Vanmiddag speelden we tegen de ZaterdagMiddag VoetbalVereniging Zeerobben uit Harlingen. Voor beide ploegen een belangrijke wedstrijd. Tot vandaag waren eigenlijk alleen de nrs 1, 2 en 3 van de ranglijst volledig gevrijwaard van degradatie- dan wel nacompetitiezorgen tegen degradatie. Onze gasten moesten eigenlijk winnen om zich enigszins uit de problemen te spelen, en wij hadden een overwinning nodig om definitief veilig te zijn. Daarnaast hebben wij Gorecht op de 3e plek nog in het vizier voor een eventuele nacompetitieplek om promotie. Het is niet dat wij direct zitten te wachten op promotie, maar een paar wedstrijdjes extra is toch voor iedereen een leuk toetje? Trainer Arjen Postma kon niet over Godert Attema beschikken, en trainer Robert Bos heeft nog steeds dezelfde 7 absenten.

Onder prima weers- en terreinomstandigheden kon er om iets na half drie worden afgetrapt onder leiding van scheidsrechter Bart Pleiter uit Groningen, die vanmiddag een prima wedstrijd floot. Al in de eerste minuut onderschepte de weer ijverige Thomas Kauw een zwakke pass in de Zeerobben-defensie. Thomas stuurde Rogier Krohne over rechts weg, maar die kreeg zijn voorzet net niet voorlangs verdediger Pim Bleichrodt: corner. Die werd door de Harlinger defensie weggewerkt en daarna door Stan Buikema ineens op de pantoffel genomen: hoog over.

vvWinsum Zeerobben 3 i 17

 Na een één-twee met Roy Streppel wordt Stan Buikema te hoog aangespeeld: doelman Jacob de Vries kan dit simpel oplossen  (Foto: Albert Haaima)

In de 8e minuut leed Tim Hoff op het middenveld balverlies. Dylan Drent stuurde Abdul Boundati direct over links diep. Boundati ging op snelheid buitenom en schoot laag richting de verre hoek langs doelman Wouter Meijer. Dylan Drent was inmiddels ook diep gesprint en gleed de bal bij de 2e paal binnen: 0 – 1.

vvWinsum Zeerobben 3 i 27

 Abdul Boundati (nr 9 links) heeft op doel geschoten richting de 2e paal. Dylan Drent (nr 7 rechts) zal de bal bij de 2e paal binnen glijden voor de 0 -1  (Foto: Albert Haaima)

Dat ging eigenlijk wel wat al te simpel. Na een kwartier spelen mocht Marcel Visser niet klagen dat hij slechts een vermaning kreeg van referee Pleiter na een forse charge op de enkel van Tim Hoff. Gelukkig kon Tim doorspelen. Onze ploeg werd in deze fase in felheid afgetroefd door de tegenstander; wij kwamen dan ook niet toe aan fatsoenlijk balbezit en/of spel.

vvWinsum Zeerobben 3 i 33

 Thomas Kauw tegenover Pieter Westra, één van de lange centrale verdedigers van de Zeerobben  (Foto: Albert Haaima)

Na ruim een kwartier spelen kregen onze gasten aan de linkerzijde een corner te nemen. De bal werd getrapt door Kristian Feenstra. De lange Pieter Westra kreeg een enorme kans bij de 2e paal (waarom werd deze man niet aan de binnenkant gedekt?), maar hij raakte de bal helemaal verkeerd: hoog over van dichtbij.

vvWinsum Zeerobben 3 i 38

 Na de corner van Kristian Feenstra wordt de bal door iedereen gemist. Hij stuit vlak voor Pieter Westra waardoor die de bal niet goed raakt  (Foto: Albert Haaima)

Daar kwamen we ontzettend goed weg. Even later kregen de Zeerobben opnieuw een corner. Die werd nu kort genomen, waarna Abdul Boundati langs de achterlijn naar binnen kwam en de bal hard en laag voorzette. Nu was doelman Wouter Meijer attent en pakte de bal voordat er gevaar dreigde. Van onze ploeg zagen we eigenlijk niets in deze fase. Na een klein half uur kwam Bauke Hoekstra vanaf links goed naar binnen en gaf een voorzet op Rogier Krohne, maar diens kopbal ging (ver) naast. We voetbalden veel te onrustig: het was de bal veroveren en direct weer inleveren en dat herhaalde zich regelmatig. Was het de spanning of juist gebrek aan concentratie? Na ruim een half uur dan een goede actie van Rogier aan de rechterzijde. Zijn voorzet op Thomas Kauw was prima. Thomas kon net niet voldoende snelheid met het hoofd aan de bal geven om doelman Jacob de Vries in problemen te brengen. Een minuut later was het zomaar raak. Tim Hoff trapte een vrije trap vanaf rechts prima achter de 2e paal waar Marcel Pannekoek de bal ineens uit de lucht breed legde op Rogier Krohne. Die haalde ineens met links uit en schoot de 1 – 1 hard en laag in de verre hoek.

