lag het initiatief in de wedstrijd helemaal bij de thuisploeg. Een minuut later aan de andere kant werd een lange hoge trap vanuit  de achterhoede doorgekopt door Jos Kroezen en viel de bal op de rand van het zestienmetergebied voor de voeten van Rijnald Vos. Die wachtte echter zo lang met afdrukken dat Hans Zwakenberg, die vanmiddag wederom een erg sterke wedstrijd speelde, het schot nog kon blokkeren.

Noordscheschut Winsum 1 2 13

 Noordscheschut pompte alle ballen richting het doel van Germen Bouwman, maar die was wederom sterk in de lucht vandaag  (Foto: Albert Haaima)

Na deze fase was het eerste opwindende een omhaal van Danny Bouwman waarbij Marcel Pannekoek de bal wegkopte maar daarna de schoen van de Schutter hard in het gezicht kreeg. Verzorger Luuk Weijsenfeldt had veel moeite om de open wenkbrauw weer enigszins bijelkaar te krijgen en deze stevig in te pakken. Marcel kon hierna nog wel doorspelen, maar moest in de in de pauze afhaken en naar het ziekenhuis waar de wond gehecht moest worden.

Noordscheschut Winsum 1 2 27

 Marcel Pannekoek moest langdurig worden behandeld, maar kon uiteindelijk de eerste helft nog volmaken  (Foto: Albert Haaima)

Na een kleine 20 minuten spelen kreeg de bank van de thuisploeg een stevige waarschuwing om te stoppen met het intimiderende gedrag richting de assistent en vanaf dat moment werd de strijd ook alleen gestreden binnen de lijnen. En strijd was er. De eerste helft heeft al met al een klein uur geduurd wegens een behoorlijk aantal blessurebehandelingen. Heel veel kansen zijn er in dit uur niet geweest.

Noordscheschut Winsum 1 2 43

 Ook hier is goalie Germen Bouwman attent bij een diepe bal  (Foto: Albert Haaima)

Wel had Wouter Bloem nog een mooi indraaiende pass op de diepgaande Kay Boonstra, maar Kay kon de bal net niet halen, waardoor de bal in de handen van doelman Wiebe Zinger eindigde. De gasten kregen een kans na balverlies op ons middenveld, waardoor Nick Koster en Rijnald Vos richting Germen Bouwman leken te kunnen gaan, maar Bauke Hoekstra kon er nog net tussen komen. Iets later nam de thuisploeg een vrije trap erg snel op de diepgaande Nick Koster. Die zag alleen Marcel Pannekoek nog voor zich staan, speelde hem uit en schoot hard en hoog bij de 1e paal in, maar doelman Germen Bouwman wist het schot prima te pakken.

Noordscheschut Winsum 1 2 47

 De thuisploeg probeerde het uit alle macht, maar het wist nog maar weinig te creëren  (Foto: Albert Haaima)

Vlak voor de pauze kreeg Kay nog een enorme kans doordat de beide centrale verdedigers van Noordscheschut de bal misten. Kay kwam alleen voor doelman Zinger, maar had onvoldoende vertrouwen om zelf deze kans af te ronden. Hij wilde wachten op ondersteuning, maar hierdoor verdween de kans. Nee, wij hadden het niet deze wedstrijd.

Noordscheschut Winsum 1 2 101

 Kay passeert hier aanvaller Nick Koster en gaat onderweg naar het doel van Wiebe Zinger, maar de poging eindigt in besluiteloosheid  (Foto: Albert Haaima)

 In de rust werd duidelijk dat Marcel niet verder kon. De wond was gaan bloeden en dan moet je ook aan de gezondheid van een speler denken. Na de rust zette de thuisploeg nog meer aan. In een sprintduel ging Bauke neer, maar scheidsrechter Agricola liet doorspelen. Nick Koster ging door, kapte een eerste verdediger uit en schoot daarna van binnen het strafschopgebied hard op doel, maar Heinze Andringa wist de bal met een sliding nog net te blokken.

Noordscheschut Winsum 1 2 76

 Roy Streppel wordt hier in zijn opmars gestuit door Nick Koster  (Foto: Albert Haaima)

Een minuut later had Kay Bootsma aan de rechterzijde een goeie actie. Hij stoomde op over rechts naar de achterlijnen gaf een lage voorzet, maar deze was net te scherp, waardoor de Noordscheschut-doelman de bal kon pakken. De thuisploeg zette ons volledig vast en voetballend kwamen we er eigenlijk niet meer uit. Hier hadden we geluk dat de eindpass bij de Schutters ook regelmatig slordig was.

Noordscheschut Winsum 1 2 132

 Deze doelpoging eindigt net achter de lat; doelman Germen Bouwman hoeft niets te doen  (Foto: Albert Haaima)

Een paar keer kwamen we via de counter nog in de buurt van doelman Zinger, maar een afstandsschot van Roy Streppel ging net naast en een schot van Kay Bootsma, werd zodanig gekraakt door de defensie van de thuisploeg dat de doelman de bal simpel kon oppakken. Na een kwartier spelen kwam er een lage voorzet vanaf de rechterzijde door Noordscheschut. Rogier Krohne liet de bal op de rand van het doelgebied door de benen lopen in de verwachting dat Germen Bouwman de bal zou kunnen pakken. Daar stond echter Nick Koster die de bal kort teruglegde op Melvin Mol die van een meter of 8 van het doel uithaalde: via de lat ging de bal over het doel. Daar kwamen we goed weg.

