SJO DVC O17-2 – vv Winsum O17-2  2 – 4 ( 0 – 2)

Gemiste oproep (Silvijn) verscheen er op mijn display. Ik belde maar niet terug. Binnen het team is de spirit hoog en wil iedereen zoveel mogelijk doen, voor elkaar en met elkaar. Twee zieken waren er  en om aan te tonen wat ik zei, melden zij dit pas vrijdagavond laat. ‘Geprobeerd, baal als een stekker, maar het gaat echt niet.’ Maakt niet uit. Sil gaf aan half geblesseerd te zijn. Pink dacht ik (nog.) Ik liep het terrein op en Silvijn kwam naar mij toe. ‘Ik kwam vanmorgen tot de ontdekking dat ik vorige week de tas mee had moeten nemen.’ Ehm…. OK? Maar waar is dan de tas? Wij gingen maar eens op zoektocht en in het ballenhok kwamen we hem tegen. We gingen op weg naar Appingedam, de nummer twee stond op het programma en met 1 verliespunt minder was winnen, of minimaal gelijkspel, het uitgangspunt. Omdat Hilke niet mee kon moest het vlagschema aangepast worden Gelukkig was Patrick mee en is daar de wijziging mee gemaakt. Hij zou de eerste helft vlaggen en Rob de tweede (uiteindelijk heeft Patrick, wegens verstappen langs de lijn, op eigen verzoek de hele wedstrijd gevlagd.) Een snelle bespreking met de wasknijper op de neus (goed plan van Sil om de tas te vergeten) en de jongens wisten wat de opdracht was. Tijdens het warmdraaien kregen we te maken met een flinke domper. Niek kwam ongelukkig op zijn hand terecht (hij haakte met zijn pink in de grond.) Lijkbleek en misselijk zat onze sluitpost op de grond. Dit was niet fijn. Snel schakelen dan. Silvijn op doel (?)  Maar het team koos voor Thom. Thom zelf vond het ook een beter idee.  We kregen vijf minuten van de scheidsrechter om de nieuwe doelman in te trainen en de tactiek te herzien. Silvijn won de toss en Tim trapte af.  DVC zette direct druk, maar onze verdediging is ijzersterk en onverschrokken.  Vandaag vond de strijd vooral op het middenveld plaats en zowel Jan-Pieter, Remco, als Lex moesten werken als paarden om de boel in het gareel te houden. En dat lukte goed. Heer en meester waren de drie en met goede acties en splijtende passes wisten ze de drie aanvallers makkelijk te bereiken.  Maar DVC had ook een knappe verdediging staan en wisten te voorkomen dat niet eerder dan pas in de 15e minuut gescoord kon worden door Rohan. Winsum kwam meer en meer in het spel. De verdediging van DVC had het zwaar, maar stond zijn mannetje. Ondertussen werd het spel wat grilliger. Er werd ons een penalty ontnomen en een fantastisch ingeschoten vrije bal van Lex werd niet toegekend omdat het een indirecte bal had moeten zijn. In de 30e minuut dachten we DVC toch echt rijp te hebben voor de slachtbank. Eerst kwam er een splijtende vrije trap van Silvijn, 0 – 2. Daarna volgde hogeschool voetbal in een moordend tempo. De keeper, die met de minuut groeide, hield DVC in de wedstrijd. Rust… Tijdens de rust wist de trainer van DVC zijn jongens scherp te krijgen, zo bleek na het fluitsignaal voor de tweede helft. De eerste twintig minuten waren onvervalst vechtvoetbal. De neutrale toeschouwer moet genoten hebben, voor ons was het de ene na de ander hartverzakking. In de 60e minuut wist DVC de 2 – 2 te scoren en roken ze bloed. Maar de jongens herpakten zich en pakten de draad op waar ze gebleven waren aan het einde van de eerste helft. Mooie combinaties en hard werken voor elkaar resulteerden in een snelle 2 – 3. Een opbouw die begon bij Thom en met slechts negen contactmomenten via Frank, Silvijn, Jan-Pieter, Lex, Remco, Timo en Rohan in het doel verdween.  De teamspirit was sterker dan ooit en ze streden als een malle voor iedere meter. Het tempo ging omhoog en DVC kwam er niet meer aan te pas. De frustratie steeg en het  voetbal leek bij vlagen rugby. Op de valreep kregen we (wegens commentaar op de leidsman) een vrije bal mee. Silvijn wist hem vilein in de hoek van het zestien meter gebied te krijgen en Rohan kopte hem knap in, 2 – 4. De eindstand was hiermee bereikt. Wilt u ook eens genieten van dit team, dan kan dat. Alleen slaan we voor de verandering een week over. Pas op 15 oktober om 10:30 wordt de volgende wedstrijd gespeeld, thuis tegen de Heracliden.