Onze Winsumer hoofdmacht speelde vandaag de eerste officiële wedstrijd van het nieuwe seizoen een uitwedstrijden bij de zondagstudenten van Groninger Studenten Amateur VoetbalVereniging Forward  op sportpark Zernike. Het woordje “amateur” in de naam van de oudste studentenvereniging van Nederland is opvallend: het moet waarborgen dat betaling aan spelers nooit zou kunnen voorkomen bij de vereniging (dat zouden meer verenigingen moeten doen! HS).

In de voorbereiding werd wisselvallig gespeeld. Eerst een heel behoorlijke pot voetbal tegen GRC (3-1 winst) met daarna een beschamende vertoning in en tegen Loppersum (2-1 verlies). De spelers staken net zoveel energie in de tegenstander en de scheidsrechter als in hun eigen spel en dat kwam de teamprestatie bepaald niet ten goede. Hierna werd tijdens het goed verlopen trainingskamp in Dwingeloo in toernooi vorm gespeeld tegen Asser Boys en de vv Dwingeloo. Vandaag dus tegen tweede klasser Forward. Onder prima weersomstandigheden moest worden gespeeld op de kunstgrasmat met rubberen infill van het Forwarder hoofdveld.

Winsum begon gelijk goed aan de wedstrijd. In de 3e minuut zette Thomas Kauw goed druk aan de rechterzijde op het verdedigingsblok waarna de linksachter niets anders kon dan terug spelen op zijn doelman. Die werd direct onder druk gezet door Rick Schaaphok waarna de doelman niets beters wist te doen dan de bal tegen de billen van Schaaphok te trappen waarna de bal het doel in caramboleerde: 0 – 1. Winsum leek een paar minuten later recht te hebben op een strafschop toen Thomas Kauw in het zestienmetergebied werd neergelegd, maar scheidsrechter Kevin Moed (die een makkelijke middag had) liet doorspelen. In de 11e minuut was het wel raak. Marcel Pannekoek stuurde Deshley Storm over links diep. Deshley liep door richting de achterlijn en gaf de bal laag voor de goal waar Thomas Kauw bij de 2e paal opdook en de bal simpel in het doel kon trappen: 0 -2. Hierna brak een fase aan waarin Winsum prima voetbalde maar waarbij de scherpte in de laatste pass of bij de afronding nog wat ontbrak. Er ontstonden vele kansen, maar door wat pech, de lat, reddingen van de keeper en wat onnauwkeurigheid bleef de stand lang ongewijzigd. Vlak voor de pauze kwam dan toch de 0 – 3 op het virtuele scorebord. Na een afgeslagen corner werd de bal opnieuw voorgebracht richting de 2e paal. Rogier Krohne nam de bal daar ineens op de pantoffel en dat betekende de 0 -3.

