Voor Winsum JO13-1 stond er een belangrijke wedstrijd op het programma. Zoals in eerdere verslagen geschreven was de start van de competitie qua voetbal bemoedigend, maar qua punten nog niet. Met 4 punten uit vijf wedstrijden was een plek in de kelder van de ranglijst het gevolg. Tegenstander FVC uit Leeuwarden kwam zelfs met een punt minder naar Winsum, waardoor de belangen voor beide ploegen wel duidelijk waren. Om uit de gevarenzone weg te komen, moest er gewonnen worden.

De start van de wedstrijd was fantastisch uit het oogpunt van Winsum. Voor diverse toeschouwers hun eerste slok koffie hadden gehad, stond het al 1-0. Alhoewel FVC de aftrap had, nam Winsum direct het initiatief over en wist Davey aan de rechterkant te bereiken. Die liep richting achterlijn, gaf scherp voor, waar Jaden net een teenlengte tekort kwam. De bal schoot door waarna de prima meegelopen Ewoud de bal voor het intikken had. Het was het begin van een wedstrijd waarin Winsum heer en meester was. Het speelde een prima pot en liet bij vlagen zien waar ook deze week op getraind was. De ene na de andere kans ontstond, zeker ook omdat FVC zich geen raad wist met het druk zetten en de inzet van de Winsummers. Toch liet het tweede doelpunt op zich wachten door toedoen van goed keeperswerk en het aluminium. FVC raakte tussendoor ook de lat, maar wat betreft gevaar bleef het daar ook bij. Het was uiteindelijk Marc die bij een corner op de juiste plaats stond en de verdiende 2-0 binnen kopte. Dat was ook de ruststand.

Direct na rust leidde het storen van Davey tot balverlies van FVC. Davey nam over, ontdeed zich van zijn tegenstander en schoot onhoudbaar in; 3-0. Een minuut later was het keeper Jorn die in een omschakeling situatie met een fantastische uittrap Ewoud bereikte. Die liep even door en gaf prima diep op de meegelopen Jaden die oog-in-oog met de keeper de bal beheerst in de linkerhoek schoof; 4-0. Weer een paar minuten later was het Marc die opkomend vanuit het middenveld de bal keurig over de uitgekomen keeper stiftte en de 5-0 op het scorebord zette. Daarmee was in het begin van de tweede helft de wedstrijd al definitief beslist. Daar waar Olde Veste laatst indruk maakte door bij eenzelfde achterstand volle bak te gaan spelen, deed FVC het tegenovergestelde. Door opgelopen irritaties was de ploeg met de verkeerde dingen bezig. Het kon geen vuist meer maken en kwam nog maar sporadisch in de buurt van het doel van Winsum. Winsum speelde de wedstrijd rustig uit, zonder zelf ook nog grote kansen te creëren, waardoor de 5-0 ook de eindstand werd.

Voor Winsum een prima wedstrijd waarmee de stap richting middenmoot is gezet. Mooi om te zien dat de trainingssituaties ook terug te zien zijn in de wedstrijden. Volgende week gaan we dat verder uitwerken op bezoek bij LSC 1890 in Sneek. Voor de liefhebbers begint deze wedstrijd om 10.45 uur.