vv Winsum heeft zaterdag de volgende ronde van de beker bereikt. Er werd met 4-1 gewonnen van Broekster Boys.
Het duel zou oorspronkelijk in Winsum gespeeld worden maar de overvloedige regenval maakte dat onmogelijk. Eenmaal aangekomen in Damwoude bleek ook spelen op het kunstgras van Broekster Boys niet mogelijk. Hoosbuien zorgden ervoor dat het veld begon te bobbelen. Daarom werd uitgeweken naar buurman De Walden waar arbiter Paul Koos tegen half vijf voor het begin floot. Broekster Boys staat onder leiding van Ron de Boer die een verleden als speler en trainer bij Viboa heeft. Het was voor hem dus een weerzien met oude bekenden.

Winsum startte uitstekend. De tegenstander had nog amper de bal geraakt toen het na drie minuten raak was. Thomas Kauw ging goed door op rechts en bediende Rick Schaaphok. Die zag dat Rogier Krohne er veel beter voor stond en die schoof de bal beheerst in de hoek.

Na een goed eerste kwartier ging het toch opeens minder. De ploeg van Robert Bos zakte terug en voetbalde niet meer. Bovendien waren de verdedigers opeens bijzonder slap in de duels. Bij de eerste de beste halve kans voor Broekster Boys was het raak. De voorzet kon simpel gegeven worden en doelman Germen Bouwman was een stap later dan de spits Pieter Wessel Dijkstra die de bal alleen maar hoefde te toucheren. Na de gelijkmaker hadden de Friezen de overhand en hadden de Groningers geluk toen diezelfde Dijkstra de onderkant van de lat trof.

Vlak voor rust ging het ineens beter. Marcel Pannekoek nam een vrije bal snel en Bauke Hoekstra stond op rechts helemaal vrij. Hij bediende Rick Schaaphok die bij de eerste paal behendig scoorde. Op slag van rust was het weer raak. Kauw verdiende een corner die door Tim Hoff strak voor werd gegeven. Schaaphok, die het voortdurend aan de stok had met zijn tegenstander, kwam wederom als winnaar uit de strijd en knikte fraai raak. Gezien de verhoudingen op het veld was de 3-1 voorsprong veel te veel van het goede.

Het gaf de Winsumers wel de rust om een veel betere tweede helft te spelen. Twintig minuten voor tijd was er nog een vervelend moment toen Heinze Andringa met het hoofd vol op een tegenstander knalde. Zowel hijzelf als zijn tegenstander moesten met een forse hoofdwond het veld verlaten.

In de slotfase werd het nog 4-1. Roy Streppel veroverde de bal en bediende invaller Maikel Hoormann. Die ging de combinatie aan met Thomas Kauw en rondde koelbloedig af. Door de zege gaan de Winsumers samen met Bedum door naar de volgende belerende.
Winsum start de competitie volgende week met een thuiswedstrijd tegen Gorecht. Hopelijk zijn de velden dan wel bespeelbaar.