Opnieuw een voorsprong, opnieuw meer kansen dan de tegenstander, en opnieuw niet met de volle winst van het veld. Wat gaat er niet goed met onze hoofdmacht? Vragen zijn makkelijker gesteld dan beantwoord. Vanmiddag kregen we opnieuw het deksel op de neus in de slotfase van de wedstrijd. Waar onze gasten de gehele wedstrijd eigenlijk niets hadden in te brengen en eigenlijk maar één  uitgespeelde kans hebben gehad, wisten ze deze enige echte kans wel tegen de touwen te schieten. Het was vanmiddag niet dat we een fantastische wedstrijd hebben gespeeld. Nee, zeker niet. Het spel was bij vlagen aardig, maar niet geweldig; we waren onrustig in balbezit, maar we hadden wel controle over de tegenstander. We gaven weinig tot niets weg, maar de enige kans die we weggaven kostte ons wel direct 2 punten. Ja, we zitten in een fase waarin het niet echt meezit.
Inmiddels is het een feit dat we nog steeds in het linker rijtje staan, maar dat we ook slechts één punt boven de ploegen staan die om een nacompetitieplek spelen. De verschillen naar onderen zijn erg  klein, terwijl het verschil naar boven al redelijk groot is. Is dit nu de plek waar we horen? Nee , dat denk ik niet, maar misschien zie ik het teveel door een te gekleurde bril.
We begonnen vanmiddag goed. In de 2e minuut van de wedstrijd zetten Tim Hoff en Rogier Krohne een goede combinatie op over links. Tim kwam vrij in de hoek van het zestienmetergebied en loste een venijnig schot dat door de ervaren doelman Hessel Altenburg wel gekeerd, maar niet gecontroleerd kon worden. Helaas was niemand alert om de rebound tegen de touwen te schieten. Een paar minuten later gaf Rogier Krohne een prima steekpass op Thomas Kauw op rechts. Het schot van Thomas kon door goalie Altenburg bij de 1e paal tot corner worden verwerkt.

vvWinsum Balk 1 1 007 kopieDoelman Hessel Altenburg weet het schot van Thomas Kauw (deels zichtbaar rechts) tot corner te verwerken (Foto: Albert Haaima)

De corner werd uitverdedigd, maar opgevangen door Marcel Pannekoek. Diens schot werd met de hand binnen de lijnen van het zestienmetergebied geblokkeerd, maar referee Jeroen Vredevoogd beoordeelde dit niet als strafbaar hands. De afvallende bal werd nu door Roy Streppel  op de pantoffel genomen, en opnieuw geblokt door een hand van een verdediger (op hoofdhoogte) op de rand van het zestienmetergebied, maar opnieuw volgde geen fluitsignaal. Aan de andere kant stoomde Hette-Pieter Wink van Balk vanuit het middenveld op en loste een schot dat, half geblokt door Roy Streppel, net naast de goal van Germen Bouwman viel.

vvWinsum Balk 1 1 017 kopieHet half geblokte schot van Hette-Pieter Wink valt net naast de Winsumer goal. Doelman Germen Bouwman kan de bal niet bereiken  (Foto: Albert Haaima)

Twee minuten later had Rogier Krohne een prima actie aan de rechterzijde.  Zijn voorzet werd opgevangen door Wouter Bloem achter de 2e paal. Zijn voorzet kon door doelman Altenburg nog net met  één handje worden beroerd, waardoor Rick Schaaphok er net niet bij kon.

vvWinsum Balk 1 1 026 kopieDoelman Hessel Altenburg krijgt nog net één handje tegen de bal, waardoor de niet zichtbare Rick Schaaphok de bal niet kan inkoppen  (Foto: Albert Haaima)

In deze fase van de wedstrijd was het spel van beide kanten overigens erg onrustig. Na ruim 20 minuten spelen probeerde Wybren Altenburg zijn tegenstander door de lucht te passeren. De bal werd nu getoucheerd door een langs het lichaam hangende Winsumer hand, maar nu floot referee Vredevoogd wel. De vrije trap op een kleine 20 meter voor het Winsumer doel werd door Beerend Altena in de muur geschoten. Na een klein half uur spelen kreeg Winsum een vrije trap. Die werd voor het doel getrapt waarna de kopbal van Marcel Pannekoek werd geblokt. De bal viel, op de rand van het zestienmetergebied, voor de voeten van Rogier Krohne. Die kapte zijn man uit, en schoot met links geplaatst op het doel. Doelman Altenburg was geklopt, maar verdediger Beerend Altena kon de bal  nog net via de lat over koppen. Scheidsrechter Vredevoogd gaf........ een doeltrap. Onbegrijpelijk!