Na de pauze een ongewijzigde ploeg en ook een ongewijzigd spelbeeld. Er was opnieuw sprake van éénrichtingsverkeer richting het doel van Forward. Eerst kon een vrije trap van Heinze Andringa nog net onder de lat worden weggetikt door doelman Geoffrey Penders, maar in de 52e minuut was ook deze kansloos. Een afgeslagen corner werd opgevangen door Thomas Kauw. Deze stoomde langs de zijlijn op, ging een combinatie aan met Wouter Bloem en sneed naar binnen. In het zestienmetergebied aangekomen bedacht Thomas zich niet en schoot de bal hard binnen bij de 1e paal: 0 – 4. Trainer Bennie de Jong van Forward probeerde het spel nog te keren door een dubbele wissel, maar dit had geen effect op het wedstrijdbeeld. Ook trainer Robert Bos wisselde en bracht Flaviou Fatima en Tim Hoff voor resp. Heinze Andringa en Deshley Storm. Jongeling Tim Hoff werd direct hierna goed bediend door Rogier Krohne, maar het schot van Tim van binnen de zestienmeter kon door doelman Penders worden gered. Nadat er opnieuw een aantal behoorlijke kansen net niet konden worden benut was het in de 74e minuut wel raak. Thomas Kauw haalde over rechts de achterlijn en legde de bal goed terug op Marcel Pannekoek. Die kapte zijn man prima uit en haalde daarna hard en hoog uit bij de 1e paal: 0 -5 met een kansloze doelman. Een minuut later werd Wouter Bloem prima diep gestuurd door Thomas Kauw. Alleen voor de doelman schoot Wouter de bal prima langs de doelman, maar de bal hobbelde ook net voorbij de 2e paal. Ondertussen speelde onze ploeg al met 10 man doordat Rick Schaaphok het veld moest verlaten wegens een blessure en Maikel Hoormann wel op de bank zat maar eigenlijk niet helemaal wedstrijdfit was en dus ook mooi bleef zitten. Ook met 10 man kwam de ploeg niet in de problemen. Integendeel, na een goede actie van Marcel Pannekoek op het middenveld speelde hij Rogier Krohne in het zestienmetergebied aan. Die dolde zijn tegenstander en legde de bal heerlijk breed op de doorgelopen Marcel Pannekoek en dat betekende de 0 – 6. Een paar minuten voor tijd werd Thomas Kauw over rechts diep gestuurd. Thomas speelde de bal laag achter de Forward-defensie diep in het zestienmetergebied. Wouter Bloem legde de bal daarna van achter de 2e paal opnieuw breed voor het doel waar Rogier Krohne in kwam en de bal hard en hoog in het doel roste: 0 – 7.

Deed Forward dan helemaal niets? Ja, er was in de gehele wedstrijd één doelpoging uit een vrije trap op zo’n 25 meter van het doel die recht op doelman Germen Bouwman af kwam. Ook qua sfeer moet het bij Forward nog een beetje groeien. De sfeervolle klanken die we hoorden van de overburen vanuit het Appleknockers Flophouse gaven aan dat die al helemaal klaar waren voor het nieuwe seizoen 2017/2018. Bij Forward was het op het rond het veld nog wat flets en ook op sportief vlak moeten er nog wel wat stappen worden gezet om een probleemloos verblijf in de tweede klasse te waarborgen.

Wij spelen nu 4 thuiswedstrijden op rij. Komende zaterdag volgt de 2e bekerwedstrijd tegen de sv Bedum (wonnen vandaag van de Broekster Boys met 3-2). Daarna spelen we op dinsdag 12 september een vriendschappelijke wedstrijd tegen GVAV Rapiditas (aanvang 20:00 uur Veld 3) en op zaterdag 16 september spelen we thuis de bekerwedstrijd tegen de Broekster Boys. De zaterdag er op (23e) volgt de eerste competitieronde en dan spelen we opnieuw thuis en wel tegen Gorecht. Deze dag is er na afloop van de wedstrijd muziek en maken we er, ter ere van de opening van het nieuwe voetbalseizoen, een mooi feest van.

GSAVV Forward 1  -  vv Winsum 1          0 – 7 (0 – 3)

03.

0 – 1

Rick Schaaphok

11.

0 – 2

Thomas Kauw

44.

0 – 3

Rogier Krohne

52.

0 – 4

Thomas Kauw

74.

0 – 5

Marcel Pannekoek

82.

0 – 6

Marcel Pannekoek

85.

0 – 7

Rogier Krohne

     

Scheidsrechter
: De heer Kevin Moed uit Klazienaveen

Geel: -

Rood: -


Opstelling Forward

Doel: Geoffrey Penders

Achter: Jesse Dijkstra (55 Ruben Haring), Max Kaagman, Derk Kuiper, Tom Zweep (55. Quinten van Schajik)

Midden:  Alessio Monsignori, Jerom Meester, Nils Jan Bleeker

Voor:  Remco Keizer (73. Levi Jolink), Bart Breman, Vincent Stibbe


Opstelling Winsum

Doel:  Germen Bouwman

Achter: Bauke Hoekstra, Hans Zwakenberg, Niels van Dalen, Heinze Andringa (60. Flaviou Fatima)

Midden:  Thomas Kauw, Marcel Pannekoek, Deshley Storm (60. Tim Hoff)

Voor:  Wouter Bloem, Rogier Krohne, Rick Schaaphok


HS