Vanmiddag moest onze hoofdmacht spelen op sportpark Wiarda in Goutum (Leeuwarden). Zoals elke keer als wij daar komen waait er een stevige bries; nu recht over het veld. Verder was het best prima weer, maar op de tribune was het best fris. Trainer Bert Hollander had basiskracht Joni Greogoria om disciplinaire redenen naar de bank verwezen. Trainer Robert Bos had, om diverse redenen, flink lopen sleutelen aan zijn formatie. In vergelijking met de afgelopen week speelde 3 nieuwe namen in de basis en hadden nog eens 3 man een andere positie in het team. Ondanks deze mutaties begon onze ploeg goed aan de wedstrijd. In de 4e minuut combineerden we met 3 man door de bal steeds 1x te raken vlot door de defensie van de thuisploeg. De eindpass was op Maikel Hoormann die alleen op doelman Wilpstra leek af te gaan, maar binnen het strafschopgebied aan het shirt werd vastgehouden, waardoor  het geen kans werd. Iedereen verwachtte een fluitsignaal, maar scheidsrechter Robert de Wit had vanmiddag zeker niet zijn beste dag en had het kennelijk niet gezien. In de 10e minuut liet oud-prof Bob Scheepers zien nog een aardig balletje te kunnen trappen. Hij kreeg op links in onze defensie teveel ruimte, kwam naar binnen en probeerde de bal in de verre hoek te krullen. Germen Bouwman redde fantastisch door de bal uit de kruising te tikken.

Blauwwit vvWinsum 2 1 006De niet zichtbare Bob Scheepers heeft zojuist afgedrukt, maar Germen Bouwman heeft de bal uit de kruising getikt: corner. (Foto: Albert Haaima)

De korte corner werd daarna achter de 2e paal gelegd, waar Floris Boonstra ongedekt mocht inkoppen. We mochten niet mopperen dat hij de bal aan de buitenkant in het zijnet kopte. Na een klein kwartier stuurde Rogier Krohne Thomas Kauw over rechts weg. Thomas haalde de achterlijn en gaf de bal voor. Wouter Bloem was geheel vrij bij de 1e paal maar de voorzet was te scherp en kon daarna door Jaap Oostra corner worden gekopt voordat Rick Schaaphok gevaarlijk kon worden.

Blauwwit vvWinsum 2 1 015Wouter Bloem heft de handen in de lucht na de voorzet van Thomas Kauw die aan hem voorbij gaat  (Foto: Albert Haaima)

De corner werd door Rogier Krohne goed doorgekopt, maar viel net verkeerd.

Blauwwit vvWinsum 2 1 022Ook hier gaat onnauwkeurigheid ons parten spelen. Wel een overtal, maar het levert geen mogelijkheid op  (Foto: Albert Haaima)

Waar het wachten eigenlijk was op een goal aan onze kant, viel die aan de andere kant. Stefan Kempenaar loste een schot dat eigenlijk kansloos was, maar de bal flipte door de handen van Germen Bouwman en dat betekende de 1 – 0.

Blauwwit vvWinsum 2 1 026Uit het niets scoort Blauw Wit de 1 - 0; doelman Germen Bouwman kan niet geloven dat dit hem is overkomen  (Foto: Albert Haaima)

Hierna brak een fase aan dat wij het even kwijt waren. Eerst kwam Kayin Kleefstra in schietpositie, maar kon Thomas Kauw de schietpoging van dichtbij nog net blokken. Vlak daarna werd uit een ingooi Floris Boonstra helemaal uit het oog verloren. Die gaf een voorzet op Kayin Kleefstra. Kleefstra nam de half hoge bal ineens op de pantoffel  en we hadden geluk dat die bal rakelings voorbij de kruising vloog. Hierna herpakten we ons. Wouter Bloem, die overigens een ongelukkige wedstrijd speelde, stuurde Rogier Krohne over rechts weg. Rogier gaf de bal terug op de meegelopen Wouter en die gaf een voorzet op Maikel Hoormann die helemaal vrij stond voor het doel. Van dichtbij wist Maikel het doel echter niet te vinden met het hoofd. Na een klein half uur kopte Rick Schaaphok een corner van Tim Hoff in de voeten van Rogier Krohne. Die legde de bal terug op Roy Streppel die op zijn beurt weer breed legde op Rick Schaaphok. Die wilde zijn man passeren vlak buiten de zestienmeterlijn, maar werd neergelegd. De vrije trap werd genomen door Rogier Krohne, maar het lage schot in de verre hoek werd een prooi voor doelman Kevin Wilpstra.