vvWinsum Balk 1 1 024 kopieRogier Krohne in duel met Ivar Klijnsma  (Foto: Albert Haaima)

Na ruim een half uur spelen gaf Niels van Dalen een prima pass op Rogier Krohne. Die draaide op rechts goed naar binnen en gaf de bal daarna direct door op de buitenom sprintende Bauke Hoekstra. De voorzet van Bauke was perfect: Wouter Bloem kopte ook prima in en doelman Hessel Altenburg was kansloos: 1 – 0 .

vvWinsum Balk 1 1 069 kopieWouter Bloem (nr 9) heeft de perfecte voorzet van Bauke Hoekstra prima naar de grond bij de 1e paal binnen gekopt. Doelman Altenburg is kansloos: 1 - 0  (Foto: Albert Haaima)

Drie minuten later gaf Heinze Andringa een prima pass op de diepgaande Thomas Kauw op links. Diens lage voorzet ging naar de 1e paal waar Rick Schaaphok opdook. Rick raakte de bal niet vol, waardoor deze kans verloren ging. Een minuut later kwam Thomas goed door over rechts. Zijn voorzet eindigde achterin het zestienmetergebied waar Rick Schaaphok de bal goed controleerde. Rick kapte goed naar binnen en schoot…….net over. Dit was de laatste kans voor de pauze.

Na de pauze twee ongewijzigde ploegen. Direct na de pauze kreeg Balk een corner te nemen. De bal werd verlengd door onze defensie, maar opgevangen door Pieter Wijnja. Diens schot vanaf de rand van het zestienmetergebied kon door Germen Bouwman worden gered ten koste van een corner. Na een klein kwartier in de 2e helft kopte Rogier Krohne een corner van Tim Hoff op doel, maar doelman Altenburg stond goed opgesteld en kon de bal onder de lat weg plukken. Een paar minuten later dook Rogier na een corner van Tim goed op bij de 1e paal, maar viel de bal net achter de lat. Een minuut later ging Rogier goed door over links. Zijn lage voorzet leek makkelijk te kunnen worden ingeschoten door Wouter Bloem, maar doelman Hessel Altenburg kon het schot toch nog met een voet keren.

vvWinsum Balk 1 1 108Doelman Hessel Altenburg kan het lage schot van Wouter Bloem van dichtbij op de voorzet van Rogier Krohne toch nog met een voet keren.....  (Foto: Albert Haaima)

De rebound viel voor de voeten van Thomas Kauw, maar diens schot kon door een verdediger net worden geblokt. Zo zat het ook niet mee. Na ruim 20 minuten spelen verplaatste Rick Schaaphok het spel prima van links naar rechts. Thomas Kauw stuurde Wouter Bloem diep. Zijn voorzet viel precies voor het hoofd van Heinze Andringa, maar de kopbal ging net over de goal. Drie minuten later een vergelijkbare situatie. Nu werd een strakke voorzet gegeven door Bauke Hoekstra en kwam Rick Schaaphok goed voor zijn man. Zijn kopbal in kansrijke positie kon nu door doelman Hessel Altenburg worden gekeerd. Een paar minuten later volgde een vlotte aanval over rechts. Wouter Bloem bereikte de achterlijn, maar nu was de voorzet onnauwkeurig. Na een klein half uur spelen kreeg Balk zomaar een vrije trap te nemen in het midden van het veld op zo’n 20 meter van het doel. Pistis Nzoko trapte de bal hard in de muur. Een paar minuten later kreeg Heinze Andringa zomaar een vrije trap tegen, terwijl er niets gebeurde. De vrije trap aan de rechterzijde ter hoogte van de zestienmeterlijn werd door Pistis Nzoko hoog voor de pot getrapt. De kopsterke Ivar Klijnsma kopte de bal prima richting de 2e paal, maar Rogier Krohne lette goed op en kopte de bal voor de lijn over de eigen goal. Direct hierna had Rick Schaaphok een prima actie aan de linkerzijde. Hij ging langs 2 man en stuurde Thomas Kauw over links weg. Thomas kapte naar binnen en schoot:  via een verdediger naast de goal. De corner werd achter de 2e paal getrapt en daar gecontroleerd door Rick Schaaphok. Ook hij kwam goed naar binnen en schoot: redding Balk-doelman.

