In een periode waarin op de voorgaande zaterdag nog geschaatst kon worden (met bovendien een ijzige wind) was de vorst nu uit de grond en waren het bijna voorjaarsachtige temperaturen en omstandigheden. De afgelopen periode was er ook één waarin er heel veel getraind moest worden buiten de eigen sportpark- en gemeentegrenzen op kunstgras en bijv. het Indoor Soccer Centrum en dat er in de avonduren diverse wedstrijden op kunstgras gespeeld zijn. Onze staf en selectie hebben er veel voor moeten doen om de groep niet alleen bezig te houden, maar zich vooral goed voor te bereiden voor de 2e seizoenshelft. Dan hoop je ook dat al die inzet vertaald wordt in resultaten.

Voor vandaag was het veld goed bespeelbaar, al zag het er nog niet uit als een mooie grasmat. Het leek wel een droge dorre vlakte, maar het veld was nog best redelijk vlak. Ook hier was goed werk geleverd door de accommodatieploeg!

Om iets over half drie kon er worden afgetrapt. In de 2e minuut ging Rogier Krohne er over links vandoor. Hij legde de bal prachtig achter de defensie langs van onze gasten d’Olde Veste ’54 uit Steenwijk, maar de bal kreeg net teveel vaart, waardoor Wouter Bloem de bal net niet lekker kon meenemen en er uiteindelijk slechts een corner restte. In deze beginfase was het van twee kanten wat aftasten zonder dat beide ploegen tot grote kansen kwamen.

vvWinsum dOlde Veste 2 1 4                                         Doelman Tom Holleboom plukt redelijk ongehinderd een corner uit de lucht (Foto: Albert Haaima)

vvWinsum dOlde Veste 2 1 7                                            Hier pakt Cedric Tillema een diepe vrije trap bij de 2e paal uit de lucht  (Foto: Albert Haaima)


In de 10e minuut leken onze gasten, na een afgeslagen aanval van onze ploeg, er snel en gevaarlijk uit te kunnen komen. Heinze Andringa kon, door snel naar binnen te komen, het onheil keren door resoluut in te grijpen. Na een klein kwartier spelen pikte Wouter Bloem de bal van de schoen van centrale verdediger Julian Zwoferink en zette het op een lopen. Waar een directe gang naar doelman Tom Holleboom van de gasten voor de hand lag, koos Wouter voor een breedtepass op Thomas Kauw. Hierdoor kreeg de Steenwijker defensie voldoende tijd voor een reorganisatie en was de mogelijkheid verkeken. Een minuut later leek opnieuw een mogelijkheid te ontstaan, nadat Rogier Krohne Wouter Bloem over links had diep gestuurd. Wouter legde de bal vanaf binnen het zestienmetergebied goed terug op Thomas Kauw, maar Thomas kreeg de bal in het zestienmetergebied net niet lekker mee door het vele zand, waardoor de bal soms stroef rolde.

vvWinsum dOlde Veste 2 1 21                                                   Wouter Bloem legt de bal terug op de inkomende Thomas Kauw  (Foto: Albert Haaima)

Na zo’n 20 minuten spelen kregen de gasten een vrije trap op de as van het veld op zo’n 35 meter te nemen. Aanvoerder Erwin van Luik posteerde zich achter de bal en schoot hard en strak op het doel waar goalie Cedric Tillema de bal net over de lat kon tikken.

vvWinsum dOlde Veste 2 1 34                                                      Doelman Cedric Tillema tikt de vrije trap van Erin van Luik (niet zichtbaar) over de lat  (Foto: Albert Haaima)

De gasten werden een paar minuten later opnieuw gevaarlijk na een goeie actie van de behendige Rochendy Constancia op rechts.  Die gaf vanaf de achterlijn een lage/harde voorzet op de inkomendeTarik Bourakba, maar Cedric Tillema was attent bij de 1e paal en pakte de voorzet.

vvWinsum dOlde Veste 2 1 44                                     Hier is Cedric Tillema erg attent bij een harde/lage voorzet van Rochendy Constancia op de inkomende Tarik Bourakba  (Foto: Albert Haaima)

