Vanmiddag speelde onze hoofdmacht de laatste competitiewedstrijd tegen het stad-Groninger PKC ’83. Voor onze gasten stond er helemaal niets meer op het spel, en wij hadden als-als-als nog 2 kansen op het bereiken van de nacompetitie voor het spelen van p/d-wedstrijden voor een plek in de hoofdklasse. Het is niet dat wij dat direct ambiëren, maar zo’n toetje is toch altijd leuk voor zowel spelers als publiek. Voorwaarde voor de ene kans (verlies Gorecht) was dat wij zelf zouden moeten winnen. Voor de wedstrijd werd er aandacht besteed aan de vertrekkende hoofdtrainer Robert Bos, 2e trainer Gert-Jan van Dijken en de spelers Stan Buikema, Cedric Tillema en Thijs Hoeksema.

vvWinsum PKC 2 3

Trainer Robert Bos wordt toegesproken door voorzitter Jan Joost Flim (Foto: Albert Haaima)

Onder zomerse omstandigheden kon de wedstrijd ruim na 15:00 uur beginnen onder leiding van scheidsrechter Ronald Spoler uit Almelo. De eerste mogelijkheid in de wedstrijd was een kopbal van Rogier Krohne uit een voorzet van Rick Schaaphok, maar die bal ging voorlangs het PKC-doel. In de 5e minuut een sprintduel tussen Hans Zwakenberg en Nikky Goguadze. Hierbij werd Hans Zwakenberg in de rug geduwd en ging tegen het gras, maar de arbiter zag daarin geen overtreding (zoals hij vanmiddag veel meer dingen niet zag) en liet doorspelen. De oud-Viboa speler liep door en speelde daarbij Hüseyin Kurt in het zestienmetergebied aan die de bal direct breed legde op Bryan Inge die weinig moeite had om doelman Wouter Meijer van dichtbij te passeren: 0 – 1. Een minuut later gaf de vrijgelaten Nikky Goguadze een prima voorzet waarop de kleine Hüseyin Kurt geheel vrij voor het doel mocht koppen: net over het doel. Direct hierna werd duidelijk waarom Goguadze zoveel vrijheid kreeg: een blessure van Heinze Andringa die ook vervangen moest worden. Na zo’n 10 minuten stuurde Rick Schaaphok Tim Hoff over rechts weg. De lage harde voorzet van Tim kon door Jeffrey Noordveld via een sliding nog net met een voetje worden geraakt, maar deze bal eindigde precies in de handen van doelman Kevin Postema. Na een kwartier spelen gaf Rogier Krohne een prima pass op de diepgaande Thomas Kauw. Thomas leek alleen op doelman Postema te kunnen aflopen, maar er volgde een vlagsignaal van een assistent die de spelregels rondom buitenspel nog niet helemaal beheerste. Twee minuten later mocht Nikky Goguadze er over onze rechterkant veel te makkelijk langs. De jonge PKC-speler speelde de bal achter onze defensie langs en bij de 2e paal wist Hüseyin Kurt de bal van dichtbij in het doel te schieten: 0 -2.

vvWinsum PKC 2 47

Hüseyin Kurt scoort de 0 - 2 na de prima voorzet van Nikky Goguadze (Foto: Albert Haaima)

In deze fase (en eigenlijk gedurende de gehele wedstrijd) oogde het spel van PKC veel frisser en scherper dan dat van onze ploeg. We probeerden het wel, maar de passing was vaak net niet goed en ook de duels werden te vaak verloren. Na een kleine 20 minuten spelen mocht Tim Hoff een vrije trap nemen halverwege de PKC-helft bij de rechter zijlijn. De bal werd achter de 2e paal getrapt waar Rogier Krohne klaar stond om de bal in te koppen. De kopbal was prima naar de 2e paal, maar nu hadden we pech dat de bal via de onderkant van de lat terug het veld in caramboleerde.

vvWinsum PKC 2 54

Rogier Krohne kopt de bal op doel...... (Foto: Albert Haaima)

vvWinsum PKC 2 57

en de bal caramboleerde via de onderkant van de lat weer het veld in. De bal valt niet goed, waardoor ook de meegelopen Rick Schaaphok de rebound niet kan afronden  (Foto: Albert Haaima)

Na een half uur spelen gaf Tim Hoff een mooie pass op de diepgaande Thomas Kauw. Thomas probeerde van net binnen het zestienmetergebied de bal direct op doel te koppen (in handen keeper), waar een aanname op de borst (achteraf) meer voor de hand lag, omdat er veel vrijheid was. Een paar minuten later gaf Tim opnieuw een prima passje op de diepgaande Thomas, en nu werd hij opnieuw ten onrechte afgevlagd wegens buitenspel, terwijl hij duidelijk van achter zijn man vertrok.

