Daar waar de zaterdag hoofdmacht van Winsum richting Steenwijk ging voor de wedstrijd tegen Olde Veste ’54, kwamen de O13 pupillen van dezelfde ploeg juist naar Winsum. Voor de JO13-1 van Winsum een onbekende tegenstander die al wel een aantal interessante uitslagen had laten zien. Maar ja, die uitslagen kunnen je ook eenvoudig op het verkeerde been zetten. Want wie op de uitslagen van Winsum O13 af ging, zonder het verhaal er achter te kennen, zou zeggen dat het een lastige pot voor Winsum zou worden. Misschien hadden de Steenwijkers dat beeld vooraf ook wel, maar het duurde niet lang in de wedstrijd voor ze er anders over dachten.

In de vorige  wedstrijden speelde Winsum namelijk bij vlagen goed, creëerde de nodige kansen, maar zag dat onvoldoende in goals omgezet. Ook tegen Olde Veste’54 kwamen de kansen, maar het verschil was dat ze er nu wel in vlogen. Na ongeveer 5 minuten schoot Sargon prachtig de 1-0 binnen en 5 minuten later stond het 3-0 na doelpunten van Davey en weer Sargon. Bijna elke kans was raak, maar ook goed was het dat er aan de andere kant weinig tot niets werd weggegeven. Toch speelde Winsum nog niet eens een bijzonder goede wedstrijd. Olde Veste had op het oog meer balbezit, speelde aanvallend maar zonder zogezegd echt gevaarlijk te worden. Door hun aanvallende spel lieten ze echter veel ruimte achter hun verdediging vallen waar Winsum wel raad mee wist. De kansen stapelden zich op en bij rust was de teller op 5-0 gestopt na wederom doelpunten van Sargon en Davey.

Na rust gebeurde wat verwacht werd. De Steenwijkers waren er op gebrand iets van de voor hun dramatische eerste helft goed te maken. Ze ging vol op de aanval en kregen nu wel kansen. Winsum voetbalde onrustig, maar hield een kwartier vol voordat Olde Veste de 5-1 kon scoren. 5 minuten later werd het zelfs nog 5-2, waarna er nog een schot op de paal volgde. Verder lieten de Winsummers het niet komen. De rijen werden weer gesloten en het was uiteindelijk Sargon die het meest attent was op een bal in niemandsland. Hij omspeelde de keeper en schoof de bal binnen voor de beslissende 6-2 wat ook tegelijk de eindstand bleek.

Een prima eerste overwinning in de 3e divisie die door sommigen van het team gevierd werd met een duik in het Winsummer diep. Volgende week gaat de reis naar Heerenveen voor de wedstrijd tegen de O13 van Heerenveense Boys. Voor de liefhebbers begint deze wedstrijd om 10.30 uur op sportpark De Akkers.