Onze hoofdmacht mocht vanmiddag aantreden in Leek tegen de Christelijke voetbalvereniging Vlug En Vaardig. Voor beide ploegen een belangrijke wedstrijd, want beide ploegen spelen onderin tegen in elk geval een nacompetitieplek. De thuisploeg stond net boven deze streep, maar onze jongens stonden en staan op plek 13 en dat zou betekenen: nacompetitie. Natuurlijk, we hebben nog 2 wedstrijden tegoed en er zijn nog veel wedstrijden te spelen, maar…… de punten komen tot nu nog niet al te makkelijk binnen. Niet alleen onze hoofdcoach Robert Bos kon niet beschikken over zijn voltallige selectie in verband met een aantal blessuregevallen, dit gold eveneens voor coach Luitzen Nijboer van onze gastheren van vanmiddag. De wedstrijd zou vanmiddag om 15:00 uur beginnen, maar plannen en klokkijken is kennelijk niet het sterkste punt in Leek, want het was nog ruim 20 minuten later voordat de wedstrijd daadwerkelijk kon beginnen op de kunststof sprieten van het sportpark Oostindië.

De thuisploeg had in de laatst gespeelde competitiewedstrijd koploper Drachtster Boys van de mat gespeeld en had daar veel vertrouwen uit geput. Al in de eerste minuut zette het een aanval op over rechts, waarna rechtsachter Mats Woldhuis een voorzet gaf richting de rand van het zestienmetergebied voor het doel. Spits Rense Dijk timede goed, maar de kopbal was van te grote afstand en dus een erg makkelijke prooi voor Cedric Tillema, die vanmiddag een erg rustige middag zou hebben, al moest die wel een paar keer erg attent zijn bij de lange ballen op de snelle Jeffrey Visser.  Na 6 minuten spelen onderschepte Heinze Andringa een pass op de VEV-spits Marco Soeten. Heinze stoomde op over rechts, passeerde 2 man op power en speelde daarna de bal in het centrum op Rogier Krohne. Rogier dacht en handelde veel sneller dan de beide centrale verdedigers van de thuisploeg en ging er razendsnel vandoor richting het doel van Danny Blaauwwiekel . Zoals van een ervaren spits mag worden verwacht had hij weinig moeite om de bal langs de doelman in de verre hoek te schuiven: 0 – 1 en een hele mooie opsteker.

vvVEV 67 vvWinsum 03 3                                                                                Rogier Krohne onderweg naar de goal....... (Foto: Albert Haaima)


vvVEV 67 vvWinsum 03 8                                                                          Rogier heeft hier zojuist de 0 - 1 gescoord  (Foto: Albert Haaima)                        

Een paar minuten later leek VEV gevaarlijk te worden met een lange bal op spits Visser, Cedric Tillema leek de snelheid van Visser te onderschatten, maar kon de bal toch nog net corner tikken. De thuisploeg voetbalde niet onaardig, maar bij pogingen om dit door te zetten tot het Winsumer doel strandde het steeds op de prima spelende Winsumer defensie. Rick Schuring probeerde het daarom maar eens van afstand, maar het schot ging ver naast. Na ruim 20 minuten probeerde Thijs Tjoelker het ook en deze poging was veel beter, maar het naar binnen draaiende schot vloog net voorbij de verre kruising.

vvVEV 67 vvWinsum 03 21                                 Wouter Bloem is over links doorgebroken en geeft een voorzet, maar bereikt geen medespelers  (Foto: Albert Haaima)

Winsum liet de thuisclub op de eigen helft spelen, maar hield de rijen gesloten als de middenlijn werd gepasseerd en loerde op de counter. Na een minuut of 25 stuurde Rogier Krohne Thomas Kauw op rechts diep. Thomas stoomde op richting de achterlijn en gaf een voorzet op de inkomende Wouter Bloem, maar de bal kon nog net worden verdedigd. Na een klein half uur een slordigheidje van Niels van Dalen die de bal zomaar inleverde bij Thijs Tjoelker. Die passte direct op Jeffrey Visser die over links door ging. De voorzet vanaf de achterlijn kon nog net door de goed spelende Flaviou Fatima worden weggekopt voordat Rense Dijk gevaarlijk kon worden. 

vvVEV 67 vvWinsum 03 38                           Cedric Tillema had geen hele moeilijke middag. Met dit soort voorzetten/corners heeft hij geen problemen  (Foto: Albert Haaima)

Aan de andere kant combineerden Tim Hoff en Rogier Krohne kort en prima. Rogier kwam op links bij de zijlijn vrij en passte de bal prima achter de Leekster defensie langs naar de op rechts opkomende Thomas Kauw. Thomas leek vanaf de rand van het zestienmetergebied een goede schietkans te hebben, maar dacht dat de meegelopen Roy Streppel er nog beter voor stond. De pass was echter onnauwkeurig en zo ging deze mogelijkheid in rook op.

vvVEV 67 vvWinsum 03 50                           Wouter Bloem heeft op doel geschoten, maar hier kan doelman Danny Blaauwwiekel redding brengen  (Foto: Albert Haaima)

Na zo’n 35 minuten spelen mocht Tim Hoff vanaf rechts en halverwege de helft van VEV een vrije trap nemen. De bal werd mooi strak en indraaiend richting de 2e paal getrapt waar Steffen Vader goed opdook. Steffen probeerde de bal met de voet te raken, waar een kopbal misschien meer voor de hand leek. Nu werd de bal niet geraakt en ging die net voorlangs de 2e paal naast.

vvVEV 67 vvWinsum 03 59                      Steffen Vader probeert de vrije trap van Tim Hoff bij de 2e paal in te tikken, maar kan de bal niet raken  (Foto: Albert Haaima)

Vlak voor de pauze gaf Rogier nog een fijn balletje op Wouter Bloem. Wouter had nog één man voor zich, en de situatie leek kansrijk , maar de actie mislukte en dus ontstond er geen kans. Zo brak de rust aan met een 0 – 1 stand, die absoluut verdiend was.