vvWinsum PKC 2 63

Rogier Krohne in een luchtduel met doelman Kevin Postema  (Foto: Albert Haaima)

Een paar minuten later gaf Rogier Krohne een mooi aangesneden voorzet op Marcel Pannekoek bij de 1e paal, maar nu was de timing van Marcel niet optimaal, waardoor hij net onder de bal door ging. In de 40e minuut gaf Erdem Yeni een schitterende crosspass op Bryan Inge. Die nam de bal goed aan en ging er aan de linkerzijde vlot langs richting de achterlijn. De voorzet achter de 2e paal op Hüseyin Kurt was prima, maar Kurt schoot de bal in kansrijke positie naast.

vvWinsum PKC 2 92

Rick Schaaphok is Erdem Yen te slim af  (Foto: Albert Haaima)

Een paar minuten later kreeg scheidsrechter Spoler een cynisch applaus van alle Winsumer spelers en toeschouwers toen hij Roy Streppel een gele kaart gaf wegens “commentaar op de leiding” omdat hij de vele (te) fysieke duels en neergelegde spelers door liet gaan, en voor hele onnozele dingen wel floot.

vvWinsum PKC 2 107

Thomas Kauw in duel met Felipe Marcal Pinheiro  (Foto: Albert Haaima)

Vlak voor de pauze kregen wij een vrije trap te nemen op zo’n 20 meter van het doel centraal op het veld. Stan Buikema uiteraard achter de bal, maar deze keer kwam de trap in de muur. De rebound was voor Rick Schaaphok die direct vol uithaalde. Keeper Kevin Postema kon de bal nog net over de lat tikken.

vvWinsum PKC 2 137

Doelman Kevin Postema weet het schot van Rick Schaaphok over de lat te tikken  (Foto: Albert Haaima)

De corner was door Tim Hoff richting Marcel Pannekoek bij de 1e paal getrapt. Marcel kreeg een forse duw en de verdediger kopte de bal corner en de scheidsrechter besliste……. doeltrap. In de laatste minuut van de eerste helft ging Bryin Inge er over rechts vandoor. De voorzet op Hüseyin Kurt was prima, maar diens kopbal in kansrijke positie ging naast het doel.

Zo brak de rust aan met een 0 – 2 tussenstand in een wedstrijd waarin onze gasten eigenlijk steeds een overwicht hadden. Ook een wedstrijd waarin we niet scherp oogden.

Na een paar minuten spelen gaf Tim Hoff een prima pass op de diepgaande Thomas Kauw in het centrum. Thomas kwam alleen voor doelman Postema, maar die wist het lage schot met de voet te keren.

vvWinsum PKC 2 173

Doelman Kevin Postema weet het schot van Thomas Kauw met de voet te keren  (Foto: Albert Haaima)

Een paar minuten later gaf Marcel Pannekoek een pass op Rogier Krohne in het zestienmetergebied. Rogier controleerde de bal goed en nam de bal daarna ineens op de pantoffel. Deze bal vloog recht op doelman Postema af. Zo zat het ook allemaal niet echt mee. Ook onze gasten kregen echter kansen. Na een klein uur spelen werd een diepe bal prima verlengd door Hüseyin Kurt op de diepgaande Jivan Vroom. Die kwam alleen voor doelman Wouter Meijer, en die laatste kwam als winnaar uit deze tweestrijd. Een minuut later een vlotte PKC-aanval over meerdere schijven, waarna Jivan Vroom met een hakje de mee opgekomen Lennon Schoobar binnen het zestienmetergebied aanspeelde. In een goeie positie probeerde Schoobar de bal geplaatst in de verre bovenhoek te leggen, maar dat mislukte: over.

vvWinsum PKC 2 237

Stan Buikema in duel met Geadly Salome  (Foto: Albert Haaima)

Na ruim 20 minuten spelen in de 2e helft kreeg PKC een vrije trap te nemen op zo’n 25 meter van het doel. Het schot van de ervaren Erdem Yeni kwam in de muur. De rebound was opnieuw voor Yeni, maar nu wist doelman Wouter Meijer het schot te keren. Nu was de rebound voor de attente Felipe Marcel Pinheiro die de bal over de Winsumer goalie in het doel kopte: 0 – 3 en dat was de beslissing in de wedstrijd. Vlak hierna hadden ook de Groningers last van de KNVB-assistent die een aanval afvlagde waarbij geen sprake was van buitenspel. Na een klein half uur spelen in de tweede helft gaf Rogier Krohne een voorzet, waarna Erdem Yeni dacht de bal even terug te koppen op zijn doelman. Dat mislukte jammerlijk, want de bal eindigde prachtig hoog bij de 2e paal in de hoek: 1 – 3.

