vv Winsum O17-2 – Noordwolde O17-1G  5 – 3 (2 -2)

Afgelopen woensdag verliep niet voor iedereen de training even succesvol. Onze keeper, de gebeten man dit seizoen zo lijkt het, scheurde een spiertje. We moesten (opnieuw) opzoek naar een sluitpost. Dat lukte uiteindelijk in de persoon Rowin Arnoldus. Een speler van O17-3. Zij waren vrij en hij deed graag mee. Ook onze speedy gonzales, Leon, was nog niet herstel van de teenblessure. Tot overmaat van ramp kreeg ik zaterdagochtend (om 06.28!) een app van onze beweeglijke middenvelder Remco. Goed met 13 man moet het lukken. Dat het altijd erger kan, bleek zorgen voor later. Het team stond er en Lex kwam met een nieuwe tas om precies 09:30 aan op de Schouwerzijlsterweg. Het was koud en het veld was wit en hard. De jongens hadden zich omgekleed en de bespreking verliep rustig. De opdracht was duidelijk. Gezien de uitslagen was Noordwolde een geduchte tegenstander en ze hadden zich erop voorbereid. Om even voor 10:30 liep de scheidrechter het veld op. Noordwolde mocht de wedstrijd starten en direct was het volle bak voetballen. Winsum leek nog niet wakker en Noordwolde nam graag het initiatief. Van mooi voetballen hadden ze niet gehoord en Winsum liet zich verleiden in het kluitjesgebeuren. Het was lastig voetballen en de spelers van Noordwolde wisten het voor elkaar te krijgen dat tot ruim in de 20e minuut er nagenoeg niets gebeurde. Timo mocht de eerste, oh wacht afgekeurd… op zich nemen. Even later was Tim de gelukkige door de 1 – 0 weg te schrijven. Het leek te draaien. Het spel werd wat opener en Noordwolde begon wat brutaler te voetballen. Snel was het ook 1 – 1. Winsum vond dit niet leuk. Toch pakte Silvijn de draad op en gaf via een mooi steekballetje de 2 – 1 aan Roy. Noordwolde ging stug door en ook nu werd snel de gelijkmaker gescoord 2 – 2.  Het draaide niet lekker en als een geluk bij een ongeluk gaf de scheidsrechter het signaal van rust. Thee met suiker. Erg rustig zou de rust niet worden. Op slag van rust werd onze stand-in keeper overvallen door misselijk- en duizeligheid. Hij was onlangs ongelukkig ion aanraking gekomen met een speler en had erg last van zijn borst. Hij kon niet verder. Frank offerde zich op, ‘thank god…’ Thee met suiker en proberen de focus te pakken. De tweede helft startte chaotisch. Noordwolde had zich herpakt en begon met hetzelfde onvoorspelbare spel als in de eerste helft. Winsum had er geen antwoord op en snel wist Noordwolde op voorsprong te komen. De rapen waren gaar en in de minuten die volgden ging bijna alles fout wat maar fout kan gaan. Er moest zelfs een speler van ons even afkoelen. Met deze temperaturen niet zo’n probleem. Het spel bleef onvoorspelbaar en was vooral geen spel. Nadat de speler weer terug in het spel kwam begon Winsum langzaam in het ritme te komen. Het duurde even, maar dan heb je ook wat. Het tempo ging fors omhoog en het combineren lukte weer en goed ook. De supporters van Winsum konden weer genieten van het team. Noordwolde liep ondertussen met de tong op de knieën. Na een kleine 60 minuten spelen was het Silvijn die op aangeven van Tom de gelijkmaker scoorde. Even later volgde het doelpunt van de dag. Net over de helft werd één van onze spelers onaangenaam naar de grond gewerkt. Rob eiste de bal op en legde hem vlak voor de dug-out. In het 16 meter gebied was het druk en on meester koppers waren naar voren geslopen. Rob koos de plek waar hij de bal wilde hebben en met een prachtige curve verdween deze in de verre hoek. Zeker 45 meter, geweldig. Winsum wist het tempo hoog te houden en combineerde weer als vanouds. Effectief tiktak zorgde dat Lex Timo in stelling bracht. Laatstgenoemde liet de eindstand noteren: 5 – 3. Een overwinning om snel te vergeten. Vanaf deze kant willen wij Rowin bedanken voor zijn hulp en inzet. Wij wensen hem veel sterkte en een snel herstel toe. Komende zaterdag wordt er geoefend tegen NEC Delfzijl O17-1. Een pittige tegenstander uit de Hoofdklasse. De week daarna staat Harkstede op het programma. Een belangrijke wedstrijd. Op 26 november bent u om 12:15 van harte welkom om het team te aanschouwen in Harkstede, tot dan.