Vanmiddag moesten we spelen in en tegen Noordscheschut op sportpark De Meulewieke. Gedurende de gehele wedstrijd regende het en het veld, dat zich overigens best goed hield, werd wel steeds gladder en zwaarder. Trainer/coach André Mulder van de thuisploeg kreeg vlak voor de wedstrijd nog met tegenslag te maken, omdat Ton Kamping tijdens de warming-up aangaf niet te kunnen spelen. Hij werd vervangen door Lauren Lanning. Trainer/coach Robert Bos zat, door blessures en een uitsluiting, wat krap in de verdedigers en ook spits Schaaphok was niet helemaal okselfris, maar kon wel starten.

De beginfase van de wedstrijd was voor de thuisploeg. Dit offensiefje leverde ook wat kansjes op door o.a. een teruggelegde bal door Danny Kiekebelt op Jos Kroezen, maar diens schot ging hoog over en naast het doel. Hierna nog eens een scherpe voorzet vanaf rechts, maar hier was Bauke Hoekstra attent voor het doel door de bal voor een instormende Noordscheschut-aanvaller weg te halen. Na een kleine 10 minuten spelen dreigde Jos Kroezen door te breken. Hij werd gestopt door middel van een “nuttige” overtreding, waarna een vrije rap volgde op zo’n 20 meter van het Winsumer doel. Roy Hooijer nam de bal hard en laag, maar doelman Germen Bouwman had weinig moeite om de bal te pakken. Na een klein kwartier de eerste kans voor Winsum. Maikel Hoormann gaf een prima passje op spits Rick Schaaphok. Die passeerde in zijn aanname de laatste verdediger en stond alleen voor doelman Wiebe Zinger op de rand van het zestienmetergebied. Schaaphok probeerde de bal geplaatst in de hoek te schieten, maar dat mislukte jammerlijk: naast.

Noordscheschut vvWinsum 0 3 171
Doelman Wiebe Zinger pakt een niet al te moeilijk afstandsschot  (Foto: Albert Haaima)

Twee minuten later ontsnapte Danny Kiekebelt aan de overkant op links aan buitenspel. De Noordscheschut-spits kwam naar binnen en probeerde de bal over doelman Germen Bouwman te lobben, maar de bal eindigde simpel in de handen van de keeper. Na 20 minuten spelen was het aan Winsumer zijde wel raak. Rick Schaaphok ging goed door over links en haalde de achterlijn. Hij gaf een lage voorzet richting de 2e paal. Verdediger Roy Hooijer blokkeerde de bal nog wel, maar die kwam precies voor de voeten van de naar binnen gelopen Schaaphok die daarna vanuit het hoekje van het doelgebied weinig moeite had om de bal tegen de touwen te trappen: 0 – 1.

Noordscheschut vvWinsum 0 3 193Rick Schaaphok (links op de foto) heeft zojuist de 0 -1 gescoord. Maikel Hoormann is blij en onderweg naar de doelpuntenmaker  (Foto: Albert Haaima)

Hierna werd het spel nog even stilgelegd nadat Rick Schaaphok en verdediger Robert Benjamins hard met elkaars hoofden in aanraking kwamen na een Winsumer voorzet. Gelukkig konden beide doorspelen. Na ruim 40 minuten spelen draaide Maikel Hoormann uit een ingooi van Bauke Hoekstra goed weg bij zijn man. Maikel werd op de rand van het zestienmetergebied van achteren onderuit gelopen. Hoewel iedereen dacht dat er maar één maatregel mogelijk was (fluitsignaal) wuifde scheidsrechter Beltman het voorval weg als was het een hinderlijk vliegje. Vlak voor de pauze werd de thuisploeg nog twee keer dreigend.

Noordscheschut vvWinsum 0 3 204Rick Schaaphok in duel met zijn opponent Dennis Hooijer  (Foto: Albert Haaima)

Eerst gaf Dennis Hooijer een steekpass door het centrum van de verdediging op de diepgaande Arend Schonewille, maar was Germen Bouwman attent door hier goed op te anticiperen en de bal weg te werken. Een minuut later schoot Jos Kroezen de bal vanaf het middenveld ineens op het Winsumer doel waar Germen Bouwman op de rand van het zestienmetergebied stond. Na een sprint kon Germen de bal nog net onder de lat weg corner tikken.

Noordscheschut vvWinsum 0 3 232Maikel Hoormann achtervolgd door Arend Schonewille (11) en Dennis Hooijer (8)  (Foto: Albert Haaima)

De laatste kans van de 1e helft was voor onze ploeg. Na een voorzet vanaf links door Rick Schaaphok kopte Thomas Kauw de bal vanachter de 2e paal op doel. De bal werd geblokt door een verdediger, maar viel voor de voeten van Thomas. Hij haalde wel ineens uit, maar doelman Wiebe Zinger was snel uit zijn doel gekomen en blokte dit schot met zijn lichaam. Zo brak de rust aan met een 0 – 1 stand die niet onverdiend was, maar waarin er ook best een andere stand op het scorebord had kunnen staan. Winsum voetbalde wat makkelijker dan de gastheren, maar we moesten beducht zijn op het soms opportunistische spel van de thuisploeg.

Na de pauze betraden twee ongewijzigde ploegen het veld. Ook na de pauze was de eerste mogelijkheid voor de thuisploeg. Jos Kroezen werd op het juiste moment diep gestuurd en kwam over links door. Zijn lage voorzet kon door de prima als centrale verdediger spelende Marcel Pannekoek nog juist worden weggewerkt. Aan de andere kant gaf Rick Schaaphok een prima crosspass op de opgekomen Niels van Dalen. Die legde de bal vanuit de lucht ineens klaar voor de diepgaande Maikel Hoormann die alleen op doelman Zinger van de thuisploeg leek af te kunnen lopen. Hij werd echter afgefloten, nadat de KNVB-assistent voor buitenspel had gevlagd.

Noordscheschut vvWinsum 0 3 257Hier pakt doelman Wiebe Zinger de bal voordat de Winsum-voorwaartsen gevaarlijk kunnen worden  (Foto: Albert Haaima)

Langs de lijn werd hier ernstig aan getwijfeld. Direct hierna kreeg de thuisploeg een enorme kans na een goede combinatie over rechts. De bal werd voorgezet en viel precies voor het hoofd van Arend Schonewille op zo’n 2 meter voor het Winsumer doel. De Noordscheschut-spits kopte wel op doel, maar Germen Bouwman wist de bal van dichtbij toch nog met een katachtige reactie te pakken. Daar onsnapten wij aan de gelijkmaker. De wedstrijd werd hierna wat opener en er ontstonden mogelijkheden voor beide ploegen. Na een goede combinatie tussen Marcel Pannekoek en Rogier Krohne gaf de laatste een voorzet op Rick Schaaphok. Die controleerde de bal, draaide weg bij zijn tegenstander en schoot op doel. De bal werd geblokt door een verdediger en viel voor de voeten van Maikel Hoormann. Die dacht van dichtbij te kunnen scoren, maar opnieuw kreeg een verdediger er nog een voetje tussen: corner.

Noordscheschut vvWinsum 0 3 297Thomas Kauw haalt van dichtbij uit maar de bal gaat via doelman Zinger naast  (Foto: Albert Haaima)

In de 72e minuut was het wel raak. Germen Bouwman trapte de bal ver uit. Rick Schaaphok voorzag dat verdediger Robert Benjamins moeite zou hebben op het gladde veld met de controle en sprintte naar een positie tussen de verdediger en doelman Zinger. Benjamins raakte de bal inderdaad maar half en dat bracht Rick in balbezit. Nadat hij de doelman nog met een sliding moest passeren,  had hij daarna weinig moeite om de bal in het lege doel te schieten: 0 – 2 en eigenlijk al de beslissing in de wedstrijd.

Noordscheschut vvWinsum 0 3 346Rick Schaaphok passeert doelman Wiebe Zinger met een sliding en is veel eerder op de been dan de doelman en kan hierna de 0 -2 scoren  (Foto: Albert Haaima)

In de 81e minuut een mooi moment toen Stan Buikema, na lang blessureleed, werd ingebracht. Direct hierna gaf Rick Schaaphok een heerlijke crosspass op de diepgaande Rogier Krohne. Rogier probeert de uitgekomen doelman Zinger met een stift te passeren, maar de bal viel net achter de lat. Direct hierna stoomde Thomas Kauw over rechts goed door. Thomas gaf vanaf de achterlijn een lage voorzet richting Rick Schaaphok, die wel afdrukte, maar nu wist doelman Zinger de bal nog te keren.

Noordscheschut vvWinsum 0 3 369Noordscheschut probeerde met opportunistisch spel de Winsumer defensie te verschalken maar doelman Germen Bouwman heerste in de lucht  (Foto: Albert Haaima)

Een minuut later was het wel raak. Rogier Krohne soleerde langs drie man op de linkerzijde. Met nog één verdediger voor zich stoomde hij samen op naar het Noordscheschutdoel met Rick Schaaphok. Rogier had zelf een schietmogelijkheid, maar legde de bal onzelfzuchtig op het juiste moment breed op Rick en toen was het voor hem een koud kunstje om de 0 -3 tegen de touwen te schieten.

Noordscheschut vvWinsum 0 3 412Na het breedtepassje van Rogier Krohne passeert Rick Schaaphok met een simpele voetbeweging doelman Wiebe Zinger voor de 0 -3  (Foto: Albert Haaima)

Noordscheschut probeerde nog wel terug te komen in de wedstrijd, maar doelpogingen van Nick Koster (via een voet corner) en een kopbal van Jos Kroezen uit deze corner van dichtbij naast, leverden geen goal op en verder gaven we weinig weg. De laatste grote mogelijkheden in de wedstrijd waren voor ons.

Noordscheschut vvWinsum 0 3 432Thomas Kauw alleen voor doelman Wiebe Zinger, maar weet de doelman niet te passeren (Foto: Albert Haaima)

Eerst kwam Thomas Kauw na een goede anvalsopzet alleen voor keeper Zinger (schot gestopt) en na een pass van Thomas Kauw werd Rogier Krohne over links weggestuurd. Rogier ging soepel langs zijn man en kwam vrij voor doelman Zinger. Hij drukte hard af, maar de goalie stopte laag ingeschoten bal goed. De bal viel nog voor de voeten van de meegelopen Roy Streppel, maar die kreeg net onvoldoende ruimte om te kunnen afdrukken.

Zo eindigde de wedstrijd in een regelmatige en verdiende overwinning. Komende zaterdag spelen we tegen VEV ’67 uit Leek dat niet kan terugkijken op een succesvolle start van dit seizoen. Deze ploeg zal er dan ook op gebrand zijn om komende zaterdag wel een resultaat te halen.

vv Noordscheschut 1  -  vv Winsum       0 – 3 (0 – 1)

20.

0 – 1

Rick Schaaphok

72.

0 – 2

Rick Schaaphok

85.

0 – 3

Rick Schaaphok

     
Scheidsrechter: De heer Gert-Jan Beltman uit Rijssen

Geel: Flaviou Fatima (Winsum) en Roy Hooijer en Arend Schonewille (Noordscheschut)

Rood: -


Opstelling Noordscheschut

Doel: Wiebe Zinger

Achter: Dennis Hooijer, Kevin van Dalen, Robert Benjamins, Roij Hooijer

Midden:  Jos Kroezen, Danny Bouwman (24. Aron Boer), Lauren Lanning (74. Joey Kikkert)

Voor:  Arend Schonewille, Danny Kiekebelt, Nick Koster


Opstelling Winsum

Doel:  Germen Bouwman

Achter: Bauke Hoekstra, Marcel Pannekoek, Niels van Dalen, Flaviou Fatima

Midden:  Thomas Kauw (90 Thijs Hoeksema), Roy Streppel, , Tim Hoff

Voor:  Maikel Hoormann (81. Stan Buikema), Rogier Krohne, Rick Schaaphok (89. Reinder Haaksema)


HS