vv Winsum O17-2 – de Heracliden O17-1  10 – 0  (5 – 0)

Jantje huilt Jantje lacht was het vandaag. Felle buien afgewisseld met felle  opklaringen, kortom een klassieke herfstdag. Op het programma stond De Heracliden O17-1. De wedstrijd zou een maand geleden eigenlijk al  gespeeld worden, maar werd verplaatst naar vandaag. Om 18:45 zat iedereen in serene rust te wachten op de instructies van trainer Tim.
jo17 2 31116

De instructies waren simpel en duidelijk. Het team had er ook op getraind. Omdat zowel Niek als Silvijn een uitdaging hadden met hun pink, deden we een beroep op de keeper van O17-1. Het mocht nog net volgens de statuten van de KNVB. Het was droog en windstil, maar op het moment dat het team zijn gang maakte naar veld twee kwam er een stevige bui naar beneden.  De jongens bleken niet van suiker en gingen stoïcijns de warming-up afwerken. Na een half uur kwam de scheidsrechter het veld op en werd de toss gedaan. Stand-in aanvoerder Frank won en Tim mocht aftrappen. Winsum probeerde vanaf de start het spel te spelen, hoog tempo met drang naar voren en snel scoren. Snel tikken en slimme passes. De bezoekers werden gek van het spel en kwamen er niet aan te pas. Toch duurde het en pas in de 6e minuut ging de sambablik echt open.  Tim opende de score door slim de afvallende bal op te pakken. In de 10 minuten die volgden loopt de score uit naar 4 – 0. Supersnel voetbal met de één na de andere prachtige aanval. Het team leek op dreef. Maar verzuimde het spel en de score door te trekken. Vanaf de 15e t/m de 40e minuut werd vergeten wat de afspraken waren en verzande het voetbal in het aloude postbode spel. Helaas. Op val van rust wist Remco de 5 – 0 weg te schrijven. Thee met suiker. De tweede helft begon flitsend, vrijwel direct wist Rohan op aangeven van Leon te scoren. Maar ook nu werd het vervolg niet direct opgepakt op de manier dat het beste past. Jammer. Heracliden kwam anders uit de kleedkamer. Zij zochten meer het initiatief, het spel was open en ging op en neer. Hoog tempo. De keeper van Heracliden steeg zelfs boven zichzelf uit door knap te keepen de hele tweede helft met vier katachtige reddingen als hoogtepunt. Silvijn schoot in de 58e minuut knap een vrije bal in, 7 – 0. Toch duurde het nog 10 minuten voor het team het vertrouwde spel ging spelen. In de laatste 10 minuten ging het tempo fors omhoog en werd Heracliden volledig stuk gespeeld. De score liep op naar 10 – 0 na drie doelpunten van Timo. Vooral de laatste was een mooie teamprestatie. Heracliden wist de bal in de handen van Jort te spelen die hem in de voeten van Hilke rolde. Hilke speelde de bal naar Remco, die Frank inspeelde, die hem in één keer doortikte naar Roy. Roy speelde JP in, die hem in één keer doortikte op Silvijn. Silvijn op zijn beurt speelde zijn man uit en tikte mooi door in de loop van Timo. Timo op zijn beurt hoefde alleen nog maar de keeper te passeren.  Een mooi resultaat werd weggeschreven, maar het had erger kunnen uitpakken voor de bezoeker. Zaterdag staat er opnieuw een wedstrijd op het programma. Siddeburen. Vroeg. Om 09:00 start de wedstrijd op sportpark Ewensborg. Tot dan.