Vanmiddag speelde onze hoofdmacht de laatste wedstrijd in de bekerpoule tegen 2e klasser Pelikaan S uit Oostwold. Een wedstrijd overigens die niet meer echt van belang was voor de plaatsing voor de knockoutfase (beide ploegen waren al geplaatst), maar natuurlijk stond er wel enig prestige op het spel, maar vooral was het de laatste wedstrijd voor de aanvang van de competitie komende zaterdag. Trainer Bert Vos had aangegeven dat hij deze wedstrijd als een oefenwedstrijd beschouwde en daarom ook gewoon 3 man zou wisselen in de rust.

Om plm 14:20 uur werd onder prima weersomstandigheden gestart onder leiding van de jonge scheidsrechter Mauricio Plat uit Winschoten. Goed was het om te zien dat Maikel Hoormann (na een erg lange blessure) vanmiddag mocht starten. Afgelopen zaterdag was hij overigens al ingevallen. Na een paar minuten spelen stuurde hij Kay Bootsma over rechts weg. Kay gaf daarna een steekpassje op Wouter Bloem die de bal via een hakje terug wilde geven op de doorgelopen Kay, maar dat mislukte jammerlijk. Een minuut later was het aan de andere kant wel gevaarlijk. De goed spelende Handrit Hoxhaj kwam vanaf links goed naar binnen en schoot hard op doel, maar het schot ging recht op Germen Bouwman af die de bal dan ook simpel kon pakken. Na een klein kwartier leed onze defensie simpel balverlies bij de middenlijn in de opbouw. Jeroen Haan veroverde de bal en stoomde op richting het doel. Hij had alleen Heinze Andringa nog voor zich, maar Wesley Tankink kwam meegelopen. Haan legde netjes breed op Tankink die alleen voor Germen Bouwman kwam. Germen kwam goed uit en wist het schot te keren. Een paar minuten later had Rogier Krohne een goede actie. Hij stoomde op door het centrum en speelde de bal prima tussen de beide centrale verdedigers door en wilde zelf buitenom gaan, maar werd daarbij vastgehouden. Wel een fluitsignaal, maar geen kaart en ook de kans was weg. Een minuut later nam Wouter Bloem een corner vanaf links. De kopbal van Marcel Pannekoek was prima, maar de bal werd door een verdediger op de lijn gekeerd.

Pelikaan s Winsum 2 5 21

 Marcel Pannekoek kopt de corner prima tegendraads in, maar de bal zal op de doellijn worden gekeerd  (Foto: Albert Haaima) 

Een minuut later werd veel druk gezet op de verdediging van de thuisploeg. Rogier veroverde de bal, speelde op Wouter die daarna Kay Bootsma inspeelde die alleen voor de keeper kwam. De aanval werd echter beëindigd door de assistent die vlagde voor buitenspel.

Pelikaan s Winsum 2 5 26

 Rogier Krohne komt net te laat om deze voorzet te kunnen afronden  (Foto: Albert Haaima)

Na zo’n 25 minuten spelen veroverde Rogier de bal op een verdediger. Hij speelde de diepgaande Wouter Bloem aan die een voorzet gaf. Doelman Devon Harmsma kon de bal wel raken, maar niet pakken. De bal viel bij de 2e paal precies voor de voeten van de attent meegelopen Kay Bootsma die weinig moeite had om de bal in het doel te schieten: 0 -1.

Pelikaan s Winsum 2 5 34

 De voorzet van Wouter Bloem wordt geraakt door doelman Devon Harmsma en valt bij de 2e paal voor de voeten van Kay Bootsma en dat betekende de 0 - 1  (Foto: Albert Haaima)

Na ruim een half uur kwam er een voorzet vanaf links door Handrit Hoxhaj. Spits Jeroen Haan ging veel te gemakkelijk naar het gras. Daarop viel ook Heinze Andringa, waarna de bal voor de voeten viel van Dhirin Sewgobind op nog geen 10 meter van het doel. Het schot van de oud-Blauw Wit ’34-speler ging via de lat over het doel. Dat was een grote kans. Een paar minuten voor de pauze had Maikel Hoormann een goeie actie. Hij speelde zich prima vrij en gaf een steekpass op de diepgaande Wouter Bloem, maar de pass was net te hard, waardoor doelman Devon Harmsma de bal kon pakken. Een minuut later kopte Jeroen Haan een voorzet van Handrit Hoxhaj net voorlangs de 2e paal. Weer een minuut later was het wel raak. Handrit Hoxhaj gaf een prima passje op de buitenom komende Fahim Bellghroub. Die plaatste de bal prima in de lange hoek: 1 – 1.