vvWinsum Balk 1 1 160Rick Schaaphok controleeert de voorzet met de borst en zal zijn opponent binnendoor passeren. Het schot wordt gepareerd door de goede Balk-doelman  (Foto: Albert Haaima)

Een minuut later gaf Rick een balletje op de diepgaande Rogier Krohne, maar nu was doelman Hessel Altenburg alert. Hij kon de bal net wegwerken voordat Rogier gevaarlijk kan worden.
vvWinsum Balk 1 1 167Doelman Altenburg is attent bij het passje van Rick Schaaphok op Rogier Krohne  (Foto: Albert Haaima)

Vlak voor het einde van de wedstrijd mocht Pieter Wijnja zomaar over links doorkomen. Wijnja ging door naar de achterlijn en gaf de bal terug op de meegelopen Wybren Altenburg. Die had weinig moeite om vanaf de doelgebiedlijn de bal tegen de touwen te schieten: 1 – 1. Werkelijk ongelooflijk hoe makkelijk we dat toelaten! Vlak voor het einde van de wedstrijd had invaller Maikel Hoormann een goeie actie tussen 2 man. De pass op links op Rick Schaaphok was prima. De voorzet kwam voor de voeten van Wouter Bloem die de bal wel vol raakte, maar de bal ging voorlangs het doel over de zijlijn. Een balaanname met een voorzet lag hierbij veel meer voor de hand.

vvWinsum Balk 1 1 182Rogier Krohne probeert de bal binnen te houden, maar deze zal toch de achterlijn passeren. Zoals vaker vanmiddag was het ook hier: net niet....  (Foto: Albert Haaima)

Vlak voor het einde van de wedstrijd werd een vrije trap door Rogier Krohne op links goed gecontroleerd. Rogier ging langs zijn man naar de achterlijn en gaf een lage harde voorzet. De ervaren doelman Altenburg anticipeerde goed en pakte de voorzet attent. Zo eindigde deze zeker ook niet hoogstaande wedstrijd in een opnieuw teleurstellend resultaat. Ons eigen spel was te onrustig, maar we gaven weinig weg en creëerden zeker een aantal kansen.

Komende zaterdag krijgen we de lastige uitwedstrijd tegen d’ Olde Veste ’54 uit Steenwijk. Ook deze goed voetballende ploeg heeft tot heden veel moeite om wedstrijden winnend af te sluiten. Komend weekend is wel een wedstrijd om aan te haken bij de middenmoot of om voorlopig te spelen in de onderste regionen van deze 1e klasse. Beide teams zullen dit laatste zeker willen voorkomen. De wedstrijd begint zaterdag om 15:00 uur.

vv Winsum 1  -  vv Balk                1 – 1 (1 – 0)

34.

1 – 0

Wouter Bloem

88.

1 – 1

Wybren Altenburg

     
Scheidsrechter: De heer Jeroen Vredevoogd uit Groningen

Geel: Hette-Pieter Wink (vv Balk) en Maikel Hoormann (vv Winsum)

Rood: -


Opstelling Winsum

Doel:  Germen Bouwman

Achter: Bauke Hoekstra, Marcel Pannekoek, Niels van Dalen, Heinze Andringa

Midden:  Thomas Kauw, Roy Streppel, Tim Hoff (70. Maikel Hoormann)

Voor:  Wouter Bloem, Rogier Krohne, Rick Schaaphok


Opstelling: Balk

Doel: Hessel Altenburg

Achter: Harm-Jan de Jong, Beerend Altena, Ivar Klijnsma, Folkert Bakker

Midden:  Hette-Pieter Wink, Pistis Nzoko, Wiebe-Rein Kuiper

Voor:  Pieter Wijnja, Wybren Altenburg, Marnix Zeldenrust (64. Erik Mast)


HS