Onder een stralende zon neemt MO17-2 het vandaag in Loppersum op tegen een oude bekende, Loppersum MO17-1. Waar het team van Loppersum al jaren samen speelt, bestaat het team van Winsum uit veel spelers die pas kort met elkaar samen spelen. Tel dat op bij het feit dat Loppersum beschikt over 2 hele snelle en trefzekere spitsen dan moge duidelijk zijn dat Winsum flink aan de bak moet vandaag.

Winsum weet zich echter verzekerd van een goede keeper met Esmee onder de lat, een team met een positieve instelling en natuurlijk niet te vergeten Big Mama Jolanda als altijd positieve en optimistische coach.

Winsum is de underdog in deze derby, maar begint goed met meteen een kopbal van Sanne die net naast de goal van Loppersum gaat. Loppersum is meteen wakker en gaat in de aanval, Marije verdedigt mooi uit. De snelle spits van Loppersum gaat opnieuw in de aanval en laat Esmee kansloos, het wordt 1- 0. Een steekpaas van Sanne is net te kort voor Ilse, waardoor een goede aanval van Winsum blijft steken in de verdediging van Loppersum.
Esmee laat een prima redding zien en het is dan ook jammer dat de nummer 13 van Loppersum even later toch de stand op 2-0 weet te brengen. Er volgt een prachtige aanval van Michelle, Sanne en Ilse die elkaar al tiktakkend met de bal goed weten te vinden. Er volgt weer een prima redding van Esmee en hoewel Loppersum in deze fase van de wedstrijd de betere ploeg is, laat Winsum goeie dingen zien en dat stemt de coach tevreden. Loppersum schiet tweemaal net voorlangs, Esmee anticipeert goed en maakt zo de goal mooi klein. Esmee laat een prima uittrap volgen op een goede redding. In de daarop volgende aanval komt een assist van Els net iets tekort. Merel laat de tegenstander in een duel geen ruimte, waardoor ze een ingooi voor Winsum weet te forceren. Toch blijkt Loppersum vooral in de duels net iets sterker dan Winsum en het wordt 3-0. Ilse breekt uit en schiet, maar de bal gaat nèt over. Nadat het 4-0 is geworden komt Winsum in actie en leidt een aanval van sanne tot een corner. Vanuit deze corner laat Winsum de bal verdwijnen..... precies in de vork van twee boomtakken blijft de bal hangen. Omdat er eerder al een bal in de sloot verdween – het motto van de dames van Winsum is : “ Beter uit dan een tegengoal !” - wordt wedstrijdbal nummer 3 in het veld gebracht. Na een aanval van Loppersum, is het opnieuw Esmee die Winsum redt. Winsum zit met dit team nog in de fase van wat expirimenteren in de opstelling en het aftasten van elkaars sterke kanten. Dat brengt met zich mee dat het team alle aanwezige kwaliteit nog niet perfect kan uitbuiten. Dat komt allemaal nog wel goed, maar Loppersum maakt er vooralsnog uiteraard dankbaar gebruik van het feit dat Winsum nog volop in deze opbouwfase zit. Het wordt 5-0 en 6-0, Esmee baalt van zichzelf maar dat is niet terecht want voetballen doe je samen en niet alleen. Na nog een prima redding van haar kant, volgt een snoeihard schot van Loppersum onderin de hoek en is ze kansloos.
Na de rust laten de meiden van Winsum beter spel zien, alles loopt beter en ook Esmee heeft zich herpakt en laat weer veel mooie reddingen zien. Winsum gaat vaker richting het doel van Loppersum en de keeper van Loppersum moet meerdere malen in actie komen. Een voorzet van Merel leidt tot een schot van Sanne dat net voorlangs gaat.
Dan wordt het toch 8-0 voor Loppersum, maar het schijnbare gemak waarmee Loppersum in de 1e helft scoorde is toch echt wel verdwenen in de 2e helft. Kaylee weet Ilse vervolgens net niet te bereiken met een overigens meesterlijke voorzet, Ilse is net een fractie te laat waardoor de aanval vlak voor het doel van
Loppersum strandt. Esmee weet de tegenaanval van Loppersum te stuiten. Even later mist Sanne het doel van Loppersum rakelings. Dan schiet Loppersum eerst voorlangs en direct daarop volgt een enigszins dubieuze penalty voor Loppersum .... de strafschop gaat hard tegen de paal en Winsum komt goed weg.
Hoewel Winsum in de 2e helft beduidend beter speelt dan in de 1e helft, wordt het toch nog 9-0 door een mooie goal van Loppersum.
Hoewel Winsum hier vandaag verliest van Loppersum, neemt MB2 toch de meeste punten mee. Ik heb vanaf de zijlijn vanmiddag minstens 4 pluspunten ervaren...... positief, plezier, gezellig en groeiend in hun spel !

De jongste trouwe supporter van deze meiden en speler van de JO9-05 Finne de Vries met de coach
Jongste trouwe supporter MB2