Een minuut later had Tim Hoff een goeie actie op links. Hij speelde de geroutineerde Bas Grobbe makkelijk uit, maar werd net buiten het zestienmetergebied gestuit ten koste van een overtreding. Rogier Krohne ging achter de bal en trapte de bal hard richting de verre kruising. Doelman Holleboom had geluk dat de lopende Wouter Bloem de bal net achter op zijn hoofd kreeg, anders was hij kansloos geweest. Een minuut later had Rogier een fantastische balaanname uit een pass van achteren. In zijn aanname was hij zijn beide tegenstanders kwijt en stoomde op richting de achterlijn. Het balletje terug op Thomas Kauw was prima, maar Thomas kwam net niet goed uit en raakte de bal maar half. De bal viel voor de voeten van Wouter Bloem en die schoot uit een moeilijker hoek op goal. Via de keeper werd het een corner. De corner werd op doel gekopt door Hans Zwakenberg, maar een verdediger kon de bal op de lijn stoppen. De bal bleef wat hangen en Wouter Bloem en Tim Hoff zetten veel druk, maar de gasten hadden geluk dat de bal, bij het wegwerken, via het lichaam van Wouter Bloem net naast het doel belandde.

vvWinsum dOlde Veste 2 1 65                        Wouter Bloem en Tim Hoff komen iets te vroeg, want uiteindelijk zal Hans Zwakenberg (nr 13) de bal op doel koppen.... (Foto: Albert Haaima)

vvWinsum dOlde Veste 2 1 74                         De bal wordt op/voor de doellijn gestopt, maar blijft wat hangen..... uiteindelijk gaat de bal naast  (Foto: Albert Haaima)

Na ruim een half uur spelen kreeg onze hoofdmacht een ingooi en, niet voor het eerst en ook niet voor het laatst, werd de bal te simpel bij de tegenstander ingeleverd.  We kiezen hierbij te vaak voor een verre ingooi in plaats van voor balbezit. Tarik Bourakba ging er over links vandoor en speelde Rochendy Constancia diep aan. Bourakba sprintte door richting het centrum en kreeg de bal perfect aangespeeld door Constancia. Met een diagonale schuiver was ook Cedric Tillema kansloos en dat betekende de 0 – 1 en een hele mooie goal.

vvWinsum dOlde Veste 2 1 83                   De niet zichtbare Tarik Bourakba heeft de prima pass van Rochendy Constancia ge promoveerd tot goal: 0 - 1. Cedric Tillema is kansloos  (Foto: Albert Haaima)

Vlak voor de pauze kreeg Rogier Krohne nog 2 mogelijkheden. Eerst kwam hij goed naar binnen, maar op het moment dat hij wilde uithalen stuitte de bal net omhoog (schot naast) en in de allerlaatste minuut van de 1e helft kopte hij nog een corner over het doel. Zo brak de rust aan met een 0-1 achterstand.

Na de pauze kwamen er twee ongewijzigde ploegen terug op het veld. Het was helder met welke opdracht trainer/coach Robert Bos zijn ploeg het veld in had gestuurd: met volle kracht vooruit! Al in de eerste minuut werd Wouter Bloem met een omhaal over rechts weggestuurd door Rogier Krohne. De voorzet leek gevaarlijk te worden, maar een verdediger kreeg er nog net een voetje tegenaan: corner. In de 48e minuut was het wel raak. Heinze Andringa stuurde Wouter bloem opnieuw over rechts weg. Wouter ging op snelheid buitenom langs zijn man. De voorzet op de inkomende Rogier Krohne was niet helemaal perfect (iets achter Rogier), maar Rogier kreeg zijn voet toch nog achter de bal en schoot deze hard bij de 1e paal binnen: 1 – 1 en ook een prima goal.

vvWinsum dOlde Veste 2 1 98                             Met een uiterste inspanning wist Rogier Krohne zijn voet nog achter de bal te krijgen en deze op doel te krijgen voor de 1 - 1  (Foto: Albert Haaima)

Na deze sterke beginfase zakte onze hoofdmacht wat terug en werd het spel van beide kanten rommeliger. Coach Robert Bos wilde dat zijn ploeg weer wat verder vooruit zou voetballen en bracht aanspeelpunt voorin Rick Schaaphok voor middenvelder Tim Hoff. De invaller stuurde een tweetal minuten later met een slim passje Thomas Kauw diep. De situatie was kansrijk, maar de voorzet van Thomas op de geheel vrijstaande Rogier Krohne was onnauwkeurig, waardoor deze mogelijkheid als sneeuw voor de voorjaarszon verdween.

vvWinsum dOlde Veste 2 1 78                                                              Wouter Bloem vocht vinnige duels uit met Nick Spijker  (Foto: Albert Haaima)

