Je hebt soms van die wedstrijden. Je moet winnen en je weet op voorhand eigenlijk al dat je met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid de 3 punten gaat pakken. En dat zijn nu juist de lastigste wedstrijden van de competitie. Zorg dan maar dat je 90 minuten lang geconcentreerd en gefocust bent. Dat lukte onze vrouwen van Team VR1 afgelopen zaterdagmiddag in beide wedstrijdhelften 25 minuten. Dat was genoeg om Bedum VR1 als verliezer huiswaarts te laten keren.
Het was op voorhand misschien al een ongelijke strijd. Bedum staat op de ranglijst strak onderaan met 1 punt, onze vrouwen gedeeld 2de met 17 punten. Na 8 competitiewedstrijden al een verschil van 16 punten dus. Dat verschil was in de eerste 25 minuten van de wedstrijd duidelijk waarneembaar binnen de lijnen. Onze vrouwen vielen aan en Bedum verdedigde. Het was eigenlijk wachten op een doelpunt en die kwam er dan ook in de 10e minuut, toen na een goed opgezette aanval Minke van rechts een puike voorzet van haar voet liet vertrekken en Chantal die knap bij de 1e paal binnentikte (1-0). Bedum probeerde het af en toe met een counter, maar de meeste pogingen werden in de kiem gesmoord. In de 22e minuut was het wederom raak voor onze vrouwen, toen een hoekschop van links door Minke niet goed werd verwerkt door de Bedumers. De bal plofte een meter of 10 van het doel van Bedum op de grond en de meegekomen Saskia schoot de bal strak en laag in de verre linkerhoek (2-0). Daarna lieten onze vrouwen het tempo zakken, werd er geen druk meer op de bal uitgeoefend bij balverlies en de concentratie verslapte. Ze lieten Bedum weer in de wedstrijd komen en dat leidde tot de 2-1, toen Sabine zich 25 meter voor haar doel de bal knullig liet afpakken door de snelle spits Anouk Sikkema van Bedum. Zij passeerde de nog enige verdediger Annick op snelheid en schoot de bal knap langs de uitkomende keeper Willisa. In de 38e minuut scoorde Chantal, dit doelpunt werd echter afgekeurd wegens vermeend buitenspel.

Trainer/coach Alfred ging de rust in met gemengde gevoelens. Aan de ene kant tevreden over de eerste 25 minuten, waarin de afgesproken taken goed werden uitgevoerd en er volledige controle over de wedstrijd was. Aan de andere kant niet tevreden over de laatste 20 minuten, waarin door concentratieverlies Bedum onnodig weer in het zadel werd geholpen. Er werden enkele tactische zaken doorgenomen en er werd vriendelijk doch dringend verzocht om de concentratie op te brengen dat nodig is om zulke wedstrijden tot een goed einde te brengen.

Al binnen enkele seconden na de aftrap van de 2de helft bleek dat één en ander niet tegen dovemans oren gericht was geweest. Een aanval van onze vrouwen zoals eerder in de rust besproken zorgde ervoor dat na een pass van Chantal Alieke alleen voor de keeper van Bedum gezet werd. Zulke kansen laat zij niet lopen en ze tikte de bal dan ook beheerst binnen (3-1). In de 46e minuut was daardoor de wedstrijd eigenlijk al wel beslist. Zeker toen 10 minuten later Evelien (net ingewisseld voor Berber) met haar eerste balcontact een hoekschop van rechts van Alieke (net zoals een week eerder) prachtig inkopte (4-1). Onze vrouwen bleven goed grip houden op de wedstrijd, ook al werd het in het 2de deel van de 2de helft wel wat slordiger. Bedum kwam wat vaker in de beurt van het doel van Willisa, maar zij liet zich deze middag niet voor een 2de keer passeren. Annick werd gewisseld voor Anouk en Alieke voor Jolien. Er veranderde verder niet veel aan het spelbeeld en in de 88e minuut was het slotakkoord voor Minke, die een voorzet op maat van Chantal goed aannam en binnenschoot (5-1). Voor onze vrouwen een meer dan verdiende overwinning. Promovendus Bedum bleef strijden voor een beter resultaat en verdient daarvoor een pluim, zij zitten duidelijk nog in het proces van het wennen aan het hogere niveau. Dat duurt meestal wel een halve competitie en het is voor ze te hopen dat de achterstand op de ploegen boven hun dan al niet onoverbrugbaar is geworden.
Zo zijn onze vrouwen goed begonnen aan de 2de periode. Volgende week wacht de uitwedstrijd bij Achilles 1894 VR1. Vorig jaar werd daar roemloos verloren. Aangezien de vrouwen uit Assen nu pas op een 8e positie van de ranglijst terug te vinden zijn, mag nu op een beter resultaat gerekend worden. We zullen zien of onze vrouwen het dan wel op kunnen brengen om 90 minuten scherp te zijn.

De razende reporter.

Opstelling Winsum VR1:
Keeper: Willisa Scholtens
Achter: Annick de Vries (70e min: Anouk Uil), Sabine Jansen, Saskia Bakker, Marlies Bijman
Midden: Berber Hokwerda (55e min:Evelien Walker), Linda Bakker (aanvoerder), Melinda Hilbelink
Voor: Alieke Tuin (80e min:Jolien Dijk), Minke Lalkens, Chantal Streppel

Scheidsrechter: Dolf Werkman

Einduitslag: 5-1 (rust: 2-1)
Scoreverloop:
10e minuut: 1-0 Chantal