Vanmiddag speelde onze hoofdmacht voor de 2e keer deze week. Na de uiterst knappe zege afgelopen dinsdagavond in Haren tegen Gorecht (0 – 3 winst) moest onze hoofdmacht vanmiddag aantreden tegen de fysiek sterke Schutters uit Noordscheschut. Dat de afgelopen wedstrijden veel kracht hebben gekost bleek in de warming-up, waarin aanvoerder en sterkhouder Niels van Dalen een spierblessure opliep. Dat betekende een wissel op het laatste moment: Niels er uit en de niet 100% fitte Rogier Krohne er in. Tevens betekende dit wat kleine omzettingen, waarin Hans Zwakenberg een linie terugzakte en Rogier voorin begon.

De weersomstandigheden waren fantastisch vanmiddag. Onder een heerlijk voorjaarszonnetje kon er vanmiddag om iets na half drie worden afgetrapt.

Onze jongens begonnen goed aan de wedstrijd. Eerst was het Thomas Kauw die al in de eerste minuut een bal veroverde op het middenveld en onmiddellijk Wouter Bloem diep aanspeelde. Dit was op het randje buitenspel en dus volgde er een vlag- en fluitsignaal. Twee minuten later werd Wouter wel gevaarlijk uit een snelle ingooi van Rogier Krohne. Hij kwam in een erg moeilijke hoek voor keeper Wiebe Zinger en daarom was het niet onlogisch dat de doelman als winnaar uit het duel kwam. Noordscheschut werd voor het eerst in de 8e minuut gevaarlijk toen Melvin Mol een vrije trap mocht nemen op ruim 20 meter van het Winsumer doel. Het schot werd gekeerd door de muur.

vvWinsum noordcheschut 4 1 8

 Melvin Mol trapt de vrije trap hard in de muur (Foto: Albert Haaima)

Een paar minuten later gaf Stan Buikema, die vanmiddag een puike partij speelde, een mooie trap naar rechts op Rogier. Die controleerde de bal en kapte naar binnen. Daarna gaf hij een steekpassje op Wouter Bloem, maar die was net te scherp, waardoor doelman Zinger kon ingrijpen. Na een klein kwartier een mooie pass naar de op links opduikende Thomas Kauw. Wouter Bloem bevond zich in het centrum in buitenspelpositie, maar reageerde niet. Thomas kon doorlopen naar doelman Zinger, maar werd onterecht afgevlagd en daarna afgefloten.

vvWinsum noordcheschut 4 1 11

 Thomas Kauw, die vandaag wederom sterk speelde, stoomt weer eens op over de vleugel  (Foto: Albert Haaima)

vvWinsum noordcheschut 4 1 16

Stan Buikema na een luchtduel met de fysiek sterke Robert Benjamins  (Foto: Albert Haaima)

Twee minuten later een schitterende pass van Heinze Andringa op de diep sprintende Wouter Bloem. Wouter probeerde de lange bal direct te verlengen met het hoofd over de uitkomende doelman, maar die kreeg er nog net een handje tegenaan, waarna de bal net naast het doel viel. De hierna volgende corner van Thomas Kauw werd door Wouter Bloem verlengd en viel precies voor de kruin van Steffen Vader bij de 2e paal. Van dichtbij ging de kopbal over.

vvWinsum noordcheschut 4 1 35

 De, door Wouter Bloem, verlengde bal wordt hier over het doel gekopt door Steffen Vader  (Foto: Albert Haaima)

Twee minuten later was het dan wel raak. Roy Streppel gaf een prima pass op Thomas Kauw (die buitenspel leek te staan, maar deze keer wel door mocht). Thomas kwam vanaf links alleen voor doelman Wiebe Zinger en passeerde deze soepel: 1 – 0 en een dik verdiende voorsprong.

