Voor JO13-1 stond de eerste van twee wedstrijden in Heerenveen op het programma. Later in de competitie treffen we vv Heerenveen, maar zaterdag 1 oktober gingen we op bezoek bij Heerenveense Boys. Na de eerste competitieronden lijkt het dat in deze competitie veel ploegen van elkaar kunnen winnen. De krachtverschillen zijn klein en zoals we ervaren hebben kan het balletje gemakkelijk de ene, maar ook de andere kant op rollen. De voorspellingen lieten we daarom maar achter in Winsum. Het belangrijkste was het om het spel van de afgelopen weken door te zetten, waarbij het prima lukte om veel kansen te creëren.

In de eerste minuten van de wedstrijd was het Winsum die het beste van start leek te gaan. Dit zonder echt gevaarlijk te worden. Heerenveense Boys kwam sporadisch over de middellijn en had moeite met de opbouw. Winsum wist daar niet van te profiteren. Het kunstgras maakte dat de (steek)pass vaak net te veel snelheid had. Het spel oogde daardoor ook rommelig. Na 15 minuten was het een fout in de opbouw van Winsum die de eerste kans voor Heerenveense Boys inluidde. Heerenveense Boys verplaatste de bal snel naar hun rechterkant, waar Winsum door de omschakeling van aanval naar verdediging mankracht te kort kwam. Via een lage schuiver in de hoek, was het eerste schot op doel ook direct een goal; 1-0. Winsum zette wat meer aan en kreeg ook een grote kans via Davey, maar de keeper redde knap. Even later was het Milan die een vrije trap snoeihard op de paal schoot. Vlak voor de rust was het echter Heerenveense Boys die er 2-0 van maakte via een schot van afstand.

Na rust had Heerenveense Boys de wedstrijd in handen. Winsum kwam er weinig aan te pas en wist zich geen kansen te creëren. Het spel was in die fase rommelig met veel hoge ballen en weinig rust aan de bal. Heerenveense Boys had dat nog het meest en wist zich wel wat kansen te creëren. Een schot schampte de lat en een goal werd terecht afgekeurd na het met gestrekt been inkomen op keeper Jorn. Dit tot grote ontevredenheid van de leiding van Heerenveense Boys, maar hun op- en aanmerkingen had alleen maar tot gevolg dat ook hun spelers zich met andere zaken dan hun voetbal taak bezig hielden. Hiermee hielpen ze Winsum juist weer in de wedstrijd te komen, dat meer en meer in de buurt van het doel van Heerenveense Boys kwam. Schoten van Davey en Esther werden nog gekraakt, maar even later werd Davey onderuit geduwd in het strafschopgebied. Een penalty werd toegekend. Deze werd ingeschoten door Sargon, gestopt door de keeper, maar Marc was het meest attent en schoot de rebound in; 2-1. Lang kon Winsum niet genieten van deze goal, want uit de eerstvolgende corner kopte Heerenveense Boys de 3-1 in binnen en niet veel later floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Een nederlaag waar niet veel op af te dingen was. Met Heerenveense Boys troffen we voor de eerste keer in de competitie een tegenstander die beter voetbalde. Waar in andere wedstrijden veel grote kansen werden gecreëerd was dat nu op één hand te tellen. Positief is en blijft de veerkracht die het team laat zien. In alle aspecten is dit daardoor tot nu toe een bijzonder leerzame competitie gebleken. Volgende week ontvangen we de Friesche Voetbal Club uit Leeuwarden op sportpark Schilligeham in Winsum. De wedstrijd begint om 11.30 uur.