2016 11 05 VV Winsum JO15-1 - GRC JO15-1 6-1 (3-0)

Voor de tweede keer achterelkaar was Winsum gastheer voor een roemruchte club uit Groningen. Na koploper GVAV was het nu de beurt aan staartploeg GRC om zijn kunsten te vertonen aan de Schouwerzijlsterweg.

Even na half elf trapten de groen-witten af en zagen tot hun verbijstering dat GRC al snel het heft in handen nam. Waar JO15-1 vorige week uiterst geconcentreerd begon, leek het nu allemaal wat gemakkelijker te kunnen. Helaas bedroog ook deze keer de schijn. Rood-wit ging de duels fel aan en probeerde via verzorgd combinatiespel het doel van Leroy te bereiken. Winsum werd achteruit gedrukt en kwam maar moeilijk tot fatsoenlijke aanvallen. De verdediging had het lastig met de ruimte en het middenveld en de voorhoede stonden wel erg ver weg. GRC had duidelijk een overwicht zonder tot uitgespeelde kansen te komen. Als onderste ploeg heb je dan ook het geluk nog niet eens mee. Een spaarzame aanval via rechts kwam bij Quinten terecht die hem snoeihard voorschoot zodat een verdediger van de Groningen Royal Combinatie niets anders kon doen dan de bal in eigen doel te schieten. Een mooie opsteker voor de jongens van Nico en René die vanaf dat moment wat beter gingen spelen. Op links kreeg Sjoerd de bal die na een lange rush in het 16-meter gebied kwam en daar met een fantastische lob de keeper verschalkte.

Dat was het sein voor de technische staf van GRC om hun meest dreigende middenvelder naar achteren te halen. Helaas voor hun leverde dat niet het gewenste effect op. Winsum kreeg meer ruimte om aan te vallen en verdiende zo een corner. De corner van Chris werd al koppend verlengd door Jelmer zodat Quinten de 3-0 ruststand op het scorebord aan kon tekenen.

Na de thee nam Winsum het heft in handen zonder echt overtuigend te spelen. Wel waren er hier en daar fraaie combinaties te bewonderen. Een voorzet van de hardwerkende Stan werd al vollerend afgemaakt door Quinten.

GRC bleef het proberen en uit een snelle aanval werd de 1-4 aangetekend. Tegen GVAV zorgde de tegengoal voor veel onrust. Deze keer bleven de groen-witten rustig en was het Sjoerd die knap vanaf links de bal in de uiterste hoek schoof.

De spanning was er toen wel af en Winsum ging lekker vrijuit voetballen. Het toetje van deze ochtend werd geserveerd door Jelmer en Sjoerd. Op 20 meter van de goal nam Jelmer op zeer beheerste wijze een vrije trap die uiterst spectaculair door Sjoerd vanuit de lucht achter de verbouwereerde keeper werd geschoten.

Na het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheids werden de spelers getrakteerd op een welverdiend applaus.

Volgende week zaterdag is het vroeg opstaan om de uitwedstrijd tegen Gorecht om 8.45 uur te spelen.

Een supporter.