Pelikaan s Winsum 2 5 58

 De niet zichtbare Fahim Bellghroub heeft de bal langs doelman Germen Bouwman in de verre hoek getrapt: 1 - 1  (Foto: Albert Haaima)

De laatste kans in de eerste helft was voor ons. Een corner werd door Rogier Krohne met de borst teruggelegd op Wouter Bloem die ineens uithaalde, maar de bal ging over het doel. Zo brak de rust aan met een terechte 1 – 1 stand. De thuisploeg was iets meer aan de bal, maar wat betreft de kansen waren de teams aan elkaar gelijkwaardig.

Na een paar minuten spelen in de 2e helft mocht Fahim Bellghroub er over links te gemakkelijk langs. Wederom plaatste hij de bal met rechts richting de verre hoek waar de bal via de binnenkant van de paal binnen viel: 2 – 1. Wij lieten ons hierdoor geenszins uit het veld slaan. Integendeel. Twee minuten later veroverde Rogier Krohne de bal op het middenveld. Hij speelde Kay Bootsma op rechts aan die een voorzet gaf op Wouter Bloem bij de 2e paal. Die bal kon door een verdediger nog net corner worden gekopt. De corner van Kay werd door Rick Schaaphok op doel gekopt, maar kon door verdediger Dhirin Sewgobind op de doellijn worden weggewerkt.

Pelikaan s Winsum 2 5 83

 Rick Schaaphok (13) heeft zojuist op doel gekopt, maar de bal zal op de lijn door een verdediger worden gekeerd  (Foto: Albert Haaima)

Een minuut later was het wel raak. Kay Bootsma werd precies op tijd diep aangespeeld (de Oostwolder assistent vlagde wel, maar scheidsrechter Plat had er goed het oog in en liet doorspelen). Kay liep alleen op doelman Harmsma af, maar zag dat Rick Schaaphok ook was meegelopen en legde de bal breed en dat betekende de 2 – 2.

Pelikaan s Winsum 2 5 85

 De niet zichtbare Rick Schaaphok scoort hier de 2 - 2. Kay Bootsma (8) had de bal prima breed gelegd  (Foto: Albert Haaima)

Een paar minuten later ontstond een erg onoverzichtelijke situatie in ons doelgebied, waarin wij de bal niet weg kregen en een tweetal doelpogingen van dichtbij steeds konden worden geblokt. Uiteindelijk kon de bal toch worden weggewerkt. Na zo’n 20 minuten spelen won Wouter Bloem een luchtduel waarna de bal bij Rogier Krohne in de voeten kwam. Die had een prima actie in huis en leek op de doelman te kunnen aflopen, maar kennelijk was er een overtreding gepleegd en volgde er een fluitsignaal.

Pelikaan s Winsum 2 5 93

 Rick Schaaphok passeert hier verdediger Dhirin Sewgobind  (Foto: Albert Haaima)

Iets later combineerden Handrit Hoxhaj en Fahim Bellghroub zich door de Winsumer defensie. Bellghroub kwam alleen voor Germen Bouwman, maar Germen kwam prima uit, verkleinde het doel en wist de doelpoging te keren met de voet. Na een klein half uur onderschept Kay Bootsma een breedtepass op het middenveld en kaatste hij direct op de diepgaande Rick Schaaphok in het centrum. Rick kwam alleen voor doelman Devon Harmsma en passeerde de oud-Omlandia-doelman met een heerlijk stiftje: 2 – 3.

Pelikaan s Winsum 2 5 127

 Rick Schaaphok onderweg naar de 2 - 3. Verdediger Chavez Terseimas kan hem niet meer achterhalen  (Foto: Albert Haaima)

Vlak hierna moest de thuisploeg met 10 man verder toen Vetinho Domingos Vemba zich verstapte op het matige kunstgrasveld (er waren al 3 personen gewisseld). Wat later speelde Rogier Krohne de diepgaande Kay Bootsma aan met een pass die precies de juiste snelheid had. Kay schoot prima op goal in de verre hoek, maar doelman Harmsma wist de bal nog net tegen de paal te duwen. Wouter Bloem pikte de bal attent op en legde die vanaf de achterlijn terug op inmiddels neergelegde Rick Schaaphok. Die wist de bal liggend toch nog richting het doel te krijgen. Wasim El Baroudi kon de bal pas vanachter de doellijn uit het doel te werken. Scheidsrechter Plat was prima meegelopen en constateerde een goal: 2 – 4.