vvWinsum Zeerobben 3 i 59

 Marcel Pannekoek (voorgrond) heeft de bal prima teruggelegd op Rogier Krohne die ineens uithaalt.....  (Foto: Albert Haaima)

vvWinsum Zeerobben 3 i 61

 De bal gaat hard en laag langs de kansloze doelman Jacob de Vries voor de 1 - 1  (Foto: Albert Haaima)

Dat was een mooie opsteker na een zeer moeizaam half uur  voetbal. In de 39e minuut speelde Stan Buikema Rogier Krohne laag aan in het zestienmetergebied. Na een schijnbeweging draaide Rogier behendig langs zijn tegenstander en werd daarbij aan het shirt naar de grond getrokken, maar zowel de scheidsrechter als de assistent hadden dit kennelijk niet gezien, want er volgde geen fluitsignaal. Een paar minuten later mocht Stan Buikema van zo’n 25 meter een vrije trap nemen. Stan probeerde het (uiteraard) ineens. De bal leek een makkelijke prooi te worden voor de ervaren doelman Jacob de Vries (Sc Heerenveen, Flevo Boys en Harkemase Boys), maar die liet de bal, als ware het een enorme hete bitterbal, los en dat betekende de 2 – 1.

vvWinsum Zeerobben 3 i 81

 Doelman Jacob de Vries kan, bij de vrije trap van Stan Buikema, de bal niet vasthouden, waarna die in het eigen doel verdwijnt voor de 2 - 1  (Foto: Albert Haaima)

Een sneue goal voor deze doelman en zijn ploeg, maar voor ons zeer welkom zo vlak voor de pauze. Hoe is het soms mogelijk: slecht spelen en dan toch een voorsprong…. Nou ja, het is ook wel eens ander geweest.

Trainer Robert Bos wilde gaan voor wat meer dreiging, maar vooral balbezit voorin en wisselde Bauke Hoekstra in voor Rick Schaaphok. Toch kantelde de wedstrijd niet direct, al kreeg Thomas Kauw na een voorzet van Stan Buikema een prima kopkans, maar kopte hij tegen een verdediger aan: corner. Die leverde niets op. Aan de andere kant was het gevaarlijker. Eerst moest Wouter Meijer redding brengen op een kopbal van Dylan Drent na een voorzet van Brent de Groot. Een minuut later gaf de begaafde Kristian Feenstra een heerlijk passje met buitenkant rechts naar de snelle rechtsvoor Dylan Drent. Die was op tijd gestart en kwam, vanuit een moeilijke hoek, alleen voor doelman Wouter Meijer, maar schoot de bal wat onbesuisd over het doel.

vvWinsum Zeerobben 3 i 97

 Rick Schaaphok ontdoet zich behendig van verdediger Pieter Westra  (Foto: Albert Haaima)

Een paar minuten later viel de bal na een voorzet in het centrum zomaar voor de voeten van Marcel Visser. Die schoot uiteraard direct, maar nu wist Wouter Meijer het schoot prima te keren en tot corner verwerken. Die werd door de lange Pieter Westra over het doel gekopt. Na een kleine 65 minuten spelen kwam Dylan Drent vanaf rechts goed naar binnen en schoot hard richting de verre hoek, maar nu ging de bal het doel voorbij. Zo was er behoorlijk druk van onze gasten en kwamen wij er maar sporadisch een keer uit. Pas in de 65e minuut weer een fatsoenlijke aanval van onze zijde. Rogier Krohne blokte een pass op het middenveld en ging er zelf achteraan. Hij ging goed langs zijn man en legde de bal daarna netjes terug op de inkomende Thomas Kauw. Diens schot werd geblokt door een verdediger.

vvWinsum Zeerobben 3 i 123

 Rogier Krohne gaat soepel langs verdediger Brent de Groot  en geeft de bal daarna terug op Thomas Kauw (Foto: Albert Haaima)

Een paar minuten later leek het aan de andere kant gevaarlijk te worden. Nadat een vrije trap en een corner steeds konden worden weggewerkt, werd een voorzet nu door Marc Reussing op doel gekopt. De bal werd geblokt door Rogier Krohne en leek voor de voeten van Marcel Visser te vallen, maar Rogier kon de bal nog afschermen, waardoor Wouter Meijer net voldoende tijd had om de bal te pakken. Na een half uur in de 2e helft kregen de Zeerobben een ingooi ver op de Winsumer helft. Dylan Drent gooide de bal naar Yander Zandbergen die de bal direct met de voet verlengde op de lopende Marc Reussing. Die kwam goed naar binnen en probeerde de bal geplaatst in de verre kruising te schieten, maar de bal scheerde de lat aan de bovenzijde.

vvWinsum Zeerobben 3 i 146

 Marc Reussing (nr 24) heeft zojuist uitgehaald, maar hij ziet zijn schot net over het doel gaan  (Foto: Albert Haaima)

