Onze hoofdmacht speelde vanmiddag de 2e wedstrijd van de bekerpoule tegen de FC Lewenborg in Groningen. Nadat de eerste wedstrijd tegen Veenwouden al was gewonnen was de opdracht voor vanmiddag simpel: winnen van Lewenborg en daarmee zou de plaatsing voor de knock-outfase een feit zijn (immers de nummers 1 en 2 van de poule gaan door). De laatste wedstrijd in de poule tegen Pelikaan S zou daarmee enkel nog van belang zijn als oefenwedstrijd.

Trainer Bert Vos koos vandaag voor een iets andere opstelling dan de afgelopen week en dat is logisch als je nog maar de 3e wedstrijd van het seizoen speelt. Deels was dat gedwongen (afwezigheid Wouter Bloem en Roy Streppel), maar ook deels door andere jongens de kans te geven zich te laten zien.

Winsum begon goed aan de wedstrijd. Men gaf de thuisploeg weinig tijd om de bal aan te nemen en/of in bezit te houden. Zo veroverde Reinder Haaksema de bal in de 1e minuut op links en speelde hij direct de diepgaande Kay Bootsma aan. Die zette laag voor op de meegelopen Marcel Pannekoek, maar die kon net niet afronden. Nog in diezelfde minuut werd Rick Schaaphok in het zestienmetergebied aangespeeld. Hij poogde zijn tegenstander te omspelen en claimde daarbij hands, maar scheidsrechter Allan Schram reageerde daar niet op. Na een paar minuten werd Reinder Haaksema net buiten het zestienmetergebied neergelegd. Tim Hoff probeerde de bal bij de 1e paal in te krullen, maar dat mislukte net: naast.

Leeuwenborg Winsum 3 1 1

 De vrije trap van Tim Hoff gaat net naast het doel van goalie Frank Woldring (Foto: Albert Haaima)

Een paar minuten later veroverde Reinder Haaksema opnieuw de bal op het middenveld. Hij passte precies op tijd op de diepgaande Kay Bootsma die alleen voor de doelman weinig moeite had om de bal hard langs de goalie in het doel te schuiven: 0 – 1 (helaas geen foto). Een minuut later kregen we een vrije trap op het middenveld. Tim Hoff speelde Rogier Krohne in de voeten in, die de bal even vasthield en daarna breed gaf op de buitenom gaande Tim Hoff. Zijn voorzet werd door Marcel Pannekoek gekopt, maar ging voorbij het doel en bij de 2e paal opgevangen door Kay Bootsma. Die gaf opnieuw voor en nu een kopbal van Rick Schaaphok: naast.

Leeuwenborg Winsum 3 1 19

 Hier pakt doelman Frank Woldring een schot van Rick Schaaphok  (Foto: Albert Haaima)

Zo waren er best al mogelijkheden om de score op te voeren. De gastheren deden hun eerste doelpoging na een minuut op 12 toen Daan Vermeulen de bal op het middenveld kreeg en het probeerde met een schot van afstand: hoog over. Na een kwartier een vlot lopende aanval aan Winsumer zijde over vele schijven waarbij uiteindelijk Reinder Haaksema over links door kwam. Zijn voorzet kon nog net corner worden gekopt voordat zowel Marcel Pannekoek als Rick Schaaphok in kansrijke positie zouden komen. De corner van Tim Hoff werd door Rick Schaaphok net over gekopt (nadat hij behoorlijk in de rug werd gebeukt door een Lewenborg-verdediger). Een paar minuten later had Reinder Haaksema een goeie actie op links. Hij kwam op snelheid buitenom en ging ook soepel langs een centrale verdediger, maar het schot kon worden gekeerd door doelman Frank Woldring. In dezelfde minuut had Rogier Krohne een goeie actie op de rand van het zestienmetergebied midden voor de goal. Hij kapte zijn man goed uit en schoot hard op doel: recht op de doelman. Zo waren er best mogelijkheden om de score op te voeren, maar lukte dit nog niet. Onze jongens legden volledig hun wil op aan de tegenstander, die alleen maar kon tegenhouden. Iets later gaf Joshua van Dijk een mooie crosspass op de diepgaande Bauke Hoekstra. Bauke ging goed door naar de achterlijn en gaf prima terug op Kay Bootsma. Kay ging hierna goed naar binnen en schoot: over. Even later was het wel raak. Een verre pass van Heinze Andringa werd door Rick Schaaphok prima met de borst verlengd op de diepgaande Marcel Pannekoek. Marcel ging door en legde daarna breed naar de vanaf rechts meegelopen Kay Bootsma. Kay nam de bal ineens met links en schoot de bal hard en hoog bij de 1e paal binnen: 0 -2 en een prima goal.

