2016 11 12 Gorecht - VV Winsum JO15-1      1-0 (0-0)

De dag na Sint Maarten had Koning Winter zijn entree gemaakt in Nederland. De jongens van O15-1 hadden het geluk dat ze hier lang van konden genieten. De beleidsbepalers in Haren hadden de wedstrijd tegen het plaatselijke Gorecht al om 8.45 uur gepland. Rond dat tijdstip waren de plastic grassprieten wit bevroren en zaten de wissels lekker warm onder een kleedje in de dug-out.
De bedoelingen van beide teams werden al snel duidelijk. De linies compact, kort op de man en kantelen. Groen-wit had het idee om dat op de tegenstander's helft te doen en zwart-wit vond het vooral prettig op de eigen helft. In de vroege vrieskou ontstond een tactisch schouwspel wat helaas weinig spektakel voor de goals opleverde. De thuisploeg speelde vooral via de sterke midvoor en Winsum zocht veelvuldig de aanval via de rechter zijkant. De ruimtes lagen ook echt aan de zijkant maar er werd teveel via het midden gespeeld.
In de rust konden de verkleumde toeschouwers kiezen tussen twee identieke kantines van de firma Twix. Waar Winsum de samenwerking heeft gevonden, heeft Haren ervoor gekozen om met twee aparte voetbalverenigingen en kantines door het leven te gaan. De scheids voelde de wedstrijd goed aan en liet de toeschouwers en spelers lekker lang op warmte komen.
In de tweede helft waren er vooral voorin wat wisselingen te zien. Quinten stond centraal voorin en werd hierbij geassisteerd door Chris. De aanvallende bedoelingen van Nico en René werden hiermee duidelijk zichtbaar. Gorecht was echter stug aan het verdedigen en gaf maar weinig ruimte weg. Twee dode spelhervattingen, in de vorm van vrije trappen, moesten dan misschien de oplossing bieden. Helaas troffen die vandaag geen doel. In de voorgaande wedstrijden trakteerden de jongens van O15-1 zich op veel spektakel en veel goals. Helaas zat dat er vandaag niet in en de tenen bleven koud.
Vriend en vijand had zich inmiddels verzoend met een gelijkspel totdat een miscommunicatie in het uitverdedigen leidde tot een messcherpe counter van de Harenaars. Leroy gaf nog eens alles maar kon niet verhinderen dat de 1-0 werd binnen getikt.
Luttele seconden later floot de soeverein leidende scheidsrechter voor het einde.

Volgende week een vrij weekend en dan weer los op sportpark Schouwerzijl.

Een supporter.