Onze zaterdaghoofdmacht speelde zaterdag tegen Blauw Wit ’34 uit Leeuwarden. De Leeuwarders verrasten afgelopen zaterdag door maar liefst met 6 – 1 te winnen van Drachtster Boys. Toch stonden ze qua punten met ons gelijk, en dat geeft al weer een andere kijk op zo’n uitslag. Onze hoofdtrainer Robert Bos moest voor vandaag behoorlijk improviseren door de lijst met blessures en de afwezigheid wegens een uitsluiting van Niels van Dalen. Op de bank zaten dan ook 3 spelers die al bij het 2e elftal hadden gespeeld en één fitte speler uit het 3e elftal.

Zoals gebruikelijk bij een thuiswedstrijd slechts een fotoverslag.

vvWinsum Blauwwit 0 0 020Nadat Heinze Andringa een behoorlijke kopkans net over had gekopt, heeft Maikel Hoorman Wouter Bloem diepgestuurd met een steekballetje. Keeper Karsten Waterlander was attent en kan de bal net voor de voeten van Wouter wegplukken.  (Foto: Albert Haaima)

vvWinsum Blauwwit 0 0 028Blauw Wit was in de beginfase de onderliggende partij en moest het hebben van een enkele corner. Deze corner belandt in de handen van Germen Bouwman  (Foto: Albert Haaima)

vvWinsum Blauwwit 0 0 030Heinze Andringa speelde weer een degelijke partij  (Foto: Albert Haaima)

vvWinsum Blauwwit 0 0 040Ook Stan Buikema speelde een solide partij  (Foto: Albert Haaima)

vvWinsum Blauwwit 0 0 069

Nadat een eerdere corner werd gemist doordat Jaap Oostra en Ronnie Ganzevoort elkaar in de weg liepen (grote mogelijkheid), kan Germen Bouwman deze hoge voorzet simpel uit de lucht plukken  (Foto: Albert Haaima)
vvWinsum Blauwwit 0 0 083Roy Streppel (tegenover Wiebe Bakker nr 11) was ook vandaag weer erg belangrijk voor de ploeg. Wouter Bloem (9) en Stan Buikema kijken toe  (Foto: Albert Haaima)

vvWinsum Blauwwit 0 0 104Hier kan Wiebe Bakker van Blauw Wit de bal opruimen voordat Wouter Bloem gevaarlijk kan worden  (Foto: Albert Haaima)

vvWinsum Blauwwit 0 0 125Germen Bouwman had vandaag een relatief rustige dag. Blauw Wit had vandaag veel moeite om gevaarlijk te worden  (Foto: Albert Haaima)

vvWinsum Blauwwit 0 0 146Stan Buikema neemt het doel van Blauw Wit stijlvol onder vuur; de bal gaat net naast het doel van doelman Karsten Waterlander  (Foto: Albert Haaima)

vvWinsum Blauwwit 0 0 181
Na een snelle aanval tussen Maikel, Wouter, Deshley en Wouter wordt het schot van de laatste geblokt. De bal komt voor de voeten van Roy Streppel die ineens uithaalt..... net naast  (Foto: Albert Haaima)

vvWinsum Blauwwit 0 0 205Maikel Hoormann (die een sterke eerste helft speelde) probeert hier Jaap Oostra uit te spelen  (Foto: Albert Haaima)

vvWinsum Blauwwit 0 0 220Doelman Karsten Waterlander plukt een voorzet uit de lucht. Wouter Bloem baalt dat de bal niet bij hem komt  (Foto: Albert Haaima)

vvWinsum Blauwwit 0 0 235Thomas Kauw krijgt hier de gele kaart voorgetoverd van scheidsrechter Marije Deuring (die overigens prima floot). Ook Vetinho Domingos Vemba (links) zal de gele kaart in deze situatie nog ontvangen  (Foto: Albert Haaima)

vvWinsum Blauwwit 0 0 238Spits Bob Schepers van Blauw Wit '34 neemt het doel van Germen Bouwman onder vuur. Germen kan de niet moeilijke bal simpel pakken  (Foto: Albert Haaima)

vvWinsum Blauwwit 0 0 244Twee routiniers (Dennis van der Ree en Neil Judkins) in gevecht om de bal  (Foto: Albert Haaima)

vvWinsum Blauwwit 0 0 281Stan Buikema krijgt een duw in de rug van invaller Dion Rooze  (Foto: Albert Haaima)

vvWinsum Blauwwit 0 0 298Stan Buikema probeert de bal voor de voeten van Dennis van der Ree weg te spelen (Foto: Albert Haaima)

Zo eindigde de wedstrijd, met een sterke beginfase van onze ploeg, in een toch wel teleurstellend gelijkspel. In de eerste helft hebben we een aantal behoorlijke mogelijkheden gehad, en het is dan jammer dat we ons zelf niet belonen. Blauw Wit kreeg in de 1e helft ook 2 behoorlijke mogelijkheden. De eerste werd door de ploeg zelf om zeep gebracht (liepen elkaar in de weg) en de 2e ontstond vlak voor de pauze door dom balverlies in de defensie. Germen Bouwman kon het schot bij de eerste paal redden. Na de pauze kreeg Blauw Wit nog een kans toen een overtreding op Hans Zwakenberg niet werd afgefloten en de ploeg kon uitbreken. Het schot van Bob Schepers ging juist voorlangs. Onze ploeg kreeg in de 2e helft ook mogelijkheden maar Wouter Bloem was vandaag niet gelukkig in de afronding (2x alleen voor de keeper) en ook Neil Judkins zag een puntertje net naast het doel verdwijnen.
Komende zaterdag spelen we de lastige uitwedstrijd tegen HZVV. De wedstrijd begint om 15:00 uur. Ook in die wedstrijd zullen we kansen krijgen en zal de scherpte voor de beide goals beslissen hoe de wedstrijd zal eindigen.

Vv Winsum 1  -  Blauw Wit ‘34 1        0 – 0

Scheidsrechter: Mevrouw Marije Deuring uit Groningen

Geel: Vetinho  Domingos Vemba, Dion Rooze (Blauw Wit ’34) en Hans Zwakenberg en Thomas Kauw (vv Winsum)

Opstelling Winsum