Leeuwenborg Winsum 3 1 36

 Doelman Woldring van FC Lewenborg is kansloos op het harde en geplaatste schot van Kay Bootsma: 0 -2  (Foto: Albert Haaima)

Na ruim een half uur ontstond de eerste echte mogelijkheid voor de thuisploeg. Met een verre pass vanuit de defensie werd de snelle Mike Weidgraaf op links weggestuurd. Die ging door en legde daarna breed op Leon van Loon. Diens voorzet werd door Yorick van der Velde op doel gekopt: over. Een minuut later was het wel raak. Na half ingrijpen in het centrum van de verdediging ging Yorick van de Velde wel goed door en schoot hard op doel. De bal vloog een beetje vanuit een kluts hard bij de 1e paal tegen de touwen: 1 – 2.

Leeuwenborg Winsum 3 1 55

 Yorick van der Velde (nr 6) heeft tussen een aantal verdedigers de bal hard langs doelman Wouter Meijer geschoten: 1 - 2  (Foto: Albert Haaima)

Hierna waren we het even helemaal kwijt. De tegengoal kwam ook een beetje uit de lucht vallen, maar er was geen enkele reden om ineens anders te gaan spelen. Dat gebeurde wel. Het was net alsof er wat angst in de ploeg sloop. De energie was weg en daarmee ook het goede spel. Pas vlak voor de pauze pakten we het weer wat op. Na een vlotte combinatie tussen Rick en Marcel werd de diepgaande Kay aangespeeld. Die schoot ineens, maar nu kon de Lewenborg-doelman het lage schot wel keren. Een minuut later gaf Marcel Pannekoek een prima steekpass op de diepgaande Rogier Krohne. Rogier ging eerst soepel langs de laatste verdediger en liep daarna ook doelman Frank Woldring voorbij en leek de bal simpel in het doel te kunnen schuiven, maar hij wilde het hard en hoog doen: de bal caramboleerde hard via de binnenkant van de eerste paal voorlangs het doel.

Leeuwenborg Winsum 3 1 77

 Rogier ging eerst soepel langs verdediger Rodney van der Hoek en loopt hier langs doelman Frank Woldring....... (Foto: Albert Haaima)

Leeuwenborg Winsum 3 1 84

 Voor een lege goal wil Rogier de bal hard en hoog binnenschieten, maar dat mislukt jammerlijk  (Foto: Albert Haaima)

Vlak voor het rustsignaal nam Kay Bootsma nog een corner vanaf links waarna Marcel Pannekoek de bal in redelijk kansrijke positie net over de lat kopte.

Leeuwenborg Winsum 3 1 99

 Marcel Pannekoek kopt de bal net over de goal uit een corner van Kay Bootsma  (Foto: Albert Haaima)

Zo gingen we de rust in met een (te) magere 1 – 2 voorsprong.

Na de pauze begonnen we niet goed aan de wedstrijd. Van achteruit durfden we maar niet de zich aanbiedende middenvelders in te spelen en bleven we de bal achterin wat rondspelen. Dat leverde binnen de minuut ook een kans op voor de gastheren. Daan Vermeulen veroverde de bal, stoomde op, en loste een venijnig schot richting de 2e paal. Gelukkig was doelman Wouter Meijer wel attent en die wist het schot te keren. Een minuut later moest scheidsrechter Allan Schram aan de bak na een (te) fors duel tussen Rick Schaaphok en Shailesh Parmesardien. De beide spelers hadden elkaar al een paar keer opgezocht, maar nu schoffelde de Lewenborg-verdediger Rick wel erg lomp tegen het gras. De arbitrale beslissing van rood voor Parmesardien en geel voor Rick viel te billijken. Waar je vaker ziet dat een ploeg met een numerieke meerderheid niet goed daarmee weet om te gaan, zagen we dat vanmiddag/vanavond ook. In plaats van steeds de vrije man te zoeken werd ons spel alleen maar rommeliger en kregen de gastheren zelfs mogelijkheden. Zo werd Rai de Vries met een crosspass goed over links weggestuurd, maar kon zijn strakke voorzet op Mike Weidgraaf net niet door de laatste op doel te worden gekopt. Na een klein kwartier had Kay Bootsma een goede actie in huis. Hij passeerde soepel twee man en schoot hard op doel: over. Een paar minuten later gaf Rogier Krohne vanaf rechts een mooi voorzetje op Rick Schaaphok. Die wilde de bal met het hoofd klaarleggen voor de diepgaande Marcel Pannekoek, maar doelman Woldring kwam attent uit en kon de bal net voor de voeten van Marcel wegplukken.

