Vandaag is het zonnig maar wel erg koud op sportpark Schilligeham als JO9-5 verzamelt voor de thuiswedstrijd tegen Lewenborg. Nadat de spelers zich met hier en daar wat extra kleding goed voorbereid hebben op de kou, waarbij Finne de kroon spant door te gaan voetballen met een wollen muts op, en er vanwege het uitgelopen speelschema een iets langere warming-up is dan gebruikelijk, heeft iedereen wel zin in een krachtmeting met FC Lewenborg JO9-5. Vandaag debuteert Mariska Roze als scheidsrechter voor ons team. Superfijn natuurlijk dat Mariska op deze manier als vrijwilliger het nijpende tekort aan scheidsrechters helpt te verminderen.

De ploegen gaan van start en het tempo ligt meteen hoog. Winsum speelt zonder Jorrit die ziek is en dat blijkt even wennen in de voorhoede. De eerste aanval van Winsum wordt afgeslagen door de keeper van Lewenborg, maar Ruben weet er nog wel een corner uit te slepen. Dan maakt iemand hands voor het doel van Lewenborg en onze strenge doch rechtvaardige scheids legt de bal op de stip. Gelukkig hebben wij Ticho onder de lat. Hij stopt de penalty en Winsum komt goed weg. Een aanval van Winsum strandt en dan maakt Lewenborg van grote afstand onverwacht een prachtige goal. Het staat 0-1. Een volgend schot van Lewenborg gaat naast. Lewenborg houdt de druk hoog. Maar na een goede ingooi van Ruben, kan Martin in de aanval gaan. Helaas is zijn schot net te zacht en de keeper van Lewenborg redt. Het blijft spannend en het tempo blijft hoog. Lars gaat in de aanval en schiet naast. Lewenborg onderneemt een poging, maar Silvijn verdedigt uit. Lars, Ruben en Eva proberen het samen en vullen elkaar mooi aan in een prima aanval. Op het laatste moment, vlak voor Eva het kan afmaken met een schot op het doel, lukt het Lewenborg toch nog om de bal weg te werken. Nadat Ticho nog een prachtige redding laat zien in antwoord op een afstandsschot van Lewenborg is het rust.

Misschien hadden we vandaag de rust beter kunnen overslaan. Zo goed als het team voor de rust in de wedstrijd zat, zo moeilijk blijkt het voor onze spelers om in de tweede helft weer in de wedstrijd te komen.

Lewenborg gaat voortvarend van start en waar de eerste aanval nog gepareerd wordt door Syl en Leander, lukt dat na een corner van Lewenborg niet en wordt het 0-2. Vervolgens heeft Winsum geluk dat de Groningers eerst op de lat schieten en de bal in de rebound net over het doel heen gaat. Daarna lukt het Winsum niet om de verdediging op orde te krijgen en maken de snelle aanvallers van Lewenborg 0-3 en 0-4. In een poging om er 0-5 van te maken wordt een speler van Lewenborg iets te fanatiek en scoort nadat hij Ticho de bal uit zijn handen schopt. Deze goal wordt afgekeurd en het blijft dus 0-4. Lewenborg komt nu pas echt op stoom. We zien nog mooie acties van Syl en Silvijn in de verdediging en Leander voorkomt met een snelle actie ook een goal van Lewenborg. Lars loopt nog een keer vast in de verdedigingslinie van Lewenborg nadat Finne hem van een assist voorzien heeft. Vanuit een chaotische situatie voor het doel van Ticho, waarbij het Winsum ondanks een gezamenlijke inspanning niet lukt de bal goed weg te werken, scoort Lewenborg de 0-5. Dan komt Winsum er niet echt meer aan te pas en uiteindelijk bepaalt Lewenborg de eindstand op 0-7. Het is jammer dat het team na zo’n goede eerste helft niet meer in de wedstrijd kwam. Gelukkig gingen de penalties na de wedstrijd wel weer lekker en ging het team daardoor niet al te teleurgesteld van het veld. Als het team het spel van de eerste helft voortzet in de laatste uitwedstrijd op 26 november tegen Bedum, zijn daar misschien nog wel wat punten te halen voor de winterstop …