Vandaag stond de uitwedstrijd bij Zuidhorn 2 op het programma. Winsum 2 kwam mede door de blessures bij het eerste elftal lichtelijk gehavend aan de start. Het begin was dan ook voor de thuisclub die al na dertig seconden de eerste kans creëerden. Het mocht dan ook niet lang duren of het eerste doelpunt voor Zuidhorn stond op het scorebord. Niet lang daarna moest Herold Bos met een blessure het veld verlaten. Dit kon trainer Boufarra er ook nog wel bij gebruiken. Hierna ging het hard en stond al gauw de 2-0 en ook de 3-0 op het programma. De mannen uit Winsum waren redelijk in de Sinterklaas stemming gezien het aantal kansen dat cadeau werd gedaan. Toch kon Zuidhorn hier ook wat van, want door slecht uitverdedigen kon Menno Dijkstra de 3-1 binnen werken. Winsum kwam hierbij wel iets beter in de wedstrijd, maar zag nog geen 3 minuten nadien ook de 4-1 tegen de touwen gewerkt worden. Dit was werkelijk een prachtig schot in de kruising. Zodoende keek Winsum 2 al bij rust tegen een enorme achterstand aan. 

In de tweede helft wilde Winsum 2 nog een poging doen om er wat van te maken. Rick Schaaphok was ingevallen aan de kant van Winsum en daarmee kwam er aardig wat meer gevaar voorin. Zuidhorn had zichtbaar moeite met de lengte van Rick en hier kwamen behoorlijk wat kansen uit. Dit leidde al gauw tot een assist op Menno Dijkstra die de tweede van de dag binnen werkte. Dit gaf Winsum 2 hoop. Echter kon deze hoop al gauw de prullenbak in aangezien het een 5 minuten na de 4-2 nog een tegentreffer mocht incasseren na een slechte terugspeelbal van Martijn Carmio. Echter bleven de mannen uit Winsum gaan voor een resultaat. De 5-3 viel na een 70 minuten spelen en drie minuten later was daar ook de 5-4. Beide goals waren van de zeer goed ingevallen Rick Schaaphok. Met nog een kwartier te spelen ging Winsum vol voor de gelijkmaker. Deze viel ondanks een enorme kansenregen niet. Zodoende mocht Zuidhorn drie punten bijschrijven. Op basis van de eerste helft was de zege terecht. Het was Winsum 2 vandaag volledig zelf te verwijten dat ze zoveel cadeautjes hebben weggegeven. Overigens verdient de scheidsrechter wel de complimenten voor de zeer goede leiding van de wedstrijd, dat is weleens anders in deze klasse. 

Nadien werd uiteraard de gehaktbal nog even getest. Deze werd met een 7,5 beoordeeld en is daarmee tot op heden een van de betere gehaktballen die we hebben gehad. De bal bij Zuidhorn is dan ook zeker een aanrader.