Het was zaterdag heerlijk weer op sportpark Het Noorden in Groningen. Tot zover het goede nieuws. Door een bliksemstart van de thuisploeg en een snelle rode kaart voor doelman Cedric Tillema speelden de mannen van Robert Bos een kansloze wedstrijd: 3-0.

Door de blessures van Niels van Dalen en Steffen Vader en de schorsing van Flaviou Fatima speelde Winsum met Bauke Hoekstra, Heinze Andringa, Hans Zwakenberg en José Bello in de achterste lijn. Voor Bello was het zijn tweede basisplaats op rij.

Vooral Bauke Hoekstra had het moeilijk tegen de sterke linkerspits Virgil Muller. Die kwam in de tweede minuut naar binnen en schoot de bal fraai de lange hoek. Winsum greep voortdurend niet in bij het vlot combinerende VV Groningen dat vijf keer op rij gewonnen had. De gasten maakten bijna een snelle gelijkmaker toen Tim Hoff een lage voorzet van Thomas Kauw over het doel joeg.

Na tien minuten was het weer raak. Winsum kreeg de bal niet weg en die viel op de rand van de zestien voor de voeten van Jasper Ludema die laag raak schoot. Het werd nog erger voor de bezoekers toen doelman Cedric Tillema na een kwartier spelen een inschattingsfout maakte en de snelle Virgil Muller neer maaide. Hoewel het geen directe doelkans was, kreeg de goalie voor het wilde inkomen een directe rode kaart en daar was weinig tegen in te brengen. Stan Buikema ging naar de kant en Gaby Hensems kwam binnen de lijnen.

De gasten kenden na de rode kaart even een betere periode. Wouter Bloem was met zijn strak schot dichtbij de aansluitingstreffer maar hij mikte net naast. Na een half uur was het duel gespeeld. Weer glipte de thuisploeg er over de rechterkant van de defensie veel te gemakkelijk langs. De bal werd terug gelegd op Tim van der Molen die via de handen van Hensems raak schoot.

Gelukkig bleef het hierbij. In het resterende deel van de wedstrijd gebeurde er niet veel meer. Thomas Kauw was in de tweede helft nog dicht bij de eretreffer. Gauw vergeten dit duel en op naar zaterdag als Blauw Wit ’34 op bezoek komt. Winsum lijkt nog wat puntjes nodig te hebben om helemaal veilig te zijn. De complete middenmoot van 1E staat heel dicht bij elkaar.