Het vriest nog als JO9-5 zich verzamelt voor het vertrek naar JO9-3 in Bedum en eenmaal in Bedum aangekomen lijkt het alsof het team zich voorbereid op een ski-les in plaats van een voetbalwedstrijd. De thermo kleding gaat aan en het team verdwijnt naar de echte grasvelden die nog enigszins wit uitgeslagen zijn. De zon staat laag en het is nog wat nevelig bij aanvang van de wedstrijd, wat vooral lastig is voor de keeper van Bedum, die kijkt recht tegen de laagstaande zon in en ziet zo goed als niets.

jo9 5 bedum 1

Bedum voert de druk meteen flink op en maakt een vroege openingstreffer, waardoor Winsum meteen op een achterstand komt. Na 3 zaterdagen uitslapen omdat er halverwege de ochtend thuis werd gespeeld en we de afgelopen week vrij waren, heeft het team duidelijk moeite om in de wedstrijd te komen. Al snel wordt het 0-2 en Bedum blijft gevaarlijk voor het doel van Ticho aanwezig. De Bedumers zijn telkens net een stap sneller dan ons JO9-5 dat gewoon niet lekker in de wedstrijd komt.

Na een hoekschop van Bedum verdedigt Silvijn uit en dan volgen gelukkig ook 2 aanvallen van Winsum, een doelpunt blijft uit, maar toch.... Ticho laat vervolgens 3 reddingen op rij zien en dan gaat Lars er met de bal vandoor. Met 3 Bedumers op de hielen lijdt hij halverwege balverlies en moet Ticho weer aan de bak.
De verdediging loopt niet helemaal lekker, maar gelukkig weet Ticho opnieuw 2 keer met succes in te grijpen. Lars verrast de keeper van Bedum met een afstandsschot, maar die weet zijn doel nog net leeg te houden. Bedum valt aan en zet met een schot precies tussen alle verdedigers door de 0-3 op het scorebord. Via Jorrit, Lars en Martin weet Winsum toch een aanval op te zetten, het is echt jammer dat Martin zijn schot naast gaat. Lars probeert het nog een keer, maar de keeper van Bedum zit er opnieuw goed bij. Even later komen we goed weg als Bedum over schiet. Ticho zijn uittrappen gaan vandaag prima, mooi hard langs de lijn naar vrijstaande spelers. Finne speelt Ruben aan en Ruben waagt vervolgens een poging om richting de goal van Bedum te gaan, maar halverwege loopt hij vast in de verdedigingslinie van de Bedumers. Dan wordt het 0-4 voor Bedum. Vlak daarop voorkomt Syl met een hele mooie verdedigingsactie dat Bedum nogmaals scoort. Het lukt Lars nog een keer om in de aanval te gaan, ook ditmaal weer met een aantal verdedigers van Bedum op zijn hielen. Daardoor is de afstand van waar hij schiet net te groot en gaat de bal voorlangs. Leander kapt de volgende aanval van Bedum netjes af en de ruststand is 0-4.

Direct na de rust verovert Ruben met een prima actie de bal om deze vervolgens direct door te spelen naar de aanvallers voorin. Het lukt vervolgens net niet om de aanval af te maken, maar dat maakt Ruben zijn actie er niet minder goed om. Bedum is duidelijk de sterkste ploeg en maakt al snel 0-5. Ticho heeft vandaag geen tijd om te verkleumen in het doel en laat vlak daarop opnieuw een mooie redding zien. De volgende 2 aanvallen van Bedum worden goed uitverdedigd door respectievelijk Martin en Silvijn. Na een corner van Bedum bemachtigt Jorrit de bal en hij weet Lars voorin goed te vinden. Het schot van Lars gaat net naast..... het lijkt wel alsof de bal ook gewoon niet in het doel van Bedum wil ! Via een afstandsschot maakt Bedum 0-6. Lars mist nog een keer en Bedum schiet op de lat. Dan weten Ruben en Lars door netjes overspelen een aanval wel tot een goed eind te brengen en na een assist van Ruben, weet Lars nu wel te scoren en is het 1-6. Ticho laat nog een paar reddingen zien, waarbij hij een keer ver uit de goal komt. Dan maakt Bedum werkelijk een hele mooie goal en is het 1-7. Lars antwoordt met een afstandsschot dat opnieuw naast gaat. Bedum is en blijft echter oppermachtig en uiteindelijk bepaalt Bedum de eindstand op 1-11. Tijdens de penalty reeks laat ook een verkleumd JO9-5 toch even zien dat ze echt een team zijn en staat het hele stel zoals altijd zij aan zij.

jo9 5 bedum 2

De laatste wedstrijd van deze competitie was beslist niet de beste wedstrijd van JO9-5, maar het team blijft deze winter buiten trainen om in maart weer vol energie aan de voorjaars competitie te beginnen..... Tussendoor gaat het team natuurlijk lekker mee voetballen voor de wintercup.