Is Walking Football iets voor jou ?

In 2017 zijn de voetbalverenigingen vv SIOS en vv Winsum een samenwerkingsverband aangegaan om Walking Football in de gemeente Het Hogeland op te starten. Door de vele enthousiaste spelers, speelsters en trainer heeft dat inmiddels geresulteerd in een groep van 22 mannen en vrouwen die wekelijks met veel plezier samen voetballen.

Wat is Walking Football

Walking Football is enige jaren geleden uit Engeland overgewaaid naar het vaste land van Europa en is een “langzamere” variant van het voetbal. De doelgroep bestaat uit 60-plussers waarbij naast de mannen ook de vrouwen van harte welkom zijn. Er zijn bij Walking Football een aantal afwijkende spelregels waarbij lichamelijk contact, het maken van slidings, rennen en sprinten niet is toegestaan. Dit alles om blessures te voorkomen. Ook mag de bal niet boven heuphoogte uit komen en wordt er op een aangepast veld gespeeld waarbij er gebruik wordt gemaakt van kleine doeltjes. De positie van een keeper komt dus niet voor in het geheel. De trainingen bestaan uit een warming up, diverse oefenvormen en worden altijd afgesloten met het welbekende partijtje.

Sociaal aspect

Voorafgaande en na afloop van elke training wordt er altijd samen een kop koffie/thee gedronken in de kantine of bestuurskamer van de club. Hier worden dan de laatste nieuwtjes besproken waarbij het gezellig samen zijn en het werken aan een goede conditie op het voetbalveld hand in hand gaan.

Doelgroep

Het belangrijkste doel van Walking Football is om mannen en vrouwen van 60 jaar en ouder bij elkaar te brengen, ze aan het sporten en bewegen te krijgen en gezondheidsonderwerpen (mentaal en fysiek) bespreekbaar te maken. Hierdoor worden de deelnemers actiever, gaan zich fitter voelen, hun leefstijl verbetert en hun gezondheid neemt toe. De criteria om deel te mogen nemen is niet alleen de leeftijd van 60 jaar en ouder of de woonplaats Winsum of Sauwerd. Nee, iedereen in de regio Het Hogeland is van harte welkom!

Deelname

Met Walking Football krijgen oud-voetballers/-voetbalsters, die misschien wegens fysieke beperkingen niet meer actief kunnen deelnemen aan het traditionele voetbal, dé kans om toch weer eens een balletje te trappen. Maar ook de 60-plussers die nog nooit aan voetbal hebben gedaan zijn natuurlijk van harte welkom!

Trainingen

De trainingen zijn in zeer goede handen van een gediplomeerde trainer/coach. De trainingen vinden plaats op de vrijdag en beginnen om 10:00 uur. Er wordt per twee weken afwisselend getraind op het “Geert Reinders Sportpark” van vv Winsum en op het sportpark van SIOS “De Lange Twee” in Sauwerd. Als de weersomstandigheden dusdanig zijn dat er niet op de velden getraind kan worden, is er een mogelijkheid om overdekt te kunnen trainen.

Belangstelling?

Lijkt het je leuk om ook op de vrijdagochtend te gaan voetballen, of ken je iemand die interesse zou kunnen hebben? Kom dan gerust eens een keer geheel vrijblijvend een kijkje nemen op het sportpark of neem contact met ons op. De eerste 4 weken mag je gratis meetrainen om te kijken of Walking Football daadwerkelijk iets voor jou kan zijn.

De koffie staat in ieder geval altijd klaar!

Voor meer informatie mag je geheel vrijblijvend contact opnemen met één van onderstaande contactpersonen:

  • Jacob Kamst (06-11303372) of Hans Bloem (06-40448370) namens vv Winsum
  • Reinder van der Veen (050-3061805) namens vv SIOS