Onder opnieuw slechte omstandigheden (regen en buien gedurende de gehele wedstrijd) speelden we vanmiddag de 2e thuiswedstrijd tegen de voetbalvereniging Vlug en Vaardig ’67 uit Leek. Het veld lag er overigens uitstekend bij en hield zich, ondanks de vele neerslag, goed. De Leeksters, onder leiding van de ervaren Luitzen Nijboer, zijn het afgelopen seizoen als 8e geëindigd in deze klasse en hebben in deze competitie de beide eerste wedstrijden verloren. Beide wedstrijden tegen promovendi uit de 2e klasse. Ook vanmiddag bleek dat VEV op zich geen slechte ploeg heeft, maar de ploeg heeft grote moeite om gevaarlijk voor de goal te worden. Alleen als Jeffrey Visser aan de bal is dan is er dreiging, maar vanmiddag hebben de Leeksters maar 2 á 3 kansen/mogelijkheden gehad. Onze hoofdmacht speelde in de eerste helft goed en na de 3e goal in de tweede helft zakte de wedstrijd weg. Alle drie de goals waren overigens prima doelpunten. Wij hoefden niet meer zo nodig en VEV was geknakt en geloofde niet meer in een resultaat.

Onze ploeg begon scherp aan de wedstrijd. Maikel Hoormann speelde Rogier Krohne in het centrum aan. Rogier passeerde zijn man en werd neergelegd. De vrije trap werd door Rick Schaaphok op zo’n 20 meter van het doel genomen. De trap van Rick was goed, maar had iets verder naar de hoek gemoeten, want nu kon doelman Erwin Mensink de bal nog net stijlvol onder de lat weg tikken.
vv winsum v.e.v 3 0 005Doelman Erwin Mensink kan de vrije trap van Rick Schaaphok nog net onder de lat wegtikken (Foto: Albert Haaima)

De hieruit volgende corner werd in eerste instantie nog weggewerkt door de VEV-defensie. Rogier Krohne kon de bal bij de zijlijn nog net binnen houden. Na een combinatie op rechts tussen Rogier, Thomas Kauw en Maikel Hoormann kwam Rogier opnieuw in balbezit. Hij speelde zich mooi vrij en gaf de bal vanaf de achterlijn laag terug op de rand van het zestienmetergebied waar Tim Hoff goed vrij kwam. Tim nam de bal ineens en die vloog hard en hoog tegen de touwen achter de kansloze VEV-goalie : 1 – 0.
vv winsum v.e.v 3 0 011De niet zichtbare Tim Hoff heeft zojuist afgedrukt: de bal vliegt kiezelhard en hoog achter de kansloze doelman Mensink tegen de touwen: 1 - 0  (Foto: Albert Haaima)

Een paar minuten later speelde Maikel Hoormann zich prachtig vrij en stuurde Rogier Krohne over rechts diep. Rogier gaf een lage voorzet achter de defensie langs richting Rick Schaaphok, maar een verdediger kon de bal nog net met een sliding blokkeren voordat het gevaarlijk zou worden. Na een klein kwartier stuurde Niels van Dalen Bauke Hoekstra over rechts diep. Bauke stoomde door naar de achterlijn en gaf een voorzet richting de eerste paal waar Rick Schaaphok opdook. Rick nam de bal aan en werd daarna over de achterlijn geduwd door doelman Erwin Mensink, maar scheidsrechter Wiersma, die overigens prima floot, zag er geen overtreding in.
vv winsum v.e.v 3 0 021Doelman Erwin Mensink lijkt weinig oog te hebben voor de bal, maar des te meer voor opponent Schaaphok. Scheidsrechter Wiersma oordeelde hier tot een doeltrap  (Foto: Albert Haaima)

Vijf minuten later trapte Tim Hoff een corner vanaf rechts achter de 2e paal. Marcel Pannekoek kopte de bal voor het doel richting Maikel Hoormann, maar een verdediger kon de bal nog net corner koppen. In de 23e minuut leken onze gasten voor het eerst gevaarlijk te worden uit een vrije trap. Die werd achter de 2e paal getrapt en door Rense Dijk voor het doel gekopt. Doelman Germen Bouwman was attent en plukte de bal voordat het echt gevaarlijk zou worden.
vv winsum v.e.v 3 0 044Flaviou Fatima speelde een goede wedstrijd en stoomt hier op langs de linkerflank  (Foto: Albert Haaima)

Na een klein half uur kreeg VEV ’67 een corner te nemen. Die bal kon door onze defensie niet goed worden weggewerkt. De bal viel voor de voeten van de behendige Jeffrey Visser die vanaf links naar binnen kwam en de bal met rechts geplaatst in de verre hoek wilde trappen. De bal krulde juist voorbij de 2e paal.
vv winsum v.e.v 3 0 048Doelman Germen Bouwman kijkt het geplaatste schot van Jeffrey Visser voorlangs de goal  (Foto: Albert Haaima)

Vier minuten later leed Marcel Pannekoek (te) simpel balverlies tegen dezelfde Jeffrey Visser. Visser probeerde Germen Bouwman nu met een lob te verschalken, maar dat mislukte jammerlijk: de bal eindigde simpel in de handen van de Winsum-doelman. Nadat doelman Mensink van VEV ’67 een bal ver buiten het zestienmetergebied over de zijlijn had getrapt gooide Rick Schaaphok snel in naar Stan Buikema. Die probeerde het van afstand omdat het doel nog steeds verlaten was, maar een verdediger kon de bal nog net wegkoppen. Na ruim een half uur kopte Marcel Pannekoek een voorzet van Tim Hoff voor de voeten van Rick Schaaphok. Rick nam de halfhoge bal ineens op de pantoffel, maar kreeg zijn voet iets teveel onder de bal: over.
vv winsum v.e.v 3 0 059Rick Schaaphok haalt van dichtbij uit, maar de bal gaat over de goal  (Foto: Albert Haaima)

Een minuut later was het wel raak en hoe! Rogier Krohne speelde Maikel Hoormann in het centrum aan. Maikel stond tussen 3 man. Hij draaide prachtige weg en stiftte de bal vanaf de rand van het zestienmetergebied over de op de doelgebiedlijn staande Erwin Mensink heen. De bal viel precies onder de lat: 2 – 0 en een magistrale goal.
vv winsum v.e.v 3 0 064Maikel Hoormann heeft de bal zojuist gestift: doelman Erwin Mensink is kansloos en dat betekent de 2 - 0  (Foto: Albert Haaima)

Maikel kreeg ook nog de laatste kans in de eerste helft, nadat Rick Schaaphok een vrije trap van Bauke Hoekstra in zijn voeten had gekopt. Op de doelpoging van Maikel had doelman Mensink een afdoende verweer.

Tijdens de pauze werd Stan Buikema (die na blessureleed precies een half jaar geen basisplek had gehad) vervangen door Wouter Bloem. Rogier Krohne zakte hierdoor een positie terug en Wouter ging, uiteraard, voorin spelen. Wouter liet zijn kracht direct zien en liep over links 4 man op snelheid er uit, maar zijn voorzet kon door Wessel van der Galiën nog net corner worden gekopt, voordat het gevaarlijk zou worden.
vv winsum v.e.v 3 0 070Maikel Hoormann wordt hier stevig aangepakt door Cedric Eeuwema  (Foto: Albert Haaima)

Na een kleine 10 minuten spelen stuurde Rick Schaaphok met een prima pass Tim Hoff over recht weg. Tim gaf een prima lage pass achter de defensie langs op de sprintende Wouter Bloem op links. Van binnen het zestienmetergebied schoot Wouter de bal prima in de lange hoek achter de kansloze Erwin Mensink: 3 – 0 en opnieuw een heerlijke goal.
vv winsum v.e.v 3 0 089Wouter Bloem schiet hier de 3 - 0 tegen de touwen. Cedric Eeuwema komt te laat en doelman Mensink is kansloos  (Foto: Albert Haaima)

Een minuut later was onze defensie niet attent bij een stuiterende hoge bal. Mats Wolthuis was wel attent en pikte de bal mee. Zijn voorzet was prima op Rense Dijk, maar die produceerde wel een laag schot van dichtbij, maar de echter overtuiging ontbrak, waardoor Germen Bouwman met een reflex toch nog een voet tegen de bal kreeg. Dit was wel de grootste kans van de wedstrijd voor de Leeksters. In de tegenaanval stuurde Rogier Krohne met een schitterende pass door de VEV-defensie Wouter Bloem op links weg. Wouter speelde Robin Elderman simpel uit en had alleen doelman Mensink nog voor zich. Hij probeerde het met een boogballetje in de verre hoek, maar de VEV-doelman kon de bal weg stompen.
vv winsum v.e.v 3 0 103Wouter Bloem (links weglopend) probeerde de VEV-doelman te verschalken met een boogballetje, maar deze weet de bal weg te tikken  (Foto: Albert Haaima)

Na deze kansen zakte de wedstrijd wat weg. Het spel werd van beide kanten onnauwkeurig. VEV ’67 legde zich neer bij de volgende nederlaag en bij Winsum hoefde het allemaal niet meer zo nodig. Na een klein half uur spelen in deze 2e helft had Rogier Krohne nog een hele goede actie in huis. Vanaf de eigen helft begon hij een solo die eindigde in het zestienmetergebied van de gasten. Rogier wilde de bal breed leggen op de meegelopen Rick Schaaphok, maar de pass werd met een sliding net onderschept.
vv winsum v.e.v 3 0 117Maikel Hoormann geeft een voorzet vanaf de achterlijn, maar er is niemand voor de goal  (Foto: Albert Haaima)

Het meest noemenswaardige in het verdere verloop van de wedstrijd was nog dat Joshua van Dijk, na jarenlang blessureleed, zijn eerste minuten weer maakte in het eerste elftal. Verder creëerde Rick Schaaphok nog een mogelijkheid voor zichzelf door uit een vrije trap van Niels van Dalen de bal fantastisch aan te nemen. In deze aanname was hij zijn man al kwijt, maar het puntertje van binnen hetzestienmetergebied ging net naast. Vlak voor het einde van de wedstrijd ging Thomas Kauw over links goed door. Thomas wilde ook de laatste verdediger in het zestienmetergebied nog voorbij lopen, maar werd licht opgevangen. Scheidsrechter Wiersma zag hierin terecht geen overtreding.
vv winsum v.e.v 3 0 155Thomas Kauw begint aan zijn actie lang de linkerflank  (Foto: Albert Haaima)

vv winsum v.e.v 3 0 164
De actie eindigt in het zestienmetergebied. Thomas wordt licht opgevangen, maar hierop volgt terecht geen fluitsignaal  (Foto: Albert Haaima)

Zo eindigde de wedstrijd in een regelmatige en dik verdiende 3 – 0 winst op een tegenstander die het lastig lijkt te krijgen dit seizoen. Komende zaterdag spelen we uit in Leeuwarden tegen Blauw Wit ’34. Dit is een tegenstander van een ander kaliber. De ploeg van de geroutineerde Bert Hollander heeft wel wat ervaring ingeleverd, maar heeft een jonge en talentvolle selectie met mogelijkheden.

De wedstrijd begint komende zaterdag om 15:00 uur.

vv Winsum 1  -  vv VEV ’67 1      3 – 0 (2 – 0)

03.

1 – 0

Tim Hoff

34.

2 – 0

Maikel Hoormann

54.

3 – 0

Wouter Bloem

     
Scheidsrechter: De heer Wouter Wiersma uit Drachten

Geel: Cedric Eeuwema en Jacob Tjoelker (vv VEV ’67)

Rood: -


Opstelling Winsum

Doel:  Germen Bouwman

Achter: Bauke Hoekstra, Marcel Pannekoek (62. Reinder Haaksema), Niels van Dalen, Flaviou Fatima

Midden:  Thomas Kauw, Stan Buikema (46. Wouter Bloem), Tim Hoff

Voor:  Maikel Hoormann (79. Joshua van Dijk) , Rogier Krohne, Rick Schaaphok


Opstelling vv VEV ’67 1

Doel: Erwin Mensink

Achter: Cedric Eeuwema, Wessel van der Galiën, Robin Elderman, Joachim Wiegman

Midden:  Jacob Tjoelker (68. Marwin van Wijk), Alexander Goos, Rick Schuring

Voor:  Gerhard van den Berg (17. Mats Wolthuis), Rense Dijk (68. Arjan Veenstra), Jeffrey Visser


HS