Onze hoofdmacht speelde vandaag de thuiswedstrijd tegen d’Olde Veste ’54 uit Steenwijk. De Steenwijkers spelen een wat wisselvallig seizoen. Grote overwinningen, maar ook behoorlijke nederlagen. Trainer Willem Lanjouw kon vanmiddag niet beschikken over vrije trappen-specialist Mark Homme van der Veen en ook spits Davy Kuurman speelde niet wegens een blessure. Onze coach/trainer Bert Vos had veel meer problemen. Van de 1e selectie waren er 12 beschikbaar en zaten 2 man op de bank die normaal gesproken langs de kant hadden gestaan (niet getraind en niet fit). Nee, het was voor vandaag echt puzzelen geblazen.

Onder prima weersomstandigheden kon er om half drie worden afgetrapt onder leiding van de jonge arbiter Bryan Huizinga uit Groningen die een uitstekende wedstrijd floot, al maakten de spelers het hem ook niet heel erg lastig.

De beginfase van de wedstrijd was voor ons. In de 3e minuut een vlot lopende aanval over meerdere schijven (Reinder Haaksema, Rogier Krohne, Roy Streppel en Tim Hoff), waarbij de laatste afdrukte, maar de bal via een verdediger naast ging. De corner werd door Tim Hoff strak richting de 1e paal getrapt waar Bauke Hoekstra goed opdook, maar de bal net langs de eerste paal naast kopte. Een paar minuten later stak Rogier Krohne Wouter Bloem goed weg, maar doelman Luuk Dorland was attent en was iets eerder bij de bal dan Wouter. Onze gasten kwamen voor het eerst voor ons doel na een lange trap van keeper Dorland die door het middenveld werd verlengd naar linksbuiten Daan Postma. Die ging goed buiten om en loste een schotje dat recht in de handen van doelman Germen Bouwman eindigde.

vv winsum Oldeveste 0 2 8

 Marcel Pannekoek kopt de bal in vrije positie over het doel van Luuk Dorland. Joy Okenge (rechts) ziet het helemaal fout gaan (Foto: Albert Haaima)

Een minuut later stuurde Reinder Haaksema Thomas Kauw over rechts weg. Thomas ging goed langs linksachter Martijn Strijker en liep langs de achterlijn richting het doel. Thomas legde de bal goed terug tot net achter de doelgebiedlijn waar Wouter Bloem klaar stond om af te drukken. Wouter raakte de bal, in kansrijke positie,  maar half, waardoor de bal weggewerkt kon worden door de defensie.

vv winsum Oldeveste 0 2 15

 Rogier Krohne probeert een corner achter het been langs op doel te tikken, maar de doelpoging gaat naast  (Foto: Albert Haaima)

Een paar minuten later kwam Marcel Pannekoek goed door over rechts. De voorzet ging net over het hoofd van Rogier Krohne. Bauke Hoekstra anticipeerde wel goed, maar ook verdediger Kevin de Vries zag het gevaar en kon de bal juist voor de voeten van Bauke wegwerken.

vv winsum Oldeveste 0 2 22

 Doelman Luuk Dorland van d'Olde Veste weet dit schot simpel te pakken  (Foto: Albert Haaima)

Na deze goede fase begon de wedstrijd te kantelen en waren het de gasten die het initiatief in de wedstrijd overnamen en het daarna ook niet meer uit handen gaven. Na een klein kwartier kwam Daan Postma dreigend over links langs, maar kon Hans Zwakenberg de lage voorzet nog weg werken. Na ruim een kwartier spelen werd een verre ingooi met het hoofd verlengd, waarna die in ons zestienmetergebied viel. Joy Okenge nam de bal ineens op de pantoffel, maar raakte de bal net niet ideaal: zijnet.

vv winsum Oldeveste 0 2 30

 Het schot ineens van de niet zichtbare Joy Okenge verdwijnt via het zijnet achter het doel  (Foto: Albert Haaima)

