Afgelopen weekend waren er 2 mooie successen voor onze voetballende vrouwen. Het “oudste” vrouwenteam, VR30+, werd op vrijdagavond najaarskampioen en het “jongste” vrouwenteam, VR2, pakte de eerste overwinning van deze competitie. VR1 (geen wedstrijd) en VR3 (tegenstander zegde af) genoten van een vrij weekend.

Afgelopen vrijdagavond was het dan zover, VR30+ werd najaarskampioen. Het team bestaande uit vrouwen met allen het 30e levensjaar gepasseerd, bleek veruit de sterkste in een competitie van 5 teams. De afgelopen 3 maanden werden er 5 toernooitjes gespeeld, waarbij elk team 1 keer het toernooi op een vrijdagavond moest organiseren. Gezellige avonden waar sportief bezig zijn, de wil om te winnen en spelplezier mooi hand in hand gingen. De wedstrijdjes worden op een half veld gespeeld met 1 keeper en 6 veldspelers. Op elk toernooi spelen alle teams tegen elkaar en na de 5 avonden had elk team dus 20 wedstrijden (van 20 minuten) gespeeld. Met 49 punten (16x winst, 1x gelijk en 3x verlies) en doelcijfers van 40 doelpunten voor en slechts 11 tegen waren onze vrouwen dan ook de zeer terechte kampioen. In het voorjaar zullen onze kampioenen wederom de strijd met 4 andere teams aanbinden om op 5 vrijdagavonden uit te maken wie zich dan voorjaarskampioen 2017 mag noemen.  De vrouwen kennende zullen ze ongetwijfeld weer gaan voor het kampioenschap.  Een gezonde ambitie en zo hoort het ook.

Afgelopen zaterdagmiddag speelde VR2 een uitwedstrijd in Groningen tegen Groen Geel VR2.
VR2 heeft het moeilijk dit seizoen in de 4de klasse. Ondanks dat ze soms prima meevoetballen met de tegenstander, komen ze nog net tekort om ook met punten het veld te verlaten. Aangezien het zaterdag een inhaalwedstrijd betrof en niet alle reguliere VR2 spelers beschikbaar waren, werd er een team samengesteld van spelers van VR1, VR2, VR3 en MO17. Een mooie mix van zeer jong, jong en iets oudere spelers. Het was duidelijk even wennen de eerste helft, maar omdat Groen Geel ook moeite had om kansen te creëren, bleef het tot aan de rust 0-0. Na rust ging het duidelijk beter met onze jonge vrouwen en er volgden enkele mooie aanvallen. Na ca. 25 minuten werd zo’n mooie aanval beloond met de 0-1, toen Melinda vanaf 15 meter de bal keurig in de lange hoek schoot. Niet veel later zorgde Daniëlle voor de 0-2 en toen Minke 10 minuten voor tijd de 0-3 binnenschoot kon de winst VR2 niet meer ontglippen. Het werd vlak voor tijd door een afstandsschot nog wel 1-3, maar daar bleef het dan ook bij. Met de eerste overwinning op zak keerden onze vrouwen aan het begin van de inmiddels gevallen avond huiswaarts. Op naar de volgende overwinning.

Paul de Vries.