Het trainersduo Blom/Brandsma van de gasten zagen het gevaar en bracht zelfs een dubbele wissel. Het was in deze fase echter de thuisploeg die domineerde en die onderweg leek naar een voorsprong. Eerst was het Roy Streppel die met een geweldige slalom in het zestienmetergebied kwam, en daar, alleen voor de keeper, duidelijk van achteren werd neergelegd. Waar alles en iedereen het had over een 100% strafschop, wuifde scheidsrechter Werkhoven het voorval weg als was het slechts een lastige vlieg.

vvWinsum dOlde Veste 2 1 143                           Roy Streppel wordt alleen voor doelman Holleboom van achteren binnen de lij nen neergelegd........(Foto: Albert Haaima)

De referee, die tot dit moment prima floot, raakte echter steeds meer van de leg, wat tot redelijk wat onbegrip leidde in en rond het veld. Een paar minuten later gaf invaller Bauke Hoekstra een strakke voorzet richting Rick Schaaphok. Die werd, onderweg naar de bal, binnen het zestienmetergebied fors in de rug geduwd, maar het arbitrale trio had opnieuw niets onreglementairs gezien. Aan de andere kant zag een ieder dat een voorzet van de gasten en iets later een kopbal uit een corner rechtstreeks naast/over ging, maar zag de arbiter een corner. Ja, zo kun je het jezelf niet makkelijk maken. In de 86e minuut kwamen de gasten er met een snelle counter gevaarlijk uit. Invaller Jorick Nils van der Galiën kwam goed over links door. Met nog één verdediger voor zich en met compaan Pim ter Voorde vrij voor het doel koos de Steenwijker voor een eigen actie. Hij ging buitenom en schoot hard en hoog richting de 1e paal. Doelman Cedric Tillema kwam goed uit en ranselde het schot naast. Dat was een belangrijke redding.

vvWinsum dOlde Veste 2 1 163                                      Doelman Cedric Tillema redt op het schot van Jorick Nils van der Galiën in de korte hoek (Foto: Albert Haaima)

In de 90e minuut, op het moment dat Rogier Krohne geblesseerd naar het gras ging wegens een overstrekte knie, gaf Rick Schaaphok een geweldige pass dwars door de defensie op de diepgaande Wouter Bloem. Wouter won het sprintduel en schoof de bal beheerst diagonaal in de hoek langs doelman Tom Holleboom en dat was de hele belangrijke 2 – 1 en bijna een kopie van de goal van onze gasten.

vvWinsum dOlde Veste 2 1 186                                                               Hier de belangrijke 2 - 1 van de niet-zichtbare Wouter Bloem  (Foto: Albert Haaima)

In de blessuretijd kregen de Steenwijkers nog een vrije trap te nemen op zo’n 20 meter voor het doel. Justin Tom posteerde zich achter de bal. De bal ging hard en laag richting de 1e paal, maar Cedric Tillema toonde zich opnieuw attent door deze bal te stoppen.

vvWinsum dOlde Veste 2 1 202                                          De lage/harde vrije trap van Justin Tom (nr 6) wordt gekeerd door Cedric Tillema  (Foto: Albert Haaima)

Zo eindigde deze wedstrijd in een zeer belangrijke overwinning. Komende zaterdag spelen we de altijd lastige uitwedstrijd tegen Balk. Met de wedstrijdinstelling van vandaag kunnen we het ook Balk lastig maken. Ik zie er naar uit!


vv Winsum  -  d’Olde Veste ’54                                2 – 1 (0 – 1)

37.

0 – 1

Tark Bourakba

64.

1 – 1

Rogier Krohne

79.

2 – 1

Wouter Bloem

 

Scheidsrechter: De heer Rutger Vredevoogd uit Drachten

Geel: Rick Schaaphok (Winsum)

Rood: -


Opstelling Winsum

Doel:  Cedric Tillema

Achter: Heinze Andringa (58. Bauke Hoekstra), Steffen Vader, Niels van Dalen, Flaviou Fatima

Midden:  Roy Streppel, Hans Zwakenberg (83. Stan Buikema), Tim Hoff  (66. Rick Schaaphok)

Voor:  Thomas Kauw, Rogier Krohne, Wouter Bloem


Opstelling: d’Olde Veste ’54 1

Doel:  Tom Holleboom

Achter: Bas Flobbe, Julian Zwoferink, Erwin van Luik, Nick Spijker

Midden:  Justin Tom, Nick Kuiper (70. Pim ter Voorde), Patrick de Vente

Voor:  Tarik Bourakba, Sjorick Bootsma (70. Jorick Nils van der Galiën), Rochendy Constancia


HS