Al weken werd gesproken over de uitwedstrijd tegen ONS Boso Sneek. De wedstrijd begon namelijk op het vroege tijdstip van 9 uur. Met ruim een uur rijden en de noodzakelijk voorbereiding was de vertrektijd maar op 7 uur gezet. Voor de meesten was het in elk geval vroeger opstaan dan door de week. En zo stonden allemaal slaperige oogjes te wachten op vertrek naar Sneek. Na een voorspoedige reis kwamen we daar mooi op tijd aan. Het zonnetje brak door en het leek alsof niets een mooie voetbaldag in de weg stond …

De tegenstander had voor deze wedstrijd 1 punt minder en dus was ook deze wedstrijd direct van belang voor de onderlinge plaatsen op de ranglijst. Zoals ondertussen wel bekend, staan alle wedstrijden op zich en zeggen eerder gespeelde wedstrijden weinig. Blanco werd daarom maar aan de wedstrijd begonnen. Maar niet voordat de supporters plaats hadden genomen op de tribune, want deze wedstrijd werd uiteraard op het hoofdveld gespeeld.

De wedstrijd opende wat voorzichtig, waarbij het vooral even wat aftasten was. Toch werd al snel duidelijk dat Winsum de touwtjes goed in handen had. Waar Winsum regelmatig in de buurt van het doel van ONS kwam, was dat omgekeerd zeker niet het geval. De verdediging stond prima en liet niets door. Voor Winsum werden de kansjes, kansen en het was ook geen toeval dat Sargon de 0-1 maakte. Hij was het meest attent bij een afgeslagen bal na een redding van de keeper van Sneek. Snel volgde de 0-2 door Davey, die even teveel ruimte kreeg van zijn tegenstander en de bal vanaf de rand van de zestien geplaatst in de verre hoek schoot. Daarna volgde de mooiste aanval van de dag. Via Jorn en Stein kwam de bal bij Kaylien die de bal met een strakke inspeelpass bij Sargon bezorgde. Sargon stuurde Davey weg aan de rechter zijkant, waar hij de achterlijn haalde en de bal schuin terugtrok naar de vrijstaande Jaden. Die schoot keurig de 0-3 binnen. Dat leek wel iets van de genadeklap, ware het niet dat vlak voor tijd een reeks van fouten aan de kant van Winsum er voor zorgde dat ONS de 1-3 kon scoren. Direct daarna volgde het rustsignaal.

Na rust gebeurde wat werd verwacht. ONS ging opportunistischer spelen. Hun sterke spits maakte het de centrale verdedigers van Winsum erg lastig en in het eerste kwartier kregen de jongens uit Sneek zeker 3 opgelegde kansen om de aansluitingstreffer te maken. Dat gebeurde niet. ONS gaf wel steeds meer ruimte weg en dat was koren op de molen van de Winsummers. Na ongeveer een kwartier werd Ewoud de diepte in gestuurd en ging alleen richting keeper. Die kans was aan hem wel besteed en zette koel de 1-4 op het scorebord. Als dat nog niet de beslissing was, dan was het in dezelfde minuut de goal van Marc wel. Nadat Esther de bal goed had terug gelegd, was het controleren, mikken en precies in de hoek de 1-5 scoren. ONS leek geknakt en er volgde kans na kans voor Winsum die daar nog twee keer van wist te profiteren. De 1-6 kwam van de voet van Sargon na een mooie voorzet van Ewoud en de 1-7 viel vlak voor tijd uit een schot van Davey. Het scorebord gaf met die stand tevens aan dat de tijd verstreken was en dus floot de scheidsrechter voor de laatste keer.

Samengevat een onverwacht grote en daardoor erg mooie overwinning van de ploeg. Het was ook de eerste uit-overwinning en dat telt ook. Winsum heeft een mooie stap gezet richting middenmoot en staat nu 5e. De ploeg ontwikkelt zich elk week en begint meer en meer een tactisch degelijke ploeg te worden met beslissende individuele kwaliteiten. Volgende week gaan we op bezoek bij nummer 3 Hoogezand. De wedstrijd begint om 11.45 uur op Sportpark De Kalkwijck.

IMG 20161105 084123 002