Na de bekeruitschakeling tegen Grijpskerk was het deze keer de trotse koploper Drachtster Boys die te gast was op ons sportpark. De equipe onder leiding van oud Viboa-trainer Hans van der Ploeg zou een zware middag gaan beleven.

In de beginfase kon het publiek zien dat er wel wat kwaliteit in de selectie van de Boys zit. De tegenstander voetbalde wat makkelijker en wist een aantal keren vrij dicht in de buurt van ons doel te komen. Wij stelden hier trouwens wel een aantal gevaarlijke tegenstoten tegenover. Gaandeweg kwamen we steeds beter in de wedstrijd, wat met name te danken was aan een voorbeeldige inzet. Vol energie werden de duels opgepakt. Eindelijk konden we weer het vv Winsum zien dat net als vorig seizoen het elke tegenstander moeilijk maakte.

Zuur was het dan ook, dat we door een zeer ongelukkig moment van goalie Germen Bouwman op achterstand kwamen. Hij liet een bal door zijn handschoenen glippen, waarna het een koud kunstje was voor de Drachtster Boys-spits om te scoren. We gingen niet bij de pakken neerzitten en wisten steeds meer grip op de wedstrijd te krijgen. Dit leverde een paar goede kansen op, waarbij maar weer eens bleek dat het ook vaak niet meezit bij een ploeg die de punten hard nodig heeft.

De rust ging derhalve in met een 0-1 achterstand. In de kleedkamer was er nog voldoende vertrouwen in een goede afloop. We voelden dat we ons goed in de wedstrijd hadden geknokt en dat we mentaal klaar waren om de jacht op een tegentreffer te openen.

Met dezelfde goede strijdwijze werd de wedstrijd hervat. Drachtster Boys wankelde steeds meer en de verdiende gelijkmaker hing in de lucht. Helaas viel deze gelijkmaker niet, ondanks een aanvallende wissel met Maikel Hoormann voor Bauke Hoekstra. Er waren hachelijke momenten in het strafschopgebied van de tegenstander, maar het ontbrak aan geluk en kalmte voor de goal. Zo stond na het laatste fluitsignaal nog steeds de 0-1 op het scorebord. Zonde, maar wel een nederlaag met perspectief.

Volgende week tegen Zeerobben kunnen we in Harlingen tonen dat we met eenzelfde instelling de strijd aangaan. Wie weet levert het deze keer dan wel de punten op waar we zo naar op zoek zijn.

Harry Postema

Opstelling vv Winsum:

Doel: Germen Bouwman

Verdediging: Niels van Dalen, Marcel Pannekoek, Heinze Andringa, Bauke Hoekstra (Maikel Hoormann)

Middenveld: Thomas Kauw, Roy Streppel, Stan Buikema, Tim Hoff

Aanval: Rogier Krohne, Wouter Bloem