Blauwwit vvWinsum 2 1 036Na een corner volgt, zoals vaker, een luchtduel tussen Jaap Oostra en Rick Schaaphok. Hier wint Oostra  (Foto: Albert Haaima)

Vijf minuten later verlengde Rick Schaaphok een verre bal van Germen Bouwman met het hoofd op de diepgaande Wouter Bloem. Wouter ging het zestienmetergebied in en wilde de bal breed leggen op de meegelopen Maikel Hoormann. De bal werd geblokkeerd door de hand van de enig aanwezige Blauw Wit-verdediger, maar opnieuw volgde geen fluitsignaal. Een paar minuten voor de pauze kreeg Floris Boonstra opnieuw teveel ruimte. Boonstra haalde van binnen het zestienmetergebied vol uit. Germen Bouwman verrichtte hier prima werk door de bal in twee instanties te pakken. Vlak voor de pauze een schitterende combinatie tussen Rogier Krohne en Wouter Bloem. Met een hakje zette Wouter Rogier alleen voor de keeper, maar het stiftje was net niet nauwkeurig c.q. hoog genoeg: via de keeper naast.

Blauwwit vvWinsum 2 1 054Na het hakje van Wouter Bloem komt Rogier Krohne alleen voor doelman Wilpstra. Het stiftje gaat, via de keeper, net naast  (Foto: Albert Haaima)

De hieruit volgde corner werd door Tim Hoff voorgegeven achter de 2e paal waar Rogier Krohne de bal controleerde. Hij kapte naar binnen en werd daarbij lomp neergelegd. Nu kon scheidsrechter de Wit niets anders doen dan toch maar strafschop te geven. Die werd door Niels van Dalen benut: 1 – 1.

Blauwwit vvWinsum 2 1 063Doelman Kevin Wilpstra wordt door Niels van Dalen gepasseerd vanaf de strafschopstip : 1 - 1  (Foto: Albert Haaima)

Zo brak de rust aan met een gelijke stand.

Na de pauze twee ongewijzigde ploegen. Na de pauze hadden wij de wind vol in de rug en dat bleek geen voordeel op te leveren. In de 51e minuut gaf Rogier Krohne een slim passje op Niels van Dalen. Die leek alleen op doelman Wilpstra te kunnen afgaan, maar werd van achteren door de jonge Tim van Dijk neergelegd.

Blauwwit vvWinsum 2 1 075Vlak na de pauze wordt Niels van Dalen van achteren neergelegd door Tim van Dijk  (Foto: Albert Haaima)

Scheidsrechter de Wit gaf nu wel direct een strafschop, maar ook rood voor de Blauw Wit-verdediger. Het slachtoffer van de overtreding plaatste zich opnieuw achter de bal, maar deze keer was de trap zeer matig: keeper Wilpstra stopte de strafschop.

Blauwwit vvWinsum 2 1 086Kevin Wilpstra weet deze slecht ingeschoten penalty door Niels van Dalen wel te stoppen  (Foto: Albert Haaima)

Na de rode kaart was met name doelman Wilpstra zeer opzichtig en irritant aan het tijdrekken en werd daarvoor onvoldoende gemaand door scheidsrechter de Wit. Na een klein uur spelen gaf Wouter Bloem een voorzet bij de 1e paal op Maikel Hoormann. Maikel controleerde bal, maar kreeg op het stroeve kunstgras de bal net niet lekker mee, waardoor het niet kwam tot een schot. De deze week ziek geweest zijnde Marcel Pannekoek werd gebracht voor Hans Zwakenberg om te pogen meer voetbal in de ploeg te krijgen, maar daar hadden we grote moeite mee. Na ruim een uur spelen gaf Wouter Bloem een voorzet die Rick Schaaphok achter in het zestienmetergebied bereikte. Schaaphok, die de hele wedstrijd stevige duels uitvocht met Jaap Oostra, ging in een duel met Oostra te gemakkelijk neer, waarna scheidsrechter de Wit terecht liet doorspelen. We hadden in deze fase veelvuldig balbezit, maar deden er te weinig mee. In de 73e minuut gaf Bauke Hoekstra een verre voorzet in het zestienmetergebied die door Rick Schaaphok, vanuit een moeilijke hoek, ineens op de pantoffel werd genomen. Deze bal ging voorlangs de goal.

Blauwwit vvWinsum 2 1 120Het schot van Rick Schaaphok gaat juist voorlangs. Stan Buikema komt nog inlopen, maar kan de bal niet bereiken  (Foto: Albert Haaima)

Drie minuten later stoomde Bauke op en probeerde het zelf eens van afstand. De bal werd geblokt, maar ging recht omhoog. Wiebe Bakker probeerde de bal weg te koppen, maar hij kopte de bal richting het eigen doel, waar Rogier Krohne de bal op zijn hoofd kreeg op ongeveer de doelgebiedlijn. De kopbal in kansrijke positie ging rakelings over de goal.

