Onze hoofdmacht speelde vanmiddag onder prima weersomstandigheden het inhaalduel tegen Noordscheschut. Trainer/coach Bert Vos had in vergelijking met de basis van de afgelopen woensdagavond gespeelde bekerwedstrijd tegen Bergum (0-2 winst) dezelfde namen opgesteld en dat betekende dat de toen uitgesloten Roy Streppel vandaag op de bank begon. Om exact half drie floot de uit Arnhem overgevlogen scheidsrechter Peter Hoving de wedstrijd in gang. De Arnhemmer zou een lastige middag tegemoet gaan. In de beginfase tasten de beide ploegen elkaar wat af.

vv Winsum Noordscheschut 1 0 10

 Hier plukt doelman Germen Bouwman een voorzet simpel uit de lucht (Foto: Albert Haaima)

Pas in de 8e minuut was er voor het eerst sprake van enige dreiging na een vrije trap van Tim Hoff vanaf rechts, die de bal met links wel goed indraaide, maar deze net aan alles en iedereen voorbij zag gaan. Twee minuten later pakte doelman Germen Bouwman een voorzet uit de lucht en stuurde onmiddellijk Flaviou Fatima over links weg. Doelman Wiebe Zinger was attent en kon de bal nog net over de zijlijn werken.

vv Winsum Noordscheschut 1 0 18

 Wouter Bloem in duel met Ton Kamping  (Foto: Albert Haaima)

Na een klein kwartier werden onze gasten voor het eerst gevaarlijk na een corner die getrapt werd door Aron Boer. Danny Bouwman kopte de bal net over de deklat. Een minuut later kwam Reinder Haaksema vanaf links goed naar binnen en schoot met rechts hard richting de verre kruising. Ton Kamping stond in de baan van het schot en keerde de bal met de borst/bovenarm, maar referee Hoving liet terecht doorspelen. Onze gasten waren wat feller in de duels en hadden hierdoor meer balbezit, maar tot kansen leidde dit vooralsnog niet.

vv Winsum Noordscheschut 1 0 30

 Deze voorzet kan simpel worden gevangen door doelman Wiebe Zinger  (Foto: Albert Haaima)

Na een klein half uur de eerste goede aanvalsopzet aan onze kant. Via Marcel Pannekoek, Rogier Krohne en Bauke Hoekstra werd Wouter Bloem over rechts diep gestuurd, maar de voorzet vanaf de achterlijn verdween achter het doel. Nee, we waren niet scherp genoeg in de duels en we leken teveel ontzag te hebben voor de inzet en de duelkracht van onze gasten. Een minuut of vijf voor de rust maakte Marcel Pannekoek een nuttige overtreding net buiten het zestienmetergebied op Nick Koster. De vrije trap werd door Melvin Mol hard via de bovenkant van de lat over het doel geschoten.

vv Winsum Noordscheschut 1 0 42

 Gerbrand de Boer aan de bal  (Foto: Albert Haaima)

Drie minuten later creërden de Schutters zelf een kans na een breedtepass van Melvin Mol op Jos Kroezen. De middenvelder maakte ruimte voor zich zelf op de rand van het zestienmetergebied en drukte hard af: de bal ging hard en laag langs de eerste paal naast. Dit was eigenlijk de eerste kans in de wedstrijd. Een minuut later aan de andere kant zette Reinder Haaksema de diepgaande Thomas Kauw alleen voor de keeper, maar wel in een lastige hoek. Thomas probeerde daarom de inkomende Wouter Bloem in te spelen, maar die bal werd geblokt.

vv Winsum Noordscheschut 1 0 45

 Doelman Germen Bouwman tikt deze voorzet over het doel  (Foto: Albert Haaima)

Zo brak de rust aan met een 0 – 0 stand in een wedstrijd waarbij onze gasten een overwicht hadden zonder dat dit leidde tot veel gevaar voor het doel.

