Het is nog vroeg en een voorzichtig zonnetje schijnt tussen de wolken door als het team aankomt op sportpark Het Noorden voor de uitwedstrijd tegen koploper VVK JO9-1.

Gezien de uitslagen en de stand in deze poule is duidelijk dat Winsum flink aan de bak zal moeten om niet van het veld geveegd te worden. Na 3 mooie overwinningen op rij is het zelfvertrouwen prima en dat is maar goed ook. Het gaat immers om een krachtmeting tussen de nummers 1 en 2 van de poule, waarbij slechts het doelpunten saldo het verschil maakt.

VVK gaat onmiddellijk na de aftrap in de aanval en maakt meteen 1-0. Winsum lijkt compleet verrast, maar de 2e aanval van VVK wordt prima uitverdedigd door Syl. Het wordt vrijwel direct daarna toch 2-0. De wedstrijd speelt zich voornamelijk af op de helft van Winsum en na 2 mooie reddingen van Ticho en nog een aanval van VVK die wordt uitverdedigd door Leander en Syl wordt het toch al snel 3-0.

Finne krijgt de bal, kijkt even rustig en goed om zich heen en paast de bal hard en recht naar Ruben, twee spelers van VVK verhinderen echter dat Ruben doorbreekt. Martin doet zijn best om de snelle aanvallers van VVK te storen, maar de spelers van VVK zijn voetbal-technisch beter dan de Winsumers en al snel staat Winsum met 6- 0 achter. De spelers van VVK moeten wel kriebelig worden van Syl, die een hele goede wedstrijd speelt en er telkens met zijn voeten tussen zit als VVK zich opmaakt voor de volgende goal.

De spelers van VVK zijn brutaler en fysieker in de duels dan de Winsumers gewend zijn en JO9- 5 lijkt daar wat van onder de indruk te zijn. Als de scheidsrechter fluit voor de rust gaan onze spelers nogal sip en verslagen richting kleedkamer, de achterstand is inmiddels opgelopen tot 9-0. De meegereisde supporters denken met medelijden aan de 2e helft......

Maar dan, na de rust, komt de JO9-5 als herboren het veld weer op. In plaats van langs de lijn in staccato bevelen te schreeuwen, hebben de coaches van onze jongens en meiden een heel andere tactiek. Een goed gesprek bij de ranja heeft een wonderbaarlijk effect. Het team heeft zich in 10 minuten tijd volledig herpakt. Als we dan toch ten onder gaan, dan wel strijdend lijkt het motto.

De Winsumers gaan ineens veel feller de strijd aan voor de bal en VVK komt niet meer weg met snelle goals. Syl is werkelijk onvermoeibaar en stijgt boven zichzelf uit in de verdediging. Het meegereisde publiek is het er unaniem over eens, Syl is vandaag echt the man of the match en ik hoef niet lang na te denken over de titel van het verslag.

Dan krijgt Ticho bij een fantastische redding de bal hard in zijn gezicht, gelukkig kan hij wel verder. In een wedstrijd als deze kan Ticho niet gemist worden onder de lat. Het lukt VVK met de nodige moeite uiteindelijk toch om er 10-0 van te maken.
En dan.....gaat Winsum in de aanval, Lars is de verdediging van VVK te snel af en schiet, jammer dat de bal naast gaat, maar het lijkt alsof onze spelers nu toch een goal ruiken. Ze krijgen ineens vleugeltjes, kleintjes weliswaar, maar toch..... Daar gaat Eva er met de bal vandoor, vlak voor de goal van VVK wordt ze met een sliding vol van achteren onderuitgehaald door een speler van VVK. De bal gaat – terecht – op de stip en Lars maakt er met een prima penalty 10-1 van.

Een goal, doel bereikt zou je denken. ....maar zo snel geeft de JO9- 5 niet op. De spelers laten hun veerkracht nog maar eens even zien als Ruben er, direct na de 11e goal van VVK, razendsnel met de bal vandoor gaat, het harde schot van Ruben gaat nèt naast.

Nog een aanval, deze keer is het Jorrit die naar voren gaat. De verdediging van VVK drijft hem echter zover naar de buitenkant dat Jorrit is een erg lastige positie komt voor een schot en een voorzet ook geen optie meer is. Het schot gaat dan ook voorlangs. Een aanval van VVK wordt verijdeld door Martin en Syl. Na een mooie aanval van Winsum lukt het weer net niet om tot scoren te komen. De laatste aanval van VVK loopt stuk op het hoofd van Silvijn en terwijl die met een stoere blik in de ogen zijn haren even weer in model veegt, klinkt het eindsignaal.

JO9- 5 heeft vandaag laten zien dat ze na een hele moeilijke eerste helft, waarin het team op grote achterstand kwam, toch de veerkracht hadden om een hele goede 2e helft neer te zetten. Daar kunnen alle spelers echt trots op zijn, geen gemopper en geen geklaag, maar gewoon gaan voor de bal en een goal. Bovendien kun je van een hele sterke tegenstander veel leren. Vanochtend heeft VVK JO9-1 weliswaar dik gewonnen, maar onze JO9-5 is gegroeid. En groei is belangrijker dan winst....... Dat belooft weer veel mooie dingen voor de komende wedstrijd, thuis tegen GVAV-Rapiditas JO9-6.