In een enerverende wedstrijd, waarin heel veel gebeurde, verloor onze hoofdmacht de wedstrijd eigenlijk in ruim een kwartier tijd, waarin Gorecht een 2-0 achterstand omboog in een 2-4 voorsprong. Onze ploeg verdedigde even niet meer en daar sprongen de gasten effectief mee om. We kwamen nog terug tot 3-4 en de 4-4 leek er aan te komen, maar die viel niet. Integendeel, de goal viel aan de andere kant en toen was de wedstrijd gespeeld.

In de beginfase van de wedstrijd was het vooral wat aftasten. Onze ploeg had wat meer balbezit, maar echt gevaarlijk voor de goal werd het niet. Rick Schaaphok probeerde het eens van afstand, maar de bal had onvoldoende lengte, waardoor doelman Willem Bouwkamp de bal kon pakken.

vv winsum Gorecht 3 5 164

vv winsum Gorecht 3 5 168

Na een mooi passje van Rogier Krohne viel de bal achter de defensie van Gorecht, maar Marcel Pannekoek werd voldoende afgeschermd om niet bij de bal te kunnen komen. In de 25e minuut trapte Bauke Hoekstra de bal het zestienmetergebied van Gorecht in. Rick Schaaphok en doelman Bouwkamp gingen beide op de hoog stuiterende bal af. Rick was iets eerder, ging richting de achterlijn, maar kreeg een duw in de rug en dat betekende een fluitsignaal en dus een strafschop. Marcel Pannekoek schoot deze onberispelijk binnen: 1 – 0.
vv winsum Gorecht 3 5 180Doelman Willem Bouwkamp is kansloos op de goed ingeschoten strafschop van Marcel Pannekoek: 1 - 0  (Foto Albert Haaima)

Gorecht combineerde op het middenveld wel aardig, maar het kon maar geen gaatje vinden in de Winsumer defensie. Na ruim een half uur een mooie combinatie over een aantal schijven waarna de bal op rechts bij Thomas Kauw kwam. Die gaf een voorzet, waarna de kopbal van Marcel Pannekoek over het doel ging. Gorecht leek gevaarlijk te worden nadat Erik Setz de opkomende Jorrit Jansen over links diep stuurde. Hans Zwakenberg stelde zich echter goed op zodat de voorzet geen voorwaartsen kon bereiken. In de 40e minuut stuurde Rick Schaaphok Rogier Krohne over rechts weg. Rogier deed alsof hij terug wilde kappen, maar lanceerde zichzelf en was met deze beweging twee verdedigers kwijt. Hij liep door richting de achterlijn en gaf een lage harde voorzet. Tim Hoff kwam bij de 2e paal goed ingegleden en dat betekende de 2-0 op het scorebord.

vv winsum Gorecht 3 5 212
Tim Hoff wordt hier nog gefeliciteerd door Roy Streppel nadat hij de 2 - 0 heeft binnen gegleden  (Foto Albert Haaima)

Vlak voor de pauze schreeuwde Gorecht om een strafschop toen Niels van Dalen een stuiterende bal met de borst controleerde (Gorecht dacht met de arm), maar scheidsrechter Gils wilde hier terecht niets van weten. Zo brak de rust aan met een comfortabel ogende 2 – 0 stand in een wedstrijd waarin nog niet heel veel gebeurde. Dat zou na de pauze heel anders lopen.

Trainer Bert Vos van Gorecht wisselde in de pauze de wat flets spelende Frank van der Veen voor Bob Poorta. Poorta liet zich direct zien na een combinatie, maar het schot was niet lastig voor doelman Germen Bouwman. Direct hierna ontstond een wat rommelige situatie in ons zestienmetergebied. Wij kregen de bal maar niet weg. Robin Zuidema leek hands te maken, maar mocht doorgaan. Hierna ging dezelfde Zuidema na een duel tegen het gras en schreeuwde Gorecht om een strafschop, maar opnieuw liet scheidsrechter Gils doorspelen. Dat gebeurde een minuut later ook toen linksachter Flaviou Fatima, na een duel, geblesseerd op de grond bleef liggen. Winsum vroeg om een blessurebehandeling, maar Gorecht was in balbezit en mocht doorspelen van de arbiter. Robin Zuidema kreeg, door het ontbreken van een verdediger, teveel ruimte en schoot de bal met een volley hard en hoog bij de 1e paal binnen: 2 - 1.
vv winsum Gorecht 3 5 232Robin Zuidema (nr 9) loopt links weg nadat hij de bal hoog bij de 1e paal heeft binnen geschoten: 2 - 1  (Foto Albert Haaima)

