Zaterdagmorgen halftien begonnen de spelers van Winsum zich te verzamelen op sportpark Schilligeham voor vertrek. Op het programma stond de wedstrijd in en tegen Hoogezand, de nummer drie van de ranglijst. Voor zo’n duel wil je graag op volle oorlogssterkte aantreden, maar dat zat er helaas niet in. Zo was Kaylien een weekendje weg, bleek Milan een knieblessure opgelopen te hebben en was Davey een groot deel van de week ziek geweest. Gelukkig kon Nick bijspringen en zo gingen we gehavend, maar met vertrouwen richting Hoogezand. De twee recente overwinningen en zeker de laatste tegen Sneek hadden dat vertrouwen een boost gegeven.

In Hoogezand bleken we te spelen op het kunstgrasveld wat voor de jongens en meiden van Winsum onderhand geen verschil meer maakt. En zo werd even na 11.15 uur afgetrapt voor de wedstrijd. Die begon rustig zonder al teveel actie voor beide doelen. De wedstrijd kantelde meer in het voordeel van Hoogezand. Zij werden gevaarlijker naar voren toe, waar Winsum juist veel moeite had met de verdediging van Hoogezand. Het voetbal tot de middellijn was prima, maar het vinden van de opening was erg lastig. Na ongeveer 10 minuten was het een diepe bal die verkeerd werd ingeschat en over de laatste linie van Winsum vloog. De bal kwam in de voeten van een tegenstander, die oog in oog met keeper Jorn beheerst afrondde; 1-0. Daarna volgde een fase waarin meerdere scrimmages voor het doel van Jorn tot hachelijke situaties leidden. Winsum kwam deze fase zonder kleerscheuren door, maar aan de andere kant kwam het zelf niet veel verder dan een schot van Davey en een paar gevaarlijke indraaiende vrije trappen van Sargon. De 1-0 ruststand was verdiend voor Hoogezand, waarbij er zomaar nog één had kunnen vallen.

Na rust had Winsum duidelijk een beter slot op de deur. Hoogezand wist wel goed van kant te wisselen en zorgde voor wat druk via de zijkanten, maar echt getest werd keeper Jorn niet. Er volgden corners van de kant van Hoogezand, maar ook deze leiden niet tot gevaar. Winsum kon daar nog steeds niet veel tegenover stellen. Het schijnbare evenwicht in de wedstrijd op dat moment was natuurlijk gunstig voor Hoogezand. Maar Winsum liet zich niet verleiden tot een alles of niets strijdwijze. De les van eerdere wedstrijden tegen Bedum en Veendam was blijkbaar geleerd. Winsum bleef vanuit de afgesproken organisatie voetballen en loeren op kansen. Er volgde één voor Sargon die in direct inschoot na een voorzet van Lars. De inzet was niet hard genoeg om de keeper te verrassen. En zo ging het tot de laatste minuut, waarbij een diepe bal van achteruit prima werd doorgekopt door Marnix waarmee hij Davey lanceerde. Die ging alleen op de keeper af, passeerde deze en schoot de 1-1 binnen. De scheids liet nog even voetballen, maar floot snel voor de laatste keer.

Dat Winsum zo blij was met het punt en dat Hoogezand baalde als een stekker, zei genoeg over de wedstrijd. Dat baal gevoel kennen we maar al te goed als we denken aan de wedstrijd tegen Bedum, maar dat hoort nu eenmaal bij voetbal. Een oude voetbalwet kwam nog even bovendrijven in de nabespreking met de staf van Hoogezand: “Als je het zelf niet afmaakt, valt de goal aan de andere kant.” Maar goed, het punt was een mooie opsteker voor het gehavende team dat met veel strijd en inzet had gevoetbald. Het voelt als een overwinning, zo werd er gezegd. Volgende week is het team vrij om zich optimaal te kunnen opladen voor de wedstrijd tegen koploper vv Heerenveen op 26 november. De wedstrijd wordt op verzoek van onze Friese gasten om 9.00 uur gespeeld op het sportpark aan de Schouwerzijlsterweg.