Vandaag stond de derby tegen Bedum 2 op het programma. Een mooi affiche voor een wedstrijd in deze klasse aangezien Winsum 2 en Bedum 2 nummers 1 en 2 zijn op de huidige ranglijst. Winsum begon vandaag op deze koude dag niet al te voortvarend aan de wedstrijd. In het begin van de wedstrijd waren het vooral de Bedumers die druk gingen zetten op de defensie van de mannen uit Winsum. Rond de 25e minuut begon de wedstrijd die tot op heden weinig kansen kende te kantelen. Winsum 2 kwam wat meer in de wedstrijd en begon ook enkele kleine kansen te creëren. Dit resulteerde in de 36e minuut in de 0-1 van Peter Pettinga. Hier ging een prachtige aanval over de linkerflank aan vooraf. Vanuit achteruit werd de bal over meerdere schijven bij Youri gebracht voor een voorzet die slecht werd weggewerkt door Bedum. Peter Pettinga anticipeerde hierop uitstekend. Vlak na de 0-1 had Winsum nog een paar aardige kansen op de 0-2, maar ging uiteindelijk met een 0-1 stand rusten. 
Na de rust kwam Winsum niet echt in de wedstrijd. Na 5 minuten mocht Bedum zelfs aanleggen voor een makkelijk gegeven strafschop. Deze werd op fenomenale wijze gered door Wouter Meijer. Echter bleek dit een waarschuwing voor meer vuur voor het doel van Wouter. In de 55e minuut was daar de gelijkmaker. Een hoge bal vloog er bij de 2e paal met het nodige geluk in. Hierna zette Bedum door en kwam in de 70e minuut op voorsprong door een goal uit de kluts. Hierna probeerde Winsum 2 nog aan te zetten om nog de gelijkmaker te forceren, maar dit mocht niet meer baten. Helaas zat er voor Winsum 2 geen punt in, waar dit wel verdiend zou zijn geweest. Bedum gaat aan de haal met de drie punten en mag zich daarmee koploper noemen. Man van de wedstrijd aan Winsumzijde was Peter Pettinga. Hij speelde een voortreffelijke wedstrijd. 
Ondanks de nederlaag werd er bij vlagen goed voetbal gespeeld met mooie combinaties. Een mooi voorbeeld hiervan was de aanval voorafgaand aan de 0-1. Deze jonge groep heeft ook vandaag weer laten zien over veel potentie te beschikken. Het grote aantal toeschouwers uit Winsum werd vandaag zeer op prijs gesteld. Bedankt voor de support. Volgende week spelen we weer thuis tegen Groen geel 3 en hopen we weer op jullie support. 
Uiteraard werd na afloop ook weer de gehaktballentest gedaan bij Bedum. Allereerst waren we niet te spreken over de service en presentatie van de gehaktbal. Ook de smaak liet wat te wensen over en zodoende kreeg de gehaktbal van Bedum een 5.8. Geen aanrader dus! In Buitenpost gaan we verder met de gehaktbalkeuring. Damwoude gaat momenteel aan de leiding in de gehaktballencompetitie van dit seizoen. 
Winsum 2