Op deze prachtige dag begon vanmiddag om half een de wedstrijd tussen vv Winsum 2 en VEV’67 2. Voorafgaand aan de aftrap werd op een gepaste wijze stil gestaan bij de week van de scheidsrechter.  De start van de wedstrijd was voor vv Winsum wat slordig. Na een kwartier kwamen de mannen van vv Winsum 2 beter in het spel. Vanaf dit moment werd vv Winsum geregeld gevaarlijk wat in de 20e leidde tot de 1-0 van Martijs Delker. Hij wist de bal uit de kluts in het doel te werken. Martijs Delker leek hiermee aardig op gang gekomen, want nog geen 3 minuten later wist hij ook de 2-0 in het netje te werken na goed doorlopen op de keeper die de bal niet kon wegwerken. VEV’67 werd nog bij mondjesmaat gevaarlijk. In de 25e minuut was er een grote kans voor VEV’67 en moest de goed keepende Gaby Hemses nog even in actie komen bij een kopbal. Echter redde hij stijlvol op een goed ingekopte bal van VEV’67. De mannen van coach Boufarra bleven echter aandringen om nog voor rust de 3-0 te maken. Diverse kansen werden gemist maar in de 43e minuut was het Menno Dijkstra die de trekker wist over te halen. Hiermee was de wedstrijd al min of meer gespeeld.

In de tweede helft wist VEV’67 geen vuist meer te maken en kon vv Winsum 2 eenvoudig de 3-0 over de streep trekken. De grote kansen voor vv Winsum 2 werden helaas niet afgemaakt door de mannen voorin. Achterin hielden Jeffrey Boonstra en Chiel Danhof de zaakjes goed dicht waardoor VEV’67 een maatje te klein was voor dit jong en getalenteerd elftal. Toch stonden we raar te kijken toen de scheidsrechter per ongeluk in de 80e minuut voor het einde van de wedstrijd floot. Hij had zijn horloge verkeerd ingesteld en na enig oponthoud werden de laatste 10 minuten nog door gevoetbald. Hier pakte de keeper van VEV’67 nog geel na hands buiten het strafschopgebied en maakte Youri van Goinga nog bijna de 4-0 na een mooie counter. Het bleef bij slechts 3-0 waar een hogere uitslag op zijn plaats was geweest. Doordat Bedum punten heeft laten liggen is vv Winsum 2 gestegen naar de eerste plaats met 13 punten uit 5 wedstrijden.

Deze talentvolle groep gaat met de week beter voetballen en liet ook vandaag zien dat ze mee gaan doen om de bovenste plekken in deze competitie. De overwinning werd dan ook gevierd met een tweetal heerlijke soepen van de Harold Waanders en zoon Ben Waanders. De pompoensoep kreeg een 8,3 en de tomatensoep een 8,5. Daarnaast vielen ook de worst en kaas van slagerij Boonstra in de smaak en scoorden ook een mooie 8.

Volgende week speelt vv Winsum 2 uit bij Bedum en gaat het zijn best doen om de huidige positie vast te houden. We hopen dat deze jongens dan ook weer op het nodige publiek kunnen rekenen.

Na afloop werd er nog even heerlijk nagezeten door de mannen onder het genot van een drankje en een kop eigengemaakte soep van Harold en Ben