Daar kwamen we ook weer goed weg. Wij kwamen maar moeilijk op de helft van de tegenstander, maar als we er kwamen was het wel direct dreigend. Eerst kapte en draaide Rick Schaaphok zich vrij en speelde daarna de lopende Rogier Krohne aan. Die ging over links weg en gaf een voorzet op de voor het doel opduikende Schaaphok. Verdediger Pieter Westra kon de bal nog net tot corner verwerken. Die werd door Tim Hoff op Rick Schaaphok getrapt. Die controleerde de bal en schoot op doel: geblokt. Een paar minuten later veroverde Thomas Kauw een vrije trap net buiten de hoek van het zestienmetergebied. Stan Buikema en Rogier Krohne achter de bal. De muur stond voor het afschermen van de 1e paal. Rogier wist mijn traptechniek de bal echter toch nog hard en laag langs die kant van de muur te krijgen, waarna doelman de Vries te laat was om het schot bij de 1e paal te kunnen keren: 3 – 1 en de beslissing in de wedstrijd.

vvWinsum Zeerobben 3 i 155

 Rogier Krohne verrast doelman Jacob de Vries met zijn vrije trap die langs de muur paste en precies bij de 1e paal binnen viel voor de 3 - 1  (Foto: Albert Haaima)

Trainer Arjen Postma probeerde het nog met een dubbele wissel, maar veel effect het dat niet meer. Integendeel, doordat de Zeerobben gingen forceren ontstond er voor ons meer ruimte. Eerst kwam Heinze Andringa een keer goed door over rechts en gaf hij een harde halfhoge voorzet richting Thomas Kauw en Rogier Krohne. Thomas kwam net niet goed uit, raakte de bal wel, maar kreeg hem niet richting het doel, waarna de defensie kon opruimen.

vvWinsum Zeerobben 3 i 161

 De niet zichtbare Heinze Andringa heeft zojuist een harde voorzet gegeven naar 2 vrijstaande mensen, maar de bal zal niet in het doel eindigen  (Foto: Albert Haaima)

Twee minuten later gaf Rogier een prima crosspass op Rick Schaaphok. Die kwam vanaf rechts goed naar binnen en schoot op doel: redding doelman de Vries. Een minuut later viel een afvallende bal voor de voeten van Tim Hoff. Die haalde ineens hard en laag uit, maar nu wist doelman Jacob de Vries de bal uit de hoek te plukken.

vvWinsum Zeerobben 3 i 176

Thomas Kauw schermt de bal goed af tegen Brent de Groot, maar weet zich niet vrij te spelen (Foto: Albert Haaima)

De laatste mogelijkheden in de wedstrijd waren voor onze gasten. Dylan Drent kwam nog eens goed door over rechts en gaf een lage/harde voorzet c.q. een schot richting de verre hoek. Wouter Meijer verlengde de bal prima tot corner. De corner werd getrapt op Pieter Westra die de bal daarna met de hand controleerde waarna uiteraard een fluitsignaal volgde. De laatste mogelijkheid was een vrije trap op een kansrijke positie, maar die werd hoog over getrapt door Marcel Visser.

Zo eindigde deze weinig boeiende wedstrijd in een zakelijke 3 – 1 overwinning. Wij zijn hierdoor geheel veilig en door de nederlaag van Gorecht is er nog maar een gat van 3 punten naar de 3e plek (geeft recht op het spelen van nacompetitie om promotie). Komende zaterdag spelen we de uitwedstrijd tegen Oranje Nassau. Deze ploeg staat één punt boven een nacompetitieplek tegen degradatie, al is hun doelsaldo beter dan van de concurrentie (is feitelijk een extra punt). We kunnen dus een tegenstander verwachten die vol voor een overwinning gaat spelen. Wij kunnen vrij uit spelen. Het kan een mooie pot worden…..

 

vv Winsum 1     - zmvv Zeerobben 1                       3 – 1 (2 – 1)

08.

0 – 1

Dylan Drent

32.

1 – 1

Rogier Krohne

42.

2 – 1

Stan Buikema

88.

3 – 1

Rogier Krohne

 

Scheidsrechter: De heer Bart Pleiter uit Groningen

Geel: Pim Bleichrodt en Kristian Feenstra (Zeerobben) en Hans Zwakenberg (Winsum)

Rood: -

 

Opstelling Winsum

Doel:  Wouter Meijer

Achter: Heinze Andringa, Marcel Pannekoek, Hans Zwakenberg, Flaviou Fatima

Midden:  Stan Buikema, Roy Streppel, Tim Hoff

Voor:  Thomas Kauw, Rogier Krohne, Bauke Hoekstra (46. Rick Schaaphok)

 

Opstelling: Zeerobben 1

Doel:  Jacob de Vries

Achter: Brent de Groot, Pieter Westra, Marc Reussing, Pim Bleichrodt (82. Armando Zwart)

Midden:  Marcel Visser, Kristian Feenstra (82. Frank ten Hoeve), Abdul Boundati

Voor:  Dylan Drent, Yander Zandbergen, Higor da Silva (64. Albert Beuker)

 

HS