Ook coach Luitzen Nijboer was kennelijk erg ontevreden over de prestatie van zijn team, want hij wisselde in de pauze maar liefst 3 man. Hij wilde hierdoor iets forceren, maar dat kwam in het verdere verloop van de wedstrijd niet uit de verf. Een paar minuten na de pauze was Wouter Bloem slimmer en sneller bij een ingooi dan opponent Robin Elderman. Wouter stoomde op richting het doel, maar schoot veel te vroeg (over), waar het doorlopen en het kiezen van een hoek of het uitspelen van de keeper meer voor de hand lag.

vvVEV 67 vvWinsum 03 87                                 Wouter Bloem loopt Robin Elderman er uit maar schiet de bal van te ver over het doel  (Foto: Albert Haaima)

Na slecht uitverdedigen na een Leekster corner kreeg Marco Soeten een schietkans, maar het schot ging (ver) naast.

vvVEV 67 vvWinsum 03 97                               Flaviou Fatima speelde een prima wedstrijd en jaagt hier Rick Schuring op  (Foto: Albert Haaima)

Nee, VEV’67 had het vanmiddag niet. Na een kleine 20 minuten spelen trapte keeper Danny Blaauwwiekel de bal zomaar in de voeten van Tim Hoff. De Winsumer jongeling pakte dit cadeautje dankbaar uit en schoof de bal van een meter of 25 in het lege doel: 0 – 2 en dit was eigenlijk al de beslissing in de wedstrijd.

DSC00010              Doelman Danny Blaauwwiekel slaat de handen voor de ogen na zijn foutieve pass. De niet zichtbare Tim Hoff heeft hier de 0 - 2 gescoord  (Foto: Albert Haaima)

De thuisploeg geloofde niet meer in een resultaat en voor ons ontstonden meerdere mogelijkheden. Eerst kopte Rogier uit een corner bij de 2e paal net over het doel en iets later werd Wouter Bloem over rechts weggestuurd. De voorzet ging naar de vrijlopende Rogier Krohne achter de 2e paal. Rogier nam de bal ineens uit de lucht op de pantoffel: in het zijnet.

DSC00021                          Rogier Krohne neemt de voorzet van Wouter Bloem ineens op de pantoffel: zijnet  (Foto: Albert Haaima)


Een paar minuten later was het wel raak. De net ingevallen Bauke Hoekstra werd door Rogier over rechts diep gespeeld. Bauke liep door tot de zestienmeterlijn en schoot op doel. De bal werd geblokt door een voet van een verdediger, maar viel voor de voeten van de meegelopen Rogier. Die haalde van zo’n 20 meter van het doel ineens en hard uit: de bal vloog laag in de verre hoek. Doelman Blaauwwiekel was kansloos en betekende dus de 0 – 3.


DSC00037                           De niet zichtbare Rogier Krohne schiet de bal in de verre hoek tegen de touwen: 0 -3  (Foto: Albert Haaima)

Na deze definitieve beslissing waren er nog wat mogelijkheden (voor beide ploegen), maar gescoord werd er niet meer. Scheidsrechter Vredevoogd, die niet altijd even consequent floot, gaf de ietwat gefrustreerde Jeffrey Visser binnen een minuut 2x een gele kaart en dat was niet nodig en paste ook niet in de wedstrijd. Vlak voor tijd maakte Niels van Dalen zijn tweede foutje en dat bood Marco Soeten een grote kans, maar Cedric Tillema wist de eretreffer voor de Leekster te voorkomen door de bal fantastisch uit de hoek te tikken.

DSC00053                                                       Cedric Tillema tikt het schot van Marco Soeten (nr 9) buiten de palen (Foto: Albert Haaima)

Zo eindigde de wedstrijd in een keurige en dik verdiende 0 – 3 overwinning. Komende zaterdag spelen we een uitwedstrijd tegen PKC’83 (14:30 uur) en daarna volgen 2 thuiswedstrijden tegen resp. vv Groningen (3 maart om 14:30 uur) en d’Olde Veste (10 maart om 14:30 uur).

Cvv VEV ‘67 1 – vv Winsum        0 – 3 (0 – 1)

06.

0 – 1

Rogier Krohne

64.

0 – 2

Tim Hoff

79.

0 – 3

Rogier Krohne

 

Scheidsrechter: De heer Jeroen Vredevoogd uit Roden

Geel: Jorno Broeders en Jeffrey Visser (2x) (VEV’67) en Tim Hoff (Winsum)

Rood: -


Opstelling: Cvv VEV ‘67

Doel: Danny Blaauwwiekel

Achter: Mats Woldhuis, Wessel van der Galiën, Robin Elderman, Jorno Broeders (46. Joachim Wiegman)

Midden:  Rick Schuring, Jacob Tjoelker, Thijs Tjoelker (46. Arjan Veenstra)

Voor:  Jeffrey Visser, Rense Dijk (46. Alex Goos), Marco Soeten


Opstelling Winsum

Doel:  Cedric Tillema

Achter: Heinze Andringa, Steffen Vader, Niels van Dalen, Flaviou Fatima

Midden:  Roy Streppel, Hans Zwakenberg, Tim Hoff (76. Bauke Hoekstra)

Voor:  Thomas Kauw (84. Reinder Haaksema), Rogier Krohne, Wouter Bloem (86. Deshly Storm)


HS