Vandaag stond een mooi duel op het programma waarbij de koploper op bezoek kwam. ACV 4 is een elftal met allemaal oud eerste elftalspelers van ACV en was qua gemiddelde leeftijd het dubbele van het team van Winsum. Dit beloofde dan ook een duel te worden waarbij de fitte jonge spelers het op moesten nemen tegen de ervaren oude rotten van ACV. Van het bovenstaande was niets te veel gezegd. De supporters kwamen namelijk enorm aan hun trekken doordat deze twee fantastisch spelende elftallen een super pot op de mat legden. 

Het begin was voor ACV dat begon met druk zetten. Dit resulteerde in de 8e minuut in de 1-0. Quincy Dijkstra liet zich eenvoudig uitkappen en de aanvaller van ACV wist eenvoudig het net te vinden. Het antwoord van VV Winsum bleef niet lang uit, want 4 minuten later was het de keeper van ACV die behoorlijk in de fout ging bij een vrije trap van ReijerKooijnga. De bal glipte door de vingers van de keeper waardoor de stand weer gelijk was. ACV was iets feller in de duels en kon mede hierdoor snel de tweede van de dag noteren. Ook Winsum kwam beter in het spel. De kansjes werden ook aan de kant van Winsum gecreëerd. Op slag van rust was het Youri van Goinga die op onnavolgbare wijze eerst 2 man van ACV in de luren legde en nadien George Goguadze wist te vinden die de bal vervolgens eenvoudig afmaakte. Hiermee werd er met een 2-2 stand gerust. 

Na de rust kwam de wedstrijd goed op gang. Winsum was voetballend beter en kwam op voorsprong uit een corner. Het ReijerKooijnga die z’n tweede van de dag mocht noteren.  De wedstrijd ging vanaf dat moment op en neer en het was Albert Berghuis vergat het duel op slot te gooien en de 4-2 te maken. In de daaropvolgende counter was het ACV die de gelijkmaker erin schoot. Nu moest Winsum weer aan de bak om de punten mee te nemen. In de 80e minuut werd de ingevallen Rick Schaaphok onderuitgehaald in het zestienmetergebied waardoor de bal op de stip belande. George wist de bal in tweede instantie binnen te werken. De spanning was om te snijden. Gingen de mannen voor het eerst in drie wedstrijden weer punten pakken? ACV bleef op zijn kansen loeren en met die grote sterke ervaren mannen voorin kon het elk moment raak zijn. In de 92e minuut was het moment daar dat de mannen van ACV uit het niets de bal achter doelman Wouter Meijer wisten te werken. Dit was een grote domper op de tot nu toe goed verlopen wedstrijd. Echter gaven de mannen van coach Boufarra niet op en wonder boven wonder wist George Goguadze zijn 3e in de laatste dying secondes van de wedstrijd te maken. De vreugde was groot en met deze zege weet Winsum 2 de aansluiting te behouden in de top van de competitie. 

Al met al waren er in Winsum alleen maar winnaars. De toeschouwers hadden een fantastische wedstrijd gezien en het enige smetje op de zege was het uitvallen van de goed spelende Quincy Dijkstra vanwege een enkel blessure. Het was mooi om te zien hoe de talenten voetballend zich hebben onderscheiden vandaag. Tevens was het support vanaf de kant fantastisch te noemen. Volgende week spelen we uit tegen Zuidhorn 2. Hier hopen we deze wedstrijd een goed vervolg te geven. 
Ook zijn er van deze wedstrijd weer fantastische foto's gemaakt die op de site staan !