Bert Vos wisselde in de pauze Gerbrand de Boer voor Roy Streppel om te proberen wat meer duelkracht op het middenveld te krijgen. Na een paar minuten speeldeTim Hoff met een prima crosspass Rogier Krohne op rechts aan. Rogier controleerde de bal goed en kapte mooi naar binnen en drukte hard af met links: over de goal. Een paar minuten later stuurde Tim Hoff Flaviou Fatima over links weg. Flaviou liep op snelheid door richting de achterlijn en gaf een voorzet die achter de 2e paal bij Thomas Kauw belandde. Thomas controleerde en schoot hard op doel (of was het een voorzet), maar in elk geval ging de bal hard voorlangs het doel.

vv Winsum Noordscheschut 1 0 87

 Doelman Wiebe Zinger attent voordat Rogier Krohne gevaar kan stichten  (Foto: Albert Haaima)

In deze fase ging onze gasten steeds fysieker spelen. Dat had deels te maken met het lankmoedige fluiten van de referee die teveel duels liet lopen waar ingegrepen had moeten worden. Spelers zoeken de grens op van wat toegestaan wordt en die grens werd vanmiddag te laat door de scheidsrechter afgebakend. Na een kwartier spelen gaf Tim Hoff en prima pass op de diepgaande Reinder Haaksema. Reinder probeerde de bal a la Robin van Persie op het WK-2014 tegen Spanje met een snoekduik over doelman Wiebe Zinger te koppen, maar dat was net teveel gevraagd: de bal eindigde in de handen van de doelman.

vv Winsum Noordscheschut 1 0 113

 Roy Streppel in duel met Ton Kamping  (Foto: Albert Haaima)

Na ruim een kwartier spelen werd Tim Hoff gewoon hard neergetrapt, maar referee Hoving liet het gewoon lopen, zelfs zonder vrije trap. Toen aanvoerder Marcel Pannekoek hier iets van zei kreeg hij prompt een gele kaart. Ja, dat is heel gemakkelijk geven van zo’n scheidsrechter, maar ik heb liever dat hij zelf wat alerter is bij overtredingen. Door het spel van onze gasten kwamen wij er maar amper meer uit, en kwamen we meer en meer onder druk. Na een corner van Ton Kamping vanaf links mocht Rijnald Vos op doel koppen, maar gelukkig was Germen Bouwman wel attent.

vv Winsum Noordscheschut 1 0 162

 Wouter Bloem speelt met een hoogstandje tegenstander Jos Kroezen uit  (Foto: Albert Haaima)

Een minuut later gaf Aron Boer een voorzet en volgde een kopbal van opnieuw Rijnald Vos. Nu was Germen wel geklopt, maar gelukkig kon nu Rogier Krohne de bal op de doellijn uit het doel trappen. Hier kwamen we goed weg. Coach Bert Vos wisselde Reinder Haaksema voor Rick Schaaphok om te proberen wat meer balbezit voorin te krijgen. Na ruim een half uur in de tweede helft trapte Tim Hoff een vrije trap richting de 2e paal. Flaviou Fatima kwam goed in, maar kopte van dichtbij hard over het doel. Dat was een kans!

vv Winsum Noordscheschut 1 0 171

 Flaviou Fatima kopt de vrije trap van Tim Hoff net over het doel  (Foto: Albert Haaima)

Twee minuten later kregen ook de Schutters een prima kans na een voorzet van de net ingevallen Dennis Hooijer vanaf rechts. De bal kwam precies voor de voeten van Melvin Mol die wel hard uithaalde, maar ook ongecontroleerd: ver naast.

vv Winsum Noordscheschut 1 0 187

 Roy Streppel in duel met Dennis Hooijer  (Foto: Albert Haaima)

Een minuut later een bijzondere situatie aan de andere kan van het veld. Rogier Krohne gaf vanaf rechts een voorzet op de buitenspel staande Rick Schaaphok. Rick liet de bal lopen zonder ook maar iets te doen en Thomas Kauw dook geheel vrij alleen op voor doelman Zinger, maar de assistent vlagde de situatie wel af voor buitenspel: dit was niet terecht.

vv Winsum Noordscheschut 1 0 196

 Thomas Kauw kwam vrij voor het doel van Wiebe Zinger, maar werd onterecht afgevlagd  (Foto: Albert Haaima)

In de 83e minuut kregen de Schutters een vrije trap te nemen na een handsballetje. Specialist Melvin Mol vuurde hard op de goal van Germen Bouwman en Germen wist de bal half te keren, waarna de defensie kon opruimen. In deze fase leken onze gasten iets meer op zoek naar de drie punten dan wij. Toch kwamen er nog mogelijkheden. Rogier Krohne kwam nog eens vanaf rechts goed naar binnen, maar zijn schot werd geblokt.