vvWinsum noordcheschut 4 1 38

 Thomas Kauw laat doelman Wiebe Zinger kansloos: 1 - 0  (Foto: Albert Haaima)

vvWinsum noordcheschut 4 1 52

 Doelpuntenmaker Thomas Kauw wordt gefeliciteerd door zijn teamgenoten  (Foto: Albert Haaima)

In deze fase kwamen de Schutters totaal niet in het spel voor. Het was niet dat ze niet hun best deden. Nee, het was een erg fysieke wedstrijd, waarin beide ploegen elkaar maar weinig ruimte boden. Onze ploeg voetbalde alleen wat slimmer. Na een klein half uur was scheidsrechter Noppers erg coulant naar Leon Vlietstra, die al een aantal malen stevig had ingegrepen, door opnieuw geen kaart te geven. Opnieuw volgde een vrije trap, maar wel één met gevolgen. Stan Buikema plaatste zich achter de bal op zo’n 20 meter van het doel; iets aan de rechterzijde van het doel. Stan schoot de bal hard en laag langs de muur en via de 1e paal caramboleerde de bal bij de 2e paal in het zijnetje: een schitterende goal en natuurlijk de 2 – 0.

vvWinsum noordcheschut 4 1 54

 De niet zichtbare Stan Buikema heeft zojuist afgedrukt. De bal caramboleert via de paal achter doelman Zinger langs in het andere zijnetje. Thomas Kauw (6) en Steffen Vader (4) zijn attent, maar kunnen toekijken  (Foto: Albert Haaima)

Een paar minuten later kwamen de Schutters er razendsnel uit over rechts. Melvin Mol gaf een lage voorzet achter de defensie langs, maar zowel Rijnald Vos als Nick Koster kwamen net tekort om de bal binnen te kunnen schieten. Na ruim 40 minuten werd Wouter Bloem diep gespeeld. De assistent van Noordscheschut vlagde, maar scheidsrechter Noppers liet doorspelen. Wouter kwam alleen voor goalie Zinger. Hij passeerde de keeper, maar koos wel de verkeerde kant, waardoor hij in een erg moeilijk hoek kwam om de bal in het lege doel te kunnen schieten.

vvWinsum noordcheschut 4 1 81

Wouter Bloem ontwijkt de uitkomende doelman Wiebe Zinger, maar komt in een te moeilijke hoek om de bal binnen te schieten  (Foto: Albert Haaima)

Hij kapte naar binnen, waar hij nu verdedigers tegen kwam. Wouter probeerde het daarom met een lobje, maar die bal viel net achter het doel. Zo gingen we met een mooie tussenstand de rust in, maar hadden we niet het gevoel dat de wedstrijd gespeeld was.

vvWinsum noordcheschut 4 1 86

 Hier komt Wouter Bloem prima voor verdediger Kevin van Dalen opduiken om de bal door te koppen  (Foto: Albert Haaima) 

De Schutters hebben in de pauze ongetwijfeld te horen gekregen dat ze nog meer energie in de wedstrijd moesten stoppen. Verder ging de ploeg, nog mee dan in de eerste helft, het middenveld overslaan en werden alle ballen naar voren getrapt, waar inmiddels 4 a 5 mensen op alle ballen liepen. Het spel werd er niet beter door, maar er dreigde wel steeds gevaar.

vvWinsum noordcheschut 4 1 62

 Doelman Germen Bouwman pakt hier een hoge bal simpel uit de lucht  (Foto: Albert Haaima)

Ook onze ploeg kreeg mogelijkheden. Zo werd na  5 minuten Wouter Bloem goed diep gespeeld. Doelman Zinger kwam uit en dwong Wouter in een te moeilijke hoek, waardoor er niet echt een kans ontstond. Twee minuten later kwamen de Schutters gevaarlijk door het centrum op. Rijnald Vos legde de bal in het zestienmetergebied breed op de inkomende Melvin Mol, maar dit doorzag Stan Buikema goed die de bal nog net corner kon trappen. Die leverde niets op, maar een minuut later kregen onze gasten een vrije trap op rechts te nemen. Die werd scherp voor het doel getrapt door Melvin Mol op het hoofd van Danny Bouwman. Zijn kopbal ging, in kansrijke positie, net over de lat. In de tegenaanval kwam Wouter Bloem goed door over links. Hij legde de bal prima terug op de meegelopen Roy Streppel. Die raakte de bal, na een stuitje, maar half, waarna de bal voor de voeten kwam van Thomas Kauw. Die nam de bal wel vol op de pantoffel en streepte de bal hard en laag in de verre hoek: 3 – 0 met een kansloze doelman Zinger.

