Het afgelopen weekend stond voor onze 1e selectie in het teken van het jaarlijkse trainingskamp. Voor deze editie was de plaats Dwingeloo uitgekozen. Een nieuwe locatie ten opzichte van de laatste paar jaren, toen Eext het reisdoel was.

Vanaf vrijdagmiddag rond 17.00 uur druppelden de meeste selectieleden de groepsaccommodatie “Vogelsangh” binnen, evenals het gros van de stafleden. Een enkeling zou wat later arriveren in verband met overige (voetbal)verplichtingen.

Na de traditionele opening met soep en broodjes was het tijd om ons langzaam te prepareren voor de trainingsavond op vrijdag. Op het prachtige complex van de vv Dwingeloo stonden enkele (bestuurs-)leden van onze gastheer ons op te wachten om ons de kleedkamersleutel te overhandigen. De vereniging was zo gastvrij om ons twee kleedkamers en een veld met LED-verlichting beschikbaar te stellen gedurende het weekend. Er kon dus prima worden getraind (en later gespeeld).

Na afloop van de trainingssessie was het in de accommodatie tijd voor de quiznight! In verschillende categorieën werd een beroep gedaan op de kennis van het hedendaagse voetbal. Na nog een tijdje gezellig napraten was het vervolgens tijd om de bedjes op te zoeken. De volgende ochtend stond immers om 9 uur alweer een ontbijt op het programma.

Op de zaterdagochtend was de groep aangegroeid tot 24 spelers, die allemaal present waren op het trainingsveld om 10 uur. De grootste groep ging trainen onder Robert en Daniël, Patrick nam de keepers onder zijn hoede en Luuk was present om de herstelwerkzaamheden in goede banen te leiden. Daarnaast stonden Pieter, Kornelis en ik zelf paraat voor de nodige hand- en spandiensten. Hiertoe behoorde ook de voorbereiding van de warme lunch, die de aanwezigen kregen voorgeschoteld na de trainingsinspanningen.

Tijdens deze warme lunch werden we nog verblijd met de donatie vanuit de doelpuntenpot. Jan van der Kooi was hiervoor naar Dwingeloo afgereisd. Het applaus klonk voor Jan, Boelo en de andere mensen die het bedrag bijeen hebben gebracht. Langs deze weg nogmaals dank aan een ieder!

De middag was gereserveerd voor verschillende gespreksonderwerpen.  Aan de orde kwamen achtereenvolgens de thema’s Verzorging (Luuk vestigde hier in een helder verhaal de aandacht op), Organisatie (ik behandelde enkele aandachtspunten rondom het team) en als laatste Team (Robert had hiervoor een document ontwikkeld dat als uitgangspunt diende).

Eerst individueel en later in groepjes bogen de speler zich over het document, dat als informatiebron dient voor de begeleidingsstaf. Verschillende vragen over voetbal- en persoonlijke zaken werden samengevat en de belangrijkste punten gepresenteerd. Dit alles gebeurde onder het toeziend oog van Jan Jaap Zijlstra namens onze CVZ.

Na nog een bakje soep en een broodje was het ’s avonds tijd voor onderlinge confrontaties van beide keren 45 minuten  met de VV Dwingeloo en Asser Boys. Of het kwam door de eerdere inspanningen was de vraag, maar in elk geval werd de wedstrijd tegen Dwingeloo een matige vertoning, die een 2-0 verlies opleverde. Het vertoonde spel in het tweede potje beloofde meer goeds voor het naderende seizoen. Asser Boys werd de duimschroeven aangedraaid, maar helaas werd dit niet in de score uitgedrukt. De wedstrijd bleef derhalve doelpuntloos. Na afloop werd nog even ‘geëvalueerd’ in de gezellige kantine van onze gastheer.

Terug in de “Vogelsangh” kregen de spelers ‘vrij’. Besloten werd om met de complete spelersgroep een discotheek in Beilen aan te doen! De staf beperkte zich tot een bezoekje aan de plaatselijke horeca. De volgende ochtend kleine oogjes aan het ontbijt, maar wel iedereen rond 9 uur present aan tafel! Na het ontbijt was het opruimen geblazen. Toen alles rond een uur of 11 naar tevredenheid achter was gelaten, keerden spelers en staf met een goed gevoel huiswaarts.

We hebben prima kunnen werken met en aan het team en ook de groepsaccommodatie en het sportpark waren naar wens! Nu maar zien of dit weekend haar vruchten gaat afwerpen. Komende zaterdag de eerste officiële wedstrijd (een bekerduel tegen Forward), nog vooraf gegaan door een oefenduel met een combinatie van spelers uit de 1e en 2e selectie. Dinsdag om 19.00 uur is de aftrap tegen oefentegenstander SIOS.

Harry Postema