vv Winsum Noordscheschut 1 0 222

 Rick Schaaphok schudt tegenstander Dennis Hooijer van zich af  (Foto: Albert Haaima)

Een paar minuten later gaf Rogier een prima passje op de in het centrum opduikende Rick Schaaphok. Op de rand van het strafschopgebied werd Rick bij het inspelen hard neergelegd en was het bal en man of andersom? Arbiter Hoving zag dat de bal ook een andere richting uit ging en liet doorspelen. De bal werd opgevangen door Tim Hoff. Tim gaf een voorzet richting de 2e paal waar Rogier Krohne goed inknikte, maar pech had dat de bal tegen de paal kwam.

vv Winsum Noordscheschut 1 0 262

 Rogier Krohne (iets zichtbaar achter nr 16 Joshua van Dijk) ziet zijn kopbal tegen de paal gaan....   (Foto: Albert Haaima)

 De bal caramboleerde echter weer precies voor de voeten van Rogier die nu met een halve omhaal goed uithaalde. De bal vloog hard en hoog in de verre kruising voor de niet meer verwachte 1 – 0 in de slotminuten van de wedstrijd.

vv Winsum Noordscheschut 1 0 268

 De terug carambolerende bal valt precies voor de voeten van Rogier en die haalt met een halve omhaal uit.......  (Foto: Albert Haaima)

 

vv Winsum Noordscheschut 1 0 269

 Nick Koster probeert, staand op de doellijn, de bal nog weg te koppen, maar is te laat : 1 - 0  (Foto: Albert Haaima) 

De Schutters raakten wat gefrustreerd na deze tegenvaller en het was een wonder dat de wedstrijd eindigde met 22 spelers. Slechts elftalleider Marcel Morsink werd door de arbiter weggezonden. Zo eindigde deze wedstrijd in een gelukkige en eigenlijk ook wel een niet verdiende overwinning. Door een goal in de absolute slotfase in de wedstrijd is het zuur voor de ploeg die ongelooflijk veel energie in de wedstrijd heeft gestopt, die een veldoverwicht had gedurende het grootste deel van de wedstrijd en die ook minimaal een punt had verdiend, maar ja, een voetbalwedstrijd wordt simpelweg beslist door goals.

Komende zaterdag spelen we opnieuw thuis en maar nu in het bekertoernooi. De tegenstander in deze 1/8 finale is 2e klasser Pelikaan S. Deze ploeg van voorzitter Wim Bulten speelt nu voor het 3e seizoen in de 2e klasse en, na twee 2e plaatsen en mislukte promotiewedstrijden, lijkt het er nu op dat de ploeg door stoot naar de 1e klasse. In de afgelopen bekerronde versloeg de ploeg hoofdklasser Staphorst met maar liefst 4 – 0. Een zeker niet te onderschatten ploeg dus.

vv Winsum 1   -   Noordscheschut 1                        1 – 0 (0 – 0)

90+2

1 – 0

Rogier Krohne

     

 

Scheidsrechter: De heer Peter Hoving uit Arnhem

Geel:  Roy Hooijer, Rick Veldman, Melvin Mol en Leon Vlietstra (Noordscheschut) en Marcel Pannekoek (Winsum)

Rood: -

 

Opstelling Winsum

Doel:  Germen Bouwman

Achter: Bauke Hoekstra, Marcel Pannekoek, Hans Zwakenberg, Flaviou Fatima

Midden:  Thomas Kauw, Tim Hoff, Reinder Haaksema (70. Rick Schaaphok)

Voor:  Gerbrand de Boer (46. Roy Streppel), Rogier Krohne, Wouter Bloem (84. Joshua van Dijk)

 

Opstelling: Noordscheschut

Doel:  Wiebe Zinger

Achter: Roy Hooijer, Rick Veldman, Leon Vlietstra, Ton Kamping

Midden: Jos Kroezen, Danny Bouwman, Aron Boer

Voor: Nick Koster, Melvin Mol, Rijnald Vos (70. Dennis Hooijer)

 

HS