Noordscheschut Winsum 1 2 143

 Thomas Kauw in duel met Rick Veldman  (Foto: Albert Haaima)

Trainer Bert Vos bracht Maikel Hoormann in om te pogen voorin wat meer balbezit te krijgen/houden. Maikel is voor een paar weken terug uit Dubai en had voor de wedstrijd al gezegd dat hij in deze weken nog belangrijk wilde zijn voor de ploeg. Dat bleken profetische woorden…. Zover was het nog niet. Het was de thuisploeg die het duel bepaalde. Een voorzet van invaller Laurens Lanning werd door de actieve Nick Koster op doel gekopt, maar Germen Bouwman kon de bal pakken. Zo ongeveer halverwege de 2e helft werd een verre ingooi diep op onze helft doorgekopt. De bal viel voor Nick Koster die met zijn rug naar de goal stond. Met een omhaal raakte hij de bal op een meter of 8 voor het doel perfect: hard vloog de bal achter Germen Bouwman, die kansloos was, tegen de touwen voor de 1 – 1.

Noordscheschut Winsum 1 2 174

 Nick Koster scoort met een omhaal en brengt de 1 - 1 op het scorebord  (Foto: Albert Haaima)

Dat was gelet op het spelbeeld ook zeker terecht. Wij kwamen nog maar sporadisch voor de goal van Wiebe Zinger en als dat gebeurde was de eindpass te onnauwkeurig om te kunnen spreken van kansen. De thuisploeg won bijna alle duels en dan krijg je het moeilijk. In de 33e minuut nam Melvin Mol de bal vanaf de zijkant ineens op de pantoffel. De bal ging weliswaar recht op Germen Bouwman af, maar het hoge schot ging tussen de handschoenen door en leek richting de touwen te gaan, maar Bauke Hoekstra wist de bal met een halve omhaal nog net voor de doellijn weg te halen voordat de instormende Nick Koster nog het laatste zetje kon geven. Dat was een belangrijke redding. De thuisploeg werkte enorm hard, maar de finesse/nauwkeurigheid was een beetje weg en doordat de ploeg vol voor de winst ging ontstond er voor ons nog wat ruimte. Eerst verlengde Reinder Haaksema een bal knap op Wouter Bloem die goed buitenom ging en van binnen de lijnen hard uithaalde: de bal ging net over de kruising.

Noordscheschut Winsum 1 2 230

 De niet zichtbare Wouter Bloem heeft zojuist uitgehaald, maar de poging gaat bij de 1e paal net over de kruising  (Foto: Albert Haaima)

In de 90e minuut speelde Reinder Haaksema Maikel Hoormann laag in de voeten aan op de rand van het zestienmetergebied. Maikel stond met de rug naar de goal, schermde de bal goed af, een schijnbeweging naar rechts en daarna draaide hij direct links langs zijn tegenstander onderweg naar het doel en daar was de overtreding van achteren. Scheidsrechter Agricola stond dichtbij en er was maar één mogelijkheid: strafschop. Rogier Krohne behield de rust en schoot deze uitgelezen kans hard en zuiver in de hoek achter de kansloze doelman Wiebe Zinger: 1 – 2.

Noordscheschut Winsum 1 2 255

 Rogier Krohne schiet de strafschop tegen de touwen voor de 1 - 2  (Foto: Albert Haaima)

De thuisploeg probeerde het hierna nog wel, maar het spel was te slordig om nog kansen te creëren. De grootste kans was eigenlijk nog voor ons, maar Thomas Kauw die zo alleen door kon lopen, op een pass van Reinder Haaksema, richting het doel van Wiebe Zinger zocht de bal aan de verkeerde kant en toen hij een volledige draai had gemaakt was de kans al weg.

Zo eindigde de wedstrijd, nu al voor de 4e keer op rij, met winst met bovendien een goal in de slotfase van de wedstrijd door Rogier Krohne. Voor de thuisploeg werd dus een zuur appeltje. Deze ploeg heeft keihard geknokt voor een resultaat, maar het kreeg het deksel op de neus. Het spreekwoordelijke kwartje viel opnieuw onze kant op. Daar mogen we zeker niet over mopperen. De resultaten zijn goed, maar het spel moet echt beter. Dat was vandaag in grote delen van de wedstrijd gewoon te matig, te slordig. Komende zaterdag spelen we de uitwedstrijd tegen Oranje Nassau. Dat is een wedstrijd die voor de eindranglijst belangrijk is. Wij staan nu op de 3e plaats en de nummers 1 en 2 hebben al een periodetitel. De nummer 3 (als deze zelf de 3e periode niet pakt) ontvangt dan, als hoogste geëindigde ploeg zonder periode, de vervangende periode van de (zeer waarschijnlijk) aanstaande kampioen HZVV. Het duel in Groningen begint komende zaterdag om 15:00 uur.

Noordscheschut 1   -   vv Winsum 1                        1 – 2 (0 – 1)

01.

0 – 1

Thomas Kauw

70.

1 – 1

Nick Koster

90.

1 – 2

Rogier Krohne

     

 

Scheidsrechter: De heer Bert Agricola uit Heerenveen

Geel:  Melvin Mol en Roy Hooijer (Noordscheschut) en Kay Bootsma (Winsum)

Rood: -

 

Opstelling: Noordscheschut

Doel:  Wiebe Zinger

Achter: Rick Veldman, Ton Kamping (43. Lauren Lanning), Leon Vlietstra, Roy Hooijer

Midden: Danny Bouwman, Jos Kroezen, Dennis Hooijer

Voor: Melvin Mol, Nick Koster, Rijnald Vos

 

Opstelling Winsum

Doel:  Germen Bouwman

Achter: Bauke Hoekstra, Marcel Pannekoek (46. Heinze Andringa), Hans Zwakenberg, José Bello

Midden:  Thomas Kauw, Roy Streppel ,Tim Hoff (72. Reinder Haaksema)

Voor:  Wouter Bloem, Rogier Krohne, Kay Bootsma  (62. Maikel Hoormann)

 

 HS