vvWinsum PKC 2 248

De niet zichtbare Erdem Yeni heeft zojuist de 1 - 3 in eigen doel gekopt  (Foto: Albert Haaima)

Een minuut later waren wij in een veelbelovende aanval waarin er opeens een fluitsignaal klonk en kregen wij 15 meter terug zomaar een vrije trap te nemen. Zo waren er vandaag meer vreemde beslissingen van het arbitrale trio. Het was zo’n wedstrijd waarin het niet loopt, waarin de ballen niet goed vallen en als je dan een goeie tegenstander treft, dan kun je gewoon verliezen.

vvWinsum PKC 2 266

Rick Schaaphok wint een luchtduel van Geadly Salome  (Foto: Albert Haaima)

In de eindfase werd Nikky Goguadze goed diep gestuurd. Hij kwam goed vanaf links naar binnen en kwam alleen voor doelman Wouter Meijer. Hoewel er inmiddels ook vrijstaande mensen voor het doel kwamen probeerde Goguadze het zelf. Wouter Meijer verwerkte het schot prima tot corner en in de PKC-aanval startte een ordinaire onderlinge scheldpartij die nooit op zijn plek is, maar zeker niet tijdens een sportwedstrijd. De corner werd op doel gekopt door Joost Haandrikman, maar opnieuw wist Wouter Meijer de bal te keren.

vvWinsum PKC 2 297

Wouter Meijer tikt de kopbal van Joost Haandrikman uit de bovenhoek  (Foto: Albert Haaima)

In de slotminuten was er nog een schot van Rick Schaaphok dat goed door de PKC-doelman werd gepakt. In de laatste minuut werd een voorzet van Rick Schaaphok door Rogier Krohne ineens uit de lucht klaar gelegd voor de meegelopen Roy Streppel. Die liep door naar het PKC-doel en schoof de bal beheerst langs de doelman tegen de touwen: 2 – 3.

vvWinsum PKC 2 300

Roy Streppel schuift de 2 - 3 langs doelman Kevin Postema  (Foto: Albert Haaima)

Zo eindigde de wedstrijd in een 2 – 3 stand in een wedstrijd waarin wij geen groot aandeel hebben gehad. Natuurlijk hebben wij voldoende kansen gehad voor een resultaat, maar het spel van ons was vandaag zeer matig. De overwinning van PKC ’83 is dan ook volkomen verdiend te noemen. Door ons verlies was de eerste kans op nacompetitie verkeken (ook bij winst hadden we dat niet gehaald door het gelijkspel van Gorecht) en door de uitslagen op de andere velden was ook de 2e kans op nacompetitie verkeken, want dan moest vv Groningen op een nacompetitieplek eindigen, en ook dat gebeurde niet.

We zijn op de eindranglijst op een keurige 4e plek geëindigd en dat is een prestatie van formaat. Ook ons doelsaldo is fors positief (+17) en ook dat is prima.

vv Winsum 1     - PKC ’83 1                          2 – 3 (0 – 2)

05.

0 – 1

Bryan Inge

17.

0 – 2

Hüseyin Kurt

68.

0 – 3

Felipe Marcal Pinheiro

74.

1 – 3

Erdem Yeni (e.d.)

90.

2 – 3

Roy Streppel

 

Scheidsrechter: De heer Ronald Spoler uit Almelo

Geel: Rogier Krohne en Roy Streppel (Winsum)

Rood: -

 

Opstelling: PKC ‘83 1

Doel:  Kevin Postema

Achter: Lennon Schoobar (65. Abdel Allaoui), Jeffrey Noordveld, Erdem Yeni, Geadly Salome

Midden:  Felipe Marcal Pinheiro, Jivan Vroom (79. Joost Haandrikman), Sip Jaap Bos

Voor:  Bryan Inge, Nikky Goguadze, Hüseyin Kurt (65. Jordy van Rijszen)

 

Opstelling Winsum

Doel:  Wouter Meijer

Achter: Heinze Andringa (5. Bauke Hoekstra), Marcel Pannekoek, Hans Zwakenberg (72. José Bello), Flaviou Fatima

Midden:  Roy Streppel, Tim Hoff (63. Niels van Dalen), Stan Buikema,

Voor:  Thomas Kauw, Rogier Krohne, Rick Schaaphok

 

HS