vvWinsum noordcheschut 4 1 118

 De niet zichtbare Thomas Kauw heeft zojuist afgedrukt: de bal gaat in de verre hoek en dat is de 3 - 0  (Foto: Albert Haaima)

Na een klein kwartier werd een vrije trap van links weer in het zestienmetergebied gepompt. De bal bleef na een luchtduel wat hangen en viel voor de voeten van Nick Koster. Die schoot van dichtbij in, maar Germen Bouwman wist de bal toch nog corner te tikken. Dat was een geweldige redding.

vvWinsum noordcheschut 4 1 127

 Germen Bouwman kan de doelpoging nog net beroeren en de bal corner tikken  (Foto: Albert Haaima)

Na een kwartier werd Flaviou Fatima uit voorzorg (lichte spierklachten) gewisseld. Dat was jammer, want Flaviou speelde, net als de afgelopen weken, een uitstekende pot, waarin hij zijn opponent(en) geen centimeter ruimte gunde. Nu schoof rechterverdediger Heinze Andringa naar links en viel Bauke Hoekstra in als rechtsachter.  In deze fase kregen de Schutters wat meer vat op ons spel en werden wij, meer dan we wilden, naar achteren gedrongen. Na ruim 20 minuten viel een verre ingooi, na een luchtduel, precies voor de voeten van Jos Kroezen. Die nam de bal ineens van zo’n meter of 10 van het doel op de pantoffel en schoot de bal hoog in de verre hoek. Doelman Germen Bouwman heeft de bal wel voorbij zien vliegen, maar kon er niet meer op reageren: 3 – 1.

vvWinsum noordcheschut 4 1 151

 Het schot van Jos Kroezen vliegt voor Germen Bouwman langs in de verre hoek: 3 - 1  (Foto: Albert Haaima)

Beide trainers gingen wisselen. Noordscheschut wisselde om nog meer power voorin te krijgen, en trainer Robert Bos wisselde om ons voorin wat dreigender te maken, met ook wat meer balbezit.

vvWinsum noordcheschut 4 1 161

Rogier Krohne had het lastig vanmiddag, maar gaat hier langs verdediger Robert Benjamins  (Foto: Albert Haaima)

Dat leek direct te lukken toen Heinze Andringa Wouter Bloem prima aanspeelde. Wouter speelde opponent Leon Vlietstra uit en kwam alleen voor doelman Wiebe Zinger. Wouter probeerde de bal in de lange hoek te schieten, maar de doelman kreeg er een handje tegenaan. De bal bleef voor het doel hangen, en een verdediger was net eerder bij de bal dan Thomas Kauw, waardoor de bal werd weggerost in plaats van dat deze in het lege doel geschoten kon worden.

vvWinsum noordcheschut 4 1 164

 Doelman Wiebe Zinger stopt een schot. Rogier Krohne is attent, maar zal de bal niet kunnen halen  (Foto: Albert Haaima)

Na ruim een half uur spelen in de 2e helft zag invaller Rick Schaaphok doelman Zinger ver voor zijn doel staan. Hij probeerde het, net over de middenlijn, met een strakke bal, maar de doelman kon de bal nog net plukken. Een paar minuten later stuurde Stan Buikema Wouter Bloem over links weg. Wouter ging door richting de achterlijn en gaf een voorzet, welke echter niet nauwkeurig was, waardoor deze mogelijkheid niets opleverde. Het spel werd er in deze fase niet beter op.