Blauwwit vvWinsum 2 1 125De niet zichtbare Rogier Krohne heeft zojuist op doel gekopt, maar de bal gaat over  (Foto: Albert Haaima)

Twee minuten later kreeg Rogier opnieuw een grote mogelijkheid. Na een pass van de ingevallen Stan Buikema slalomde Rogier het zestienmetergebied  in. Na ook de laatste verdediger te hebben uitgekapt, kwam hij alleen voor doelman Wilpstra. Die wist het lage schot te blokkeren. In de 80e minuut gaf Rogier Krohne een handig hakje op de diepgaande Wouter Bloem. Die leek alleen op doelman Wilpstra te kunnen afgaan, maar werd afgefloten na een zeer dubieus vlagsignaal van de Blauw Wit-assistent.

Blauwwit vvWinsum 2 1 137Een situatie voor het doel van Blauw Wit; hier kopt Marcel Pannekoek over het doel  (Foto: Albert Haaima)

In de 82e minuut een prima pass van Marcel Pannekoek op Rogier Krohne. Die legde de bal prima klaar voor de langs sprintende Wouter Bloem. Wouter legde de bal daarna binnen het zestienmetergebied breed voor de inkomende Stan Buikema, maar die miste de bal volkomen en zo ging ook deze mogelijkheid in rook op.  Blauw Wit bleef overigens wel loeren met 2 a 3 man voorin op de counter. Zo gaf Greogoria in de 89e minuut een uitstekende pass op de diepgaande invaller Arjen Boonstra. Die is weliswaar snel, maar liet ook zien waarom hij geen basisspeler is.

Blauwwit vvWinsum 2 1 147Blauw Wit probeerde vanuit de counter en standaardsituaties gevaarlijk te worden, maar hier pakt Germen Bouwman de bal simpel  (Foto: Albert Haaima)

Een minuut later was het wel raak. Na een vrije trap net over de middenlijn vanaf links kwam dezelfde Arjen Boonstra diep in het strafschopgebied in balbezit. Die mocht veel te gemakkelijk de bal naar binnen kappen en daarna uithalen: de bal vloog bij de 2e paal in het zijnetje: 2 – 1 en een ongelooflijke domper.

Blauwwit vvWinsum 2 1 159De niet zichtbare Arjen Boonstra heeft zojuist afgedrukt. De bal vliegt in de verre hoek: 2 - 1  (Foto: Albert Haaima)

Bijna de gehele tweede helft spelen tegen 10 man, met de wind in de rug en je dan toch nog zo laten foppen in de eindfase. Er werden nog wel wat minuten gespeeld, waarin we een tweetal mogelijkheden kregen. Wouter Bloem passeerde 2 man en kwam in het zestienmetergebied alleen voor doelman Wilpstra, maar schoot de bal in kansrijke positie recht in de handen van de keeper.

Blauwwit vvWinsum 2 1 169Hier heeft de niet zichtbare Wouter Bloem afgedrukt en eindigt de bal in de handen van doelman Wilpstra. Wellicht waren er ook nog andere opties geweest....  (Foto: Albert Haaima)

De laatste mogelijkheid was voor Roy Streppel die een breed gelegde bal door Stan Buikema over het Blauw Wit-doel schoot.

Zo eindigde de wedstrijd in een zeer teleurstellend verlies. Blauw Wit had alleen in de eerste helft een goede fase, waarin het meer had kunnen scoren, maar het grootste deel van de wedstrijd hadden wij een overwicht en ook de beste kansen. Het was ook zo dat meerdere spelers vandaag niet hun beste niveau haalden. Komende zaterdag spelen we opnieuw een uitwedstrijd en dan tegen promovendus Be Quick Dokkum. De Dokkumers verloren op deze wedstrijddag met 4 – 0 van kampioenskandidaat Drachtster Boys en zullen voor eigen publiek willen laten zien dat ze wel degelijk het niveau aan kunnen in deze klasse.

Cvv Blauw Wit ‘34 1  -  vv Winsum          2 – 1 (1 – 1)

22.

1 – 0

Stefan Kempenaar

45.

1 – 1

Niels van Dalen (p)

90+2.

2 – 1

Arjan Boonstra

     
Scheidsrechter: De heer Robert de Wit uit Groningen

Geel: Kevin Wilpstra en Marc Drijver (Blauw Wit ’34) en Thomas Kauw en Wouter Bloem (Winsum)

Rood: Tim van Dijk (Blauw Wit ’34)


Opstelling: Blauw Wit ‘34

Doel: Kevin Wilpstra

Achter: Gert-Jan Spindelaar, Jaap Oostra, Tim van Dijk, Marc Drijver

Midden:  Kayin Kleefstra (58. Joni Greogoria), Leo Spindelaar, Wiebe Bakker

Voor:  Bob Scheepers, Floris Boonstra (90. Dion Rooze), Stefan Kempenaar (61. Arjen Boonstra)


Opstelling Winsum

Doel:  Germen Bouwman

Achter: Thomas Kauw, Hans Zwakenberg (61. Marcel Pannekoek), Niels van Dalen, Bauke Hoekstra

Midden:  Rogier Krohne, Roy Streppel, Tim Hoff

Voor:  Wouter Bloem, Maikel Hoormann (72. Stan Buikema), Rick Schaaphok


HS