Leeuwenborg Winsum 3 1 124

 Rick Schaaphok probeert de bal met het hoofd klaar te leggen voor de inkomende Marcel Pannekoek  (Foto: Albert Haaima)

Na zo’n 20 minuten spelen controleerde Rogier Krohne een voorzet op de rand van het zestienmetergebied en haalde vol uit. Het schot werd, onderweg naar de hoek, door een verdediger geblokkeerd. Een minuut later een goeie actie van Reinder Haaksema. Hij ging vanaf links goed naar binnen en kon daarna de links buiten komende Flaviou Fatima aanspelen. Flaviou stoomde op en legde de bal prima terug op Rogier Krohne. Die haalde ineens hard en laag uit, maar had opnieuw pech dat de bal nu net naast het doel vloog.

Leeuwenborg Winsum 3 1 133

 Rogier Krohne (niet zichtbaar) heeft zojuist afgedrukt, maar de bal gaat hard naast de goal  (Foto: Albert Haaima)

Weer een minuut later kregen we een vrije trap te nemen net buiten het zestienmetergebied en midden voor het doel. Rick Schaaphok nam de bal uitstekend, maar had pech dat de bal via de onderkant van de lat bij de kruising via de grond uit het doel stuiterde. Helaas geen doellijntechnologie: dus geen zekerheid of de bal over de lijn was geweest. Zo zat het ook niet mee. Na een klein half uur was het eindelijk wel raak. Flaviou Fatima stoomde opnieuw op langs de linkervleugel en passte nu naar binnen waar Reinder Haaksema was meegelopen. Die kapte de bal naar binnen en krulde de bal met rechts prima langs doelman Woldring in de verre hoek: 1 – 3.

Leeuwenborg Winsum 3 1 149

 Reinder Haaksema heeft hier net de 1 - 3 gescoord. Doelman Woldring is kansloos op het geplaatste schot in de verre hoek  (Foto: Albert Haaima) 

Dit was direct ook de definitieve beslissing in de wedstrijd. Hierna ontstonden er nog wel wat mogelijkheden voor ons, maar de schoten van Rogier Krohne en Rick Schaaphok en een kopbal van Marcel Pannekoek in kansrijke positie gingen alle over of naast.

Leeuwenborg Winsum 3 1 159

 Doelman Woldring tikt hier een schot van afstand over de goal  (Foto: Albert Haaima)

Leeuwenborg Winsum 3 1 163

Marcel Pannekoek kreeg de laatste kans van de wedstrijd, maar ook deze kopbal verdwijnt net over de Lewenborg-goal  (Foto: Albert Haaima)

Zo eindigde deze wedstrijd met twee gezichten in een dik verdiende 1 – 3 overwinning. Bij vlagen (met name het eerste half uur) was het spel prima, maar er waren ook fases waarin het erg rommelig en slordig was. Dat hoort ook een beetje bij de voorbereiding. Komende zaterdag spelen we om 14:15 uur in Oostwold tegen Pelikaan S. Voor beide ploegen staat er niets meer op het spel, want beide hebben inmiddels 6 punten gehaald en kunnen niet meer achterhaald worden door de beide andere ploegen. Onze gastheren zullen er op gebrand zijn om te laten zien dat ze, in hun ogen, ten onrechte nog op het niveau van de 2e klasse acteren en wij kunnen en moeten ons daar op instellen. Aan de andere kant is het een wedstrijd waarin de technische staf nog wat kan proberen voor de bepaling van de definitieve samenstelling van het team voor de competitiestart op 22 september: thuis tegen de sv Bedum. Dan moeten we zeker wel vol aan de bak.

FC Lewenborg 1               - vv Winsum 1                                  1 – 3 (1 – 2)

08.

0 – 1

Kay Bootsma

24.

0 – 2

Kay Bootsma

33.

1 – 2

Yorick van der Velde

72.

0 – 3

Reinder Haaksema

     

 

Scheidsrechter: De heer Allan Schram uit Leeuwarden

Geel: Mike Weidgraaf (Lewenborg) en Hans Zwakenberg, Kay Bootsma, Rick Schaaphok en Heinze Andringa (Winsum)

Rood: Shailesh Parmesardien (Lewenborg)

 

Opstelling: FC Lewenborg

Doel:  Frank Woldring

Achter: Sina Alimostafazadeh, Shailesh Parmesardien, Rodney van der Hoek, Leon van Loon

Midden:  Daan Vermeulen (84. Armando Kremer), Yorick van der Velde, Albert Moesa

Voor:  Eduard Gerds (46. Mark Woldring), Rai de Vries (77. Lesley Wagenaar), Mike Weidgraaf

 

Opstelling Winsum

Doel:  Wouter Meijer

Achter: Bauke Hoekstra (57. Thomas Kauw), Joshua van Dijk, Hans Zwakenberg, Heinze Andringa (53. Flaviou Fatima)

Midden:  Tim Hoff (77. Maikel Hoormann), Marcel Pannekoek, Kay Bootsma

Voor:  Reinder Haaksema, Rogier Krohne, Rick Schaaphok

 

HS