In de 21e minuut leden wij simpel balverlies op de helft van de gasten bij een breedtepass. Joy Okenge stoomde snel op en speelde de over rechts diep sprintende Rochendy Constansia aan. Die liep door richting de achterlijn en gaf een harde lage voorzet op de meegelopen Gerald Kloeten. De pass was perfect en Kloeten kon de bal tussen twee verdedigers met een sliding raken: hard en hoog verdween de bal tegen de touwen voor de 0 – 1. Dat was een behoorlijke tik op de neus. Twee minuten later een korte vrije trap op onze helft van d’ Olde Veste waarbij Joy Okenge een harde voorzet gaf die door Nick Kuiper net naast werd gewerkt. Na een klein half uur werden wij nog dreigend na een vrije trap door Tim Hoff (doelman Dorland stompt de bal uit de hoek) en een vrije trap vanaf links door Wouter Bloem welke in eerste instantie wordt weggewerkt, maar waarbij Thomas Kauw de bal op rechts opvangt. Thomas liep het strafschopgebied binnen en werd geraakt en ging neer, maar het viel te billijken dat er niet werd gefloten voor een strafschop, want daarvoor was de overtreding niet zwaar genoeg. Marcel Pannekoek kwam wel in balbezit, maar zijn doelpoging werd geblokt.

vv winsum Oldeveste 0 2 43

 Doelman Germen Bouwman kan deze hoge bal van d'Olde Veste simpel uit de lucht plukken  (Foto: Albert Haaima)

Tot echte kansen konden we niet meer komen. Dat gold in deze fase ook voor onze gasten, maar die hoefden ook niet meer zo nodig. Tot de rust gebeurde er maar bar weinig. Naast een geblokte doelpoging vanaf de rand van het zestienmetergebied door Wouter Bloem en een vrije trap op zo’n 25 meter van het Winsumer doel die door Nick Kuiper in de muur werd geschoten gebeurde er maar weinig voor de doelen.

Na de pauze kwamen er twee ongewijzigde ploegen in het veld. Rogier Krohne stuurde Reinder Haaksema over rechts weg. Reinder gaf een lage voorzet die door Bas Flobbe nog net corner worden getrapt, voordat Flaviou Fatima de bal op doel kon trappen. De corner van Tim Hoff kon door doelman Dorland niet worden gepakt, maar de bal viel net niet goed en kon daarna door de defensie worden weggewerkt.

vv winsum Oldeveste 0 2 75

 Thomas Kauw hier in duel met Daan Postma. De voorzet van Thomas zal niets opleveren  (Foto: Albert Haaima)

Onze ploeg probeerde het wel, er werd wel hard gewerkt, maar vooral in de nauwkeurigheid schoten we te kort. Nee, dan waren onze gasten gevaarlijker. In de 49e minuut werd een weggewerkte corner door Daan Postma in redelijke positie ineens op de pantoffel genomen: bal over de ballenvanger, en in de 52e minuut werd een vrije trap door Erwin van Luik prima richting de 1e paal getrapt, waar Gerald Kloeten goed opdook en de bal, in een prima positie, ineens op de pantoffel nam: net over de lat. Daar hadden we geluk.

vv winsum Oldeveste 0 2 91

 Marcel Pannekoek moet behandeld worden wegens een blessure, maar kan later (gelukkig) verder spelen  (Foto: Albert Haaima)

Een paar minuten later, we speelden even met 10 man wegens een blessurebehandeling van Marcel Pannekoek, trapte Erwin van Luik een vrije trap hoog voor ons doel. De lange Rein Weremeus-Buning kwam hoger dan onze verdedigers, maar kopte de bal naast. Een minuut later schoot Rochendy Constansia hard vanaf links, maar wist Germen Bouwman dat schot prima te pakken. Iets later stuurde Nick Kuiper Daan Postma over links weg. Postma kon alleen afgaan op goalie Germen Bouwman maar die wist het harde schot tot corner te verwerken. De corner werd gepakt door Germen en die wilde Wouter Bloem direct wegsturen met een verre trap: net over de andere achterlijn. Zo viel het allemaal niet goed en kwamen we niet meer terug in de wedstrijd.

vv winsum Oldeveste 0 2 124

 Tim Hoff wordt achtervolgt en onder druk gezet door Joy Okenge  (Foto: Albert Haaima)

Trainer/coach Bert Vos moest wat doen en bracht twee extra mannen voorin: Maikel Hoormann en Rick Schaaphok om nog te proberen iets te forceren. Na een voorzet vanaf links door Wouter Bloem viel de bal op zo’n 20 meter voor de voeten van Tim Hoff. Die haalde vol uit. De bal ging richting de 2e paal, maar Rick Schaaphok stond in de baan van het schot en kopte op doel, maar had pech dat de bal via het hoofd van een verdediger het veld in caramboleerde. Twee minuten later veroverde Gerbrand de Boer de bal op rechts en passte in op Maikel Hoormann op de rand van het zestienmetergebied. Maikel verlengde direct op Rick die de bal geplaatst in de hoek wilde trappen, maar doelman Luuk Dorland pakte de te trage bal prima.

