2016 10 01 VV Winsum JO15-1 - HFC'15 1-0 (0-0)

Met voor de tweede maand de r in de maand mocht JO15-1 vandaag aantreden tegen HFC '15. De fusieclub uit Hoogkerk staat al jaren bekend om zijn zowel kwantitatieve als kwalitatief goede jeugd. Met een heerlijk najaarszonnetje hoog aan de hemel floot de scheids uit Hoogezand even na half elf af.

Beide teams bleken deze ochtend vooral aanvallende intenties te hebben en overal op het veld werd snel druk gezet. Helaas voor de toeschouwers waren de kansen de eerste helft op één hand te tellen. Er werd veel balverlies geleden en hoewel de intenties goed waren oogde de wedstrijd erg rommelig. Een brilstand in de rust was dan ook een logisch gevolg.

Na de rust speelden vooral de gasten uit Hoogkerk met volle druk naar voren. Enkele kansen werden goed tegen gehouden door de groen-witte verdedigers. Als er nog wel balletjes doorglipten, was sluitpost Leroy zeer attent. Winsum trok het initiatief weer naar zich toe en kon ook enkele goede kansen noteren. Spits Quinten kreeg de bal in de loop aangespeeld, liet de verdediger achter zich en omspeelde op een handige manier de keeper om daarna uit een moeilijke hoek de 1-0 te maken.
Oud Winsum speler Tijs Mulder zag dat de gastheren bleven strijden voor een thuisoverwinning. Net als in de eerste helft bleef het er rommelig aan toe gaan maar na een, wegens blessuretijd, lange tweede helft werd de overwinning binnen gehaald.

Volgende week mogen de mannetjes van Nico en René de provinciegrenzen oversteken om in Annen hun kunsten te vertonen.

Een supporter.