vvWinsum noordcheschut 4 1 190

 Doelman Germen Bouwman onderschept een lage voorzet  (Foto: Albert Haaima) 

Beide ploegen hadden met de krachten gesmeten en de meeste energie was al wel verspeeld. Noordscheschut kon niet meer en ook bij ons lukte niet veel meer. Toch ontstonden er nog wel kansen. Na een vrije trap van Stan Buikema controleerde Rick Schaaphok de bal goed op rechts. Hij ging door en legde de bal daarna breed in het zestienmetergebied op de in het centrum geheel vrijstaande Rogier Krohne. Rogier probeerde het ineens, maar miste, door een stuitje, de bal volledig. Vlak voor het einde van de wedstrijd kreeg onze ploeg nog een vrije trap aan de rechterzijde van het strafschopgebied te nemen. Stan plaatste zich achter de bal. Hij trapte de bal strak richting de 2e paal waar Rogier Krohne opdook en de bal in de kruising kopte: 4 – 1.

vvWinsum noordcheschut 4 1 204

Rogier Krohne knikt de strakke vrije trap van Stan Buikema hier van dichtbij binnen: 4 - 1  (Foto: Albert Haaima)

Zo eindigde deze stevige wedstrijd, die overigens in goede banen werd geleid door scheidsrechter Hans Noppers, in een keurige 4 – 1 overwinning. In een paar weken tijd klommen we van plek 11 ineens naar plek 4 op de ranglijst. Wel is het zo dat er slechts 3 punten verschil zijn tussen deze plekken 4 en 11. Het staat dus allemaal erg dicht bij elkaar. Ook verder onderin kruipen de ploegen steeds dichter naar elkaar toe. Het belooft nog een erg spannend competitieslot te worden.

Komende zaterdag spelen we tegen kampioenskandidaat Buitenpost. Ook de enige ploeg waarvan ik vond dat die echt beter was dan onze ploeg. Toch zitten wij in een goede fase. We kunnen het ook deze ploeg, als wij met dezelfde wedstrijdinstelling als de afgelopen weken spelen, echter wel lastig maken. Bij nog een nederlaag van Drachtster Boys kan Buitenpost, als zij van ons winnen, zaterdag kampioen worden. Dat moeten we maar niet laten gebeuren!

 

vv Winsum 1     - vv Noordscheschut                     4 – 1 (2 – 0)

18

1 – 0

Thomas Kauw

27.

2 – 0

Stan Buikema

54.

3 – 0

Thomas Kauw

66.

3 – 1

Jos Kroezen

89.

4 – 1

Rogier Krohne

 

Scheidsrechter: De heer Hans Noppers uit Meppel

Geel: Danny Bouwman, Nick Koster, Kevin van Dalen (Noordscheschut), Steffen Vader en Heinze Andringa (Winsum)

Rood: -

 

Opstelling Winsum

Doel:  Germen Bouwman

Achter: Heinze Andringa, Steffen Vader, Hans Zwakenberg, Flaviou Fatima (61. Bauke Hoekstra)

Midden:  Roy Streppel, Stan Buikema, Tim Hoff (73. Rick Schaaphok)

Voor:  Thomas Kauw, Rogier Krohne, Wouter Bloem

 

Opstelling: Noordscheschut 1

Doel:  Wiebe Zinger

Achter: Robert Benjamins (77. Ton Kamping), Leon Vlietstra, Kevin van Dalen, Roy Hooijer

Midden:  Dennis Hooijer, Danny Bouwman, Melvin Mol

Voor:  Nick Koster, Rijnald Vos (63. Aron Boer), Jos Kroezen

 

PS De helicopter van Podium-TV was in de lucht voor mooie beelden van de Healthy Ageing Tour 2018, maar helaas geen beelden van onze wedstrijd gezien

vvWinsum noordcheschut 4 1 97

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

HS