Onze hoofdmacht speelde vanmiddag de belangrijke thuiswedstrijd tegen Be Quick Dokkum. De ploeg van trainer/coach Henk Konings stond voor de wedstrijd één plekje boven ons, met 1 punt meer en 3 wedstrijden meer gespeeld. Onze trainer/coach Robert Bos koos vanmiddag voor dezelfde elf als de afgelopen week in Balk. Dat betekende dat de jonge Tim Hoff wederom op de bank begon. Onder prima weersomstandigheden werd er om iets na half drie afgetrapt op het droge en zanderige veld.

De eerste mogelijkheid van de wedstrijd was voor onze gasten met een vrije trap. Die werd door Richard Kempenaar in de muur getrapt. De eerste kans voor ons was er in de 4e minuut na een misser van Koen Blom. Wouter Bloem kon daarom alleen op doelman Eelke Kooistra afgaan. Wouter speelde de bal echter te ver voor zich uit, waardoor er een duel ontstond met doelman Kooistra. De bal caramboleerde naar rechts waar Thomas Kauw de bal oppikte en die goed neerlegde voor de vrijstaande Wouter Bloem.

vvWinsum Be Quick 4 0 5

 Doelman Eelke Kooistra ziet, na het duel met Wouter Bloem, de bal naar rechts caramboleren (Foto: Albert Haaima)

Die haalde van binnen het zestienmetergebied hard uit, maar de bal vloog over het doel. In de 10e minuut ging Aldert Hietkamp op links te gemakkelijk langs 2 man en liep door naar binnen. Daar loste hij van een te grote afstand een schot met rechts: makkelijke bal voor doelman Cedric Tillema. Een paar minuten later de eerste fatsoenlijk aanval van onze ploeg. Via een goede combinatie Stan Buikema-Wouter Bloem-Thomas Kauw kon de voorzet van de laatste nog net corner worden gewerkt, voordat Rogier Krohne gevaarlijk kon worden. Die corner werd door Marten Hoeksma slecht geraakt, maar hij had geluk dat de bal precies in de handen van zijn eigen doelman belandde. Na een klein kwartier kreeg Be Quick opnieuw een vrije trap te nemen iets buiten het strafschopgebied. Opnieuw werd de bal door Richard Kempenaar in de muur getrapt. De bal viel opnieuw voor de voeten van Kempenaar. Die gaf nu een voorzet welke door Folkert van Dongera wel ineens uit de lucht werd genomen, maar de bal ging hoog en ver naast.

vvWinsum Be Quick 4 0 10

 Rogier Krohne komt wel hoog, maar gebruikt het lichaam van verdediger Boele Terpstra  (Foto: Albert Haaima)

Een minuut later viel een verre bal van Heinze Andringa precies achter de Dokkumer defensie. Wouter Bloem pikte de bal op en ging richting het doel. Hij haalde vanuit de hoek van het zestienmetergebied hard uit: net voor langs. Iets later kapte Stan Buikema de bal uit een ingooi goed naar binnen. Hij liep door richting het zestienmetergebied en haalde uit met rechts: in de handen van doelman Kooistra. Twee minuten opnieuw een kans. Roy Streppel controleerde de bal goed in het zestienmetergebied en schoot hard op doel. De bal ging via een been van een verdediger net naast het doel: corner. Deze corner werd door Thomas Kauw hard en halfhoog voor het doel getrapt. Rogier Krohne kwam goed inlopen en raakte/verlengde de bal prima met de hak. De bal vloog precies bij de 2e paal binnen: 1 – 0 en een mooie goal.

vvWinsum Be Quick 4 0 42

 Rogier Krohne heeft de bal zojuist verlengd met de hak. De bal valt binnen bij de 2e paal: 1 - 0  (Foto: Albert Haaima)

vvWinsum Be Quick 4 0 43

 Rogier Krohne iets beter in beeld bij zijn eerste goal vanmiddag. Hij speelde een prima partij  (Foto: Albert Haaima)

