Een ja hoor.....al weer schijnt de zon als JO9-5 zich verzamelt voor het thuisduel tegen HFC JO9-5. Inmiddels is het november en nog steeds elke zaterdag heerlijk voetbalweer. Vanochtend belooft het weer een mooie pot voetbal te worden. HFC staat boven Winsum in de poule dus Winsum moet er flink tegenaan vandaag. Helaas speelt JO9-5 vandaag zonder Eva, die ziek thuis is. Dat is heel jammer, want een speler als Eva kunnen we eigenlijk niet missen in dergelijke wedstrijden.

De wedstrijd start stipt om kwart over tien onder leiding van scheidsrechter Harry Postema die in zijn blauwe jas goed herkenbaar is tussen een kluwen groen witte spelers. HFC speelt ook in groen-wit-zwart en het is voor iedereen dus goed opletten vandaag.

De eerste 10 minuten is er veel actie en maken de spelers van beide teams veel meters. HFC lijkt de betere ploeg, maar Winsum houdt goed stand. Silvijn is vandaag de rots in de branding van de verdediging van Winsum en speelt een prima wedstrijd. Zo goed dat zijn vader glimmend iets mompelt over een kleine Japie Stam..... Na 2 mooie reddingen van Ticho wordt het na 10 minuten toch 0-1 voor HFC. Er volgt een nieuwe aanval van HFC en de Hoogkerkers komen, nadat Ticho de bal weg tikt in de rebound toch op 0-2. HFC is Winsum telkens net iets te snel af en heeft een sterke verdedigingslinie. Daardoor is het voor Winsum moeilijk om de aanvallen ook af te maken. Dan wordt het 0-3 door een schot van HFC dat vanuit een lastige positie toch mooi links onderin de hoek gaat. HFC probeert direct achter elkaar nog 2x richting Ticho zijn goal te gaan, maar komt halverwege Finne tegen die de bal beide keren met een keiharde trap terug laat komen op de helft van HFC. Kort daarop laat Ticho nog een redding zien en dan gaat Ruben in de aanval. Helaas strandt deze aanval in de verdediging van HFC, maar Winsum laat zien dat ze zich niet zomaar gewonnen gaan geven. Dan krijgt Syl de bal op een mooie positie, maar voordat hij kan indraaien om schieten staan er al 3 spelers van HFC voor hem om dit te verhinderen. De volgende aanval van HFC wordt prima uitverdedigd door Martin. HFC probeert het nog een keer, Martin zorgt met een mooi hakje dat de bal bij Leander komt en Leander wil uitverdedigen, maar gaat onderuit. De aanvaller van HFC komt recht op het doel af, maar Ticho voorkomt de 0-4 met een prachtige redding. Ook de volgende aanval wordt door Ticho afgeslagen en dan is het rust.

Nadat de spelers van Winsum in de dug-out hun ranja hebben gedronken en Roy en Arjan de strategie nog eens met ze doorgenomen hebben gaat de 2e helft van start. Deze begint met een enorme chaos voor de goal van Ticho en binnen enkele minuten is het 0-4 en 0- 5. Winsum heeft nog steeds moeite met de sterke verdediging van HFC, maar komt af en toe wel tot een aanval. Jorrit komt er een keer door en schiet, helaas naast. De volgende aanval van Jorrit loopt vast. Ruben neemt een corner, maar HFC onderschept de bal en weg zijn ze weer.... Leander verdedigt uit. Dan maakt HFC met een afstandsschot 0-6.
De volgende aanval van HFC wordt gezamenlijk afgeslagen met iets wat lijkt op een heuse muur en dan gaat Lars richting de goal van HFC, zijn schot is te zacht voor de afstand naar het doel. Meteen daarop doen Lars en Jorrit samen een nieuwe poging en na een assist van Jorrit weet Lars alsnog te scoren en staat het 1-6. HFC komt weer gevaarlijk dicht bij de goal van Ticho en Ticho duikt over de bal heen. Ruben gooit zich razendsnel tussen Ticho en de doellijn en voorkomt daarmee de 1-7 in eerste instantie. Maar de chaos voor het doel is compleet en het lukt niet de bal goed weg te werken. Op de een of andere manier wordt het dan via het lichaam van een tegenstander toch 1-8. Lars en Jorrit gaan beiden nog een keer in de aanval, maar de bal wil er niet in en gaat twee keer naast. Ticho laat nog een redding zien en dan probeert HFC het nog maar eens met een schot over Ticho heen. Ticho tikt de bal nog aan maar kan er eigenlijk net niet goed bij en zo wordt het 1- 9. Syl zorgt er vervolgens middels prima uitverdedigen voor dat HFC er niet in slaagt een tiende goal te maken. Via Leander en Lars gaat Ruben nog voor een laatste poging om een goal te maken. Het schot gaat net naast en meteen daarna fluit de scheidsrechter de wedstrijd af. HFC bleek wat de wedstrijd betreft toch echt een maatje te groot voor Winsum vandaag. Bij het penalty schieten na de wedstrijd was Winsum wel de betere ploeg en met de line-up bij Winsum 1 vanmiddag in het verschiet kwamen de spelers van JO9-5 toch goedgemutst van het veld.