vv winsum Oldeveste 0 2 153

 Doelman Luuk Dorland pakt het schot van Rick Schaaphok uit de hoek  (Foto: Albert Haaima)

Drie minuten later was het aan de overkant wel raak na opnieuw balverlies aan onze kant. Rochendy Constansia ging er als een speer vandoor over de rechterkant en trapte de bal prima laag achter de defensie langs waar Daan Postma prima opdook bij de 2e paal om de bal daar ongehinderd binnen te schieten voor de 0 – 2 en tevens de definitieve beslissing in de wedstrijd.

vv winsum Oldeveste 0 2 156

 Daan Postma heeft hier zojuist afgedrukt voor de 0 - 2; doelman Germen Bouwman is kansloos  (Foto: Albert Haaima)

Wij probeerden het hierna nog wel, maar een vrije trap van Tim Hoff eindigde in de muur. Een geplaatst schot in de verre kruising door Rick Schaaphok kon door doelman Dorland worden geplukt en een kopbal van Maikel Hoormann bij de 1e paal na een voorzet van Wouter Bloem ging net over de lat.

vv winsum Oldeveste 0 2 179

 Rick Schaaphok probeert de bal in de verre kruising te schieten, maar doelman Dorland weet de bal nog te pakken  (Foto: Albert Haaima)

Nee, het wilde niet lukken. D’Olde Veste was iets feller, was ook sterker in de duels en had het middenveld in handen. Dan wordt het ook lastig om het tij te keren. Er waren dan ook meer kansen op de 0 – 3 dan dat wij de aansluitingstreffer nog op het scorebord zouden krijgen. Zo kon Hans Zwakenberg een schot van Daan Postma nog net blokkeren en schoot Nick Kuiper in goede positie hard op de binnenkant van de paal, waarna de bal achter doelman Germen Bouwman langs caramboleerde voor het doel langs. Hierna schoot Daan Postma op het lege doel, maar ging de bal via Marcel Pannekoek corner.

vv winsum Oldeveste 0 2 221

 Ook deze corner vanaf links gaat voorlangs onze voorwaartsen en ook voorlangs het doel  (Foto: Albert Haaima)

Zo eindigde de wedstrijd in een zeer teleurstellende, maar zeker dik verdiende nederlaag tegen het vandaag goed voor de dag komende d’Olde Veste. We konden vandaag geen gaatje vinden in de hechte Steenwijker defensie. Hierdoor zijn we een plaatsje gezakt op de ranglijst. We staan er nog zeker niet slecht voor, maar we willen in elk geval graag beter spel zien en zo mogelijk bij de eerste 4 eindigen. Komende woensdag spelen we in Bergum tegen de plaatselijke zondag 1e klasser Bergum  in de 4e ronde van de KNVB-beker. De Bergumers hebben een positie laag in de middenmoot. De wedstrijd in Bergum begint om 20:00 uur. Komende zaterdag spelen we opnieuw een thuiswedstrijd tegen Noordscheschut. De Schutters hebben een fysiek sterke ploeg die er alles aan zal doen om een resultaat te behalen. We weten wat we kunnen verwachten….

vv Winsum 1   -   d’ Olde Veste ‘54                         0 – 2 (0 – 1)

21.

0 – 1

Gerald Kloeten

72.

0 – 2

Daan Postma

     

 

Scheidsrechter: De heer Bryan Huizinga uit Groningen

Geel:  -

Rood: -

Opstelling Winsum

Doel:  Germen Bouwman

Achter: Thomas Kauw, Marcel Pannekoek, Hans Zwakenberg, Flaviou Fatima

Midden:  Roy Streppel (66. Maikel Hoormann), Tim Hoff, Reinder Haaksema (59. Gerbrand de Boer)

Voor:  Bauke Hoekstra (66. Rick Schaaphok), Rogier Krohne, Wouter Bloem

 

Opstelling: d’Olde Veste ‘54

Doel:  Luuk Dorland

Achter: Bas Flobbe, Rein Weremeus-Buning, Kevin de Vries, Martijn Strijker

Midden: Rochendy Constansia (73. Edwin Maters), Erwin van Luik, Joy Okenge

Voor: Nick Kuiper, Gerald Kloeten (82. Justin Torn), Daan Postma

 

HS