Pelikaan s Winsum 2 5 138

 De doelpoging van Kay Bootsma kan net worden beroerd door doelman Devon Harmsma. De bal zal tegen de 2e paal stuiteren en daarna worden opgepakt door de attent meegelopen Wouter Bloem  (Foto: Albert Haaima)

Pelikaan s Winsum 2 5 161

 De voorzet van Wouter kan door de liggende Rick Schaaphok nog richting het doel worden getrapt. Wasim El Baroudi weet de bal pas achter de doellijn weg te werken: 2 - 4  (Foto: Albert Haaima)

Hierna was de wedstrijd helemaal gespeeld. De thuisploeg kon het allemaal niet meer belopen en gaf de strijd min of meer op. Na zo’n 35 minuten spelen passte Tim Hoff prima op de over links diepgaande Wouter Bloem. Wouter kwam goed naar binnen en gaf een prima voorzetje op Rick Schaaphok. Die nam de bal ineens op de schoen, maar had pech dat de bal net naast het doel ging. Een paar minuten later gaf Kay Bootsma een pas op de diepgaande Thomas Kauw. Thomas kon de bal nog net met een teen verlengen op Rick Schaaphok. Die probeerde hierna de bal geplaatst in de verre hoek te trappen, maar hier had doelman Devon Harmsma uitstekend het zicht op en pakte de bal.

Pelikaan s Winsum 2 5 182

 Doelman Devon Harmsma weet deze doelpoging van Rick Schaaphok wel te keren  (Foto: Albert Haaima)

Een paar minuten voor het einde van de wedstrijd had Kay Bootsma een prima actie in huis. Hij speelde zijn man handig uit op het middenveld en speelde Rogier Krohne op rechts aan. Rogier stoomde op richting de achterlijn en gaf een lage/harde voorzet op Rick Schaaphok. De pass was perfect, Rick hoefde alleen maar tegen de bal te lopen vanaf een meter of 6-7 voor het doel en dat betekende de 2 – 5.

Pelikaan s Winsum 2 5 193

Rick Schaaphok (13) heeft zojuist de uitstekende voorzet van Rogier Krohne tot doelpunt gepromoveerd: 2 - 5 (Foto: Albert Haaima)

Zo eindigde de wedstrijd in een verdiende overwinning. We kunnen ons nu richten op de competitie. Komende zaterdag komt promovendus sv Bedum op bezoek. Na 2 seizoenen in de 2e klasse te hebben gespeeld is de ploeg van trainer Remy van der Wal toch wel wat verrassend op de slotdag van de competitie kampioen geworden. Concurrent Pelikaan S verloor toen de laatste beide competitiewedstrijden en daarmee ook het kampioenschap. Met Bedum zullen we dan een andere tegenstander treffen dan vanmiddag in Oostwold. Daar zullen we ons op moeten voorbereiden.

 

Pelikaan S 1       - vv Winsum 1                                  2 – 5 (1 – 1)

25.

0 – 1

Kay Bootsma

43.

1 – 1

Fahim Bellghroub

48.

2 – 1

Fahim Bellghroub

51.

2 – 2

Rick Schaaphok

73.

2 – 3

Rick Schaaphok

79.

2 – 4

Rick Schaaphok

88.

2 – 5

Rick Schaaphok

     

 

Scheidsrechter: De heer Mauricio Plat uit Winschoten

Geel: Dhirin Sewgobind (Pelikaan S) en Roy Streppel en Flaviou Fatima (Winsum)

Rood: -

 

Opstelling: Pelikaan S

Doel:  Devon Harmsma

Achter: Vetinho Domingos Vemba, Chavez Terseimas, Mathijs Elderman (15. Dhirin Sewgobind), Jordy Kailie (61. Dustin Jansen)

Midden:  Wesley Tankink, Wasim El Baroudi, Handrit Hoxhaj (67. Majidd Allaui)

Voor:  Eduard de Jonge Rosa, Jeroen Haan, Fahim Bellghroub

 

Opstelling Winsum

Doel:  Germen Bouwman

Achter: Thomas Kauw,  Marcel Pannekoek (46. Bauke Hoekstra), Heinze Andringa, Flaviou Fatima (46. Hans Zwakenberg)

Midden:  Kay Bootsma , Roy Streppel, Tim Hoff

Voor:  Wouter Bloem, Rogier Krohne, Maikel Hoormann (46. Rick Schaaphok)

 

HS