Op zich een hele mooie goal, maar hier werd onze ploeg toch wel benadeeld. Onze ploeg leek de kluts wat kwijt te raken, want binnen 2 minuten lag de 2e tegengoal ook al in het netje. Jos Lamain kreeg op het middenveld teveel ruimte en haalde van een meter of 25 uit. Ook deze bal eindigde hoog in de hoek: 2 – 2.

vv winsum Gorecht 3 5 235De niet zichtbare Jos Lamain heeft de bal van afstand in de kruising gepoeierd: 2 - 2  (Foto Albert Haaima)

Gorecht rook bloed en speelde in deze fase feller dan in de eerste helft. Onze ploeg was het  in deze fase even helemaal kwijt. Na een kwartier spelen kreeg Gorecht een wel erg gemakkelijk gegeven vrije trap op z’n 25 meter van het doel schuin voor het doel. Nick Janzen schoot de bal hard en laag achter de defensie langs. Thijs Hekman was attenter dan de Winsumer defensie en kon de bal bij de 2e paal het doel in schieten: 2 – 3.

vv winsum Gorecht 3 5 243Thijs Hekman (nr 4 geheel links) kan de bal ongehinderd in het doel schieten voor de 2 - 3  (Foto Albert Haaima)

Gorecht straalde in deze fase ook meer uit dat het wilde winnen en het won ook veel duels. Na een kleine 20 minuten spelen werd Robin Zuidema over links diep gestuurd. De rappe aanvaller kwam goed naar binnen, kapte een verdediger uit en schoot de bal hard en laag in de hoek: 2 – 4.

vv winsum Gorecht 3 5 253Robin Zuidema (bij nr 14 Bob Poorta) heeft zojuist de 2 - 4 gescoord  (Foto Albert Haaima)

Zo was de wedstrijd in ruim een kwartier volledig gekanteld en leek de winst voor Gorecht binnen. Trainer Robert Bos van Winsum hield, de een paar keer fors geraakte, verdediger Flaviou Fatima van het veld en bracht Maikel Hoormann. Toch was er eerst nog een kans voor de gasten. Een harde vrije trap van Nick Janzen werd wel geblokkeerd, maar de bal viel precies voor de voeten van Robin Zuidema. Die haalde hard en laag uit, maar Germen Bouwman kon de bal pakken. Direct hierna kreeg Winsum een corner te nemen. Die werd kort genomen en door Thomas Kauw voor het doel getrapt. Nu viel de bal voor de voeten van invaller Hoormann en die wist van dichtbij de bal tegen de touwen te schieten: 3 – 4.

vv winsum Gorecht 3 5 272De niet zichtbare Maikel Hoormann heeft zojuist afgedrukt. Doelman Willem Bouwkamp komt te laat: 3 - 4  (Foto Albert Haaima)