De voorsprong was ook verdiend te noemen. In de beginfase was er evenwicht in het spel, maar de betere kansen waren wel voor ons geweest. Drie minuten later gaf Rogier Krohne een prima pass op Thomas Kauw, maar de buitenspel staande Wouter Bloem pikt de bal op en dat was niet handig: afgefloten. Iets later de herkansing: opnieuw een prima pass van Rogier op Thomas op rechts. Thomas liep door naar de achterlijn en gaf een lage voorzet op Wouter die echter goed werd onderschept door de attente doelman Kooistra. Na ruim een haf uur spelen verspeelde Ynte Koopal in het centrum van de verdediging de bal. Stan Buikema mocht alleen op doelman Kooistra aflopen. Stan speelde de doelman wel uit, maar kwam in een erg moeilijke hoek voor een doelpoging. Hij gaf daarom een voorzet bij de 2e paal, waar Roy Streppel goed opdook. Die wilde de bal nog controleren in plaats van direct af te drukken. De controle mislukte waarna doelman Kooistra alsnog kon ingrijpen. Een paar minuten later was het wel raak. Rogier had een prima passeeractie in huis binnen het zestienmetergebied en, uit zeker geen gemakkelijke hoek, poeierde hij de bal hard en hoog via de onderkant van de lat in het doel: 2 – 0 en opnieuw een prima goal.

vvWinsum Be Quick 4 0 78

 Hier rost Rogier de bal kneiterhard langs doelman Eelk Kooistra via de onderkant van de lat in het doel: 2 - 0  (Foto: Albert Haaima)

Vlak voor de pauze kregen de gasten ook nog twee mogelijkheden, maar bij beide doelpogingen van Aldert Hietkamp werd Cedric Tillema niet echt op de proef gesteld. Zo brak de rust aan met een lekkere 2 – 0 voorsprong in een wedstrijd waarin wij de beter voetballende ploeg waren en wij de gasten eigenlijk geen echte kans hebben gegund.

vvWinsum Be Quick 4 0 89

Rogier Krohne soepel langs tegenstander Boele Terpstra  (Foto: Albert Haaima)

Beide coaches wisselden niet in de pauze. Na een paar minuten leken wij gevaarlijk te worden nadat Rogier zich in het zestienmetergebied goed vrij speelde. Hij legde de bal breed op Wouter die er nog beter voor stond, maar die pass kon net worden onderschept: corner. Die werd goed verlengd naar de 2e paal waar Steffen Vader klaar stond. Steffen raakte de bal niet goed, maar werd zelf wel hard geraakt. Het spel mocht door van de rustig en goed leidende referee Souhuwat.

vvWinsum Be Quick 4 0 113

 Thomas Kauw dacht voldoende ruimte te hebben voor het schot, maar dat zal nog net worden geblokt  (Foto: Albert Haaima)

Na een klein kwartier verlengde Rogier de bal prima op de lopende Thomas Kauw op links. Thomas ging het zestienmetergebied in en wilde de laatste verdediger nog uitkappen, maar dat mislukte. In de 65e minuut gaf Rogier een pass op de diepgaande Thomas Kauw op rechts. Thomas liep door naar de achterlijn en legde de bal goed breed op Wouter Bloem in het centrum. Vanaf ongeveer de penaltystip haalde Wouter ineens uit, maar doelman Kooistra wist het schot te keren.

vvWinsum Be Quick 4 0 135

 Wouter Bloem kreeg een enorme kans, maar doelman Eelke Kooistra weet het schot uit het doel te houden  (Foto: Albert Haaima)

Iets later werd een vrije trap van Niels van Dalen net over het doel gekopt door Stan Buikema. Een minuut later een nog grotere kans. Uit een mooie trap van Steffen Vader controleerde Rogier Krohne de bal prima. Hij liep zijn tegenstander makkelijk voorbij en ging alleen op doelman Kooistra af. Die passeerde hij ook en hij wilde daarna in de draai de bal in het lege doel schieten, maar dat mislukte jammerlijk: de bal ging net over het doel. Een paar minuten later ging Wouter Bloem alleen op doelman Kooistra af uit een prima pass van Thomas Kauw. Wouter lobde de bal wel goed over de uitgekomen doelman, maar de bal hobbelde net naast het verlaten doel. Zo waren er vele kansen om de score al veel eerder op te voeren en het duel definitief te beslissen. Na een half uur spelen leek Thomas Kauw binnen het strafschopgebied te worden neergelegd, maar besloot scheidsrechter Souhuwat tot doorspelen. Een minuut later was het wel raak. Een verre uittrap van Cedric Tillema werd door de ingevallen Rick Schaaphok goed gecontroleerd doorgekopt op de diepgaande Rogier Krohne. Die had weinig moeite om doelman Kooistra in de verre hoek te passeren: 3 – 0 en de beslissing in de wedstrijd.

vvWinsum Be Quick 4 0 171

 Rogier Krohne schiet de bal goed langs doelman Kooistra in de verre hoek : 3 - 0  (Foto: Albert Haaima)

Een paar minuten later werd een verre trap door Rick Schaaphok gecontroleerd. Hij legde de bal breed op Wouter Bloem die in volle ren langs de laatste verdediger in het zestienmetergebied ging. Wouter werd daarbij geraakt en waar iedereen een fluitsignaal verwachtte, klonk die niet. Dat leek een onjuiste beoordeling.

vvWinsum Be Quick 4 0 194

 Doelman Kooistra keept attent vanmiddag en pakt de bal voordat Rick Schaaphok gevaarlijk kan worden  (Foto: Albert Haaima)

Een paar minuten later nog wel een goal. Na een vlotte combinatie tussen Wouter Bloem en Rick Schaaphok werd Roy Streppel in het zestienmetergebied aangespeeld. Doelman Kooistra kwam uit zijn doel en Roy probeerde daarom een lobje. De bal kon nog net worden beroerd door de doelman, maar de bal viel voor  de voeten van Thomas Kauw die daarna weinig moeite had om de bal in het lege doel te werken: 4 – 0.

vvWinsum Be Quick 4 0 202

 Thomas Kauw scoort de 4 - 0  (Foto: Albert Haaima)

In de 84e minuut ontstond eigenlijk de enige echte kans voor de gasten. Na een aanval over rechts werd aanvoerder Folkert van Dongera in het centrum aangespeeld. Die haalde vanaf de zestienmeterlijn hard uit, maar dit schot ging voorlangs de goal. Een minuut later volgde nog een enorme kans voor de thuisploeg. Wouter Bloem gaf een prima pass op Rick Schaaphok op rechts. Die ging buitenom langs zijn man en gaf een voorzet op Rogier Krohne bij de 1e paal. Doelman Kooistra kwam ook uit zijn doel en beide mannen misten de bal, waardoor die voor de voeten van Tim Hoff viel. Die dacht op zo’n 3 meter voor het lege doel de bal eventjes binnen te werken, maar hij kreeg de stuiterde bal nog over het doel.

Zo eindigde de wedstrijd in een dik verdiende 4 – 0 overwinning die geenszins geflatteerd was. Integendeel, als we iets zorgvuldiger waren geweest dan had de uitslag veel hoger kunnen zijn. Nee, van onze gasten hadden we vanmiddag niet veel  te duchten. We hebben maar amper een kans weggegeven, en dan kun je gewoon zeggen dat we het goed hebben gedaan. Komende zaterdag spelen we de uitwedstrijd tegen Drachtster Boys. Dat zal zeker een andere wedstrijd worden, maar met de instelling van vandaag is ook zo’n wedstrijd zeker niet op voorhand kansloos.

vv Winsum        - Csv Be Quick (D)                           4 – 0 (2 – 0)

20.

1 – 0

Rogier Krohne

36.

2 – 0

Rogier Krohne

75.

3 – 0

Rogier Krohne

83.

4 – 0

Thomas Kauw

 

Scheidsrechter: De heer Pascal Souhuwat uit Eelderwolde

Geel: Gert-Jan Koopmans, Boele Terpstra (Be Quick (D) en Wouter Bloem (Winsum)

Rood: -

 

Opstelling Winsum

Doel:  Cedric Tillema

Achter: Heinze Andringa, Steffen Vader, Niels van Dalen, Flaviou Fatima

Midden:  Roy Streppel, Hans Zwakenberg (73. Rick Schaaphok),  Stan Buikema

Voor:  Thomas Kauw (83. Tim Hoff), Rogier Krohne, Wouter Bloem

 

Opstelling: Be Quick Dokkum 1

Doel:  Eelke Kooistra

Achter: Boele Terpstra, Koen Blom, Ynte Koopal, Marten Hoeksma (69. Rindert Ykema)

Midden:  Rudolf Banga, Folkert van Dongera, Piet Raap

Voor:  Richard Kempenaar, Aldert Hietkamp (79. Aron Beintema), Gert-Jan Koopmans

 

HS