Een minuut later ging Rogier Krohne goed over rechts door. Hij gaf een verre voorzet voorbij de 2e paal naar Rick Schaaphok. Die legde de bal vanuit de lucht ineens terug op de meegekomen Roy Streppel. Roy kapte binnen het zestienmetergebied een man uit en schoot van een meter of 10 hard op de goal, maar had pech dat de bal net via een been naast de goal ging. Winsum kreeg twee corners achter elkaar te nemen. De tweede corner werd door Rick Schaaphok op doel gekopt, maar opnieuw ging de bal net via een verdediger naast. Zo leek de 4-4 een kwestie van tijd, maar moesten we wel oppassen voor de counters. Toch waren de echte kansen voor ons. Zo kreeg Maikel Hoormann een behoorlijke kopkans na een prima corner van Tim Hoff, maar de bal ging naast. Een hoge voorzet van Rogier werd prima voor de goal gekopt door Rick Schaaphok naar Maikel Hoormann. Maikel stond weliswaar met zijn rug naar de goal, maar draaide behendig weg en haalde van een meter of 10 van de goal vol uit. De bal ging echter recht op keeper Bouwkamp af en daarmee was ook deze kans verdwenen. Na een verre uittrap van doelman Bouwkamp werd Bob Poorta over links weggestuurd. Die kwam naar binnen en speelde Robin Zuidema in het centrum aan. Zuidema wilde tussen 2 spelers door, maar die sloten de poort. Zuidema viel, net als de beide verdedigers en nu besloot arbiter Gils wel dat sprake was van een overtreding. Het was net wel/niet binnen het strafschopgebied, maar Gils wees naar de stip. Dit buitenkansje werd door Thijs Hekman dankbaar benut: 3 – 5.

vv winsum Gorecht 3 5 335Thijs Hekman (nr 4) schiet de penalty binnen en beslist de wedstrijd definitief (Foto Albert Haaima)


Winsum probeerde het hierna nog wel, maar de echte overtuiging ontbrak, maar zat het ook niet mee. Na een vrije trap in het zestienmetergebied van Gorecht ging Maikel Hoormann tegen het gras, maar kregen de gasten een vrije trap te nemen. Hierna kreeg Maikel, na een voorzet van Thomas Kauw, een behoorlijke kopkans, maar ging de bal naast. Vlak voor het einde van de wedstrijd hadden Hans Zwakenberg en Bob Poorta het opnieuw met elkaar aan de stok. Scheidsrechter Gils was daar flauw van en gaf Hans direct rood en Poorta zijn 2e gele kaart en dus ook rood. De laatste mogelijkheid was nog voor onze ploeg, maar de harde poging van Thomas Kauw ging voorlangs de goal.

Zo eindigde deze competitie-opening in een 3 – 5 nederlaag. Drie goals vóór is prima, maar 5 goals tegen in één helft is natuurlijk veel te veel. Natuurlijk, het zat vlak na de pauze niet mee, maar we zakten wel even ver weg. Komende zaterdag moeten in en tegen Noordscheschut. Ook daar kunnen we een tegenstander verwachten met veel inzet. We zullen daar ook weer gedurende een gehele wedstrijd scherp moeten zijn om een resultaat te kunnen behalen.

vv Winsum 1  -  vv Gorecht        3 – 5 (2 – 0)

25.

1 – 0

Marcel Pannekoek (P)

40.

2 – 0

Tim Hoff

48.

2 – 1

Robin Zuidema

50.

2 – 2

Jos Lamain

60.

2 – 3

Thijs Hekman

64.

2 – 4

Robin Zuidema

67.

3 – 4

Maikel Hoormann

79.

3 – 5

Thijs Hekman (P)

     
Scheidsrechter: De heer Gerlof Gils uit Winschoten

Geel: Niels van Dalen en Tim Hoff (Winsum) en Nick Janzen, Jos Lamain, Erik Setz en Bob Poorta 2x (Gorecht)

Rood: Hans Zwakenberg (Winsum)


Opstelling Winsum

Doel:  Germen Bouwman

Achter: Bauke Hoekstra, Hans Zwakenberg, Niels van Dalen, Flaviou Fatima (65. Maikel Hoormann)

Midden:  Roy Streppel, Marcel Pannekoek, Tim Hoff (78. Reinder Haaksema)

Voor:  Thomas Kauw, Rogier Krohne, Rick Schaaphok


Opstelling Gorecht

Doel: Willem Bouwkamp

Achter: Sjoerd Hoekstra, Rik van der Hem, Thijs Hekman, Jorrit Jansen

Midden:  Erik Setz, Nick Janzen, Remmert van Stempvoort (72. Max Martoredjo)

Voor:  Robin Zuidema (90. Harmen Meijering), Jos Lamain, Frank